Архів
Березень 2024 (43)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
Жовтень 2023 (29)
ЛАН » Статті » Для боротьби з COVID-19 необхідна глобальна солідарність між країнами та континентами

Для боротьби з COVID-19 необхідна глобальна солідарність між країнами та континентами

Для боротьби з COVID-19 необхідна глобальна солідарність між країнами та континентами

  Регіональні директори ВООЗ по Європі, Західній частині Тихого океану та Африці об'єдналися у своїх закликах до солідарності для ефективного розв'язання проблеми пандемії COVID-19. У Копенгагені на онлайн-брифінгу пролунав заклик до об'єднання всіх держав і координації заходів у відповідь, щоб заходи, введені однією країною, не перешкоджали дій в інших. Крім того, рекомендовано продовжувати підтримувати заходи реагування за допомогою підключення всіх ресурсів і забезпечувати підтримку найбільш вразливих груп населення, а також заохочувати спільноти й активні верстви суспільства, які беруть участь в загальнодержавному реагуванні.
  Згідно з даними короткого огляду поточної ситуації в Європейському регіоні ВООЗ, більш ніж 40% підтверджених випадків COVID-19 в усьому світі в цей час в Європі, це епіцентр епідемії. Станом на ранок 19 березня (час проведення брифінгу, - прим. ред.) В Європейському регіоні було зареєстровано понад 75 тис. випадків, причому на 4 країни - Італію, Іспанію, Францію і Німеччину - припадає понад 77% всіх європейських випадків, і цей показник швидко росте.
  На зустрічі в Копенгагені підкреслювалося, що COVID-19 є тестом солідарності, й що країнам і урядам важливо дотримуватися принципів міжнародного співробітництва та солідарності. Тому керівництво ВООЗ звернулося до урядів з прямим проханням переглянути кроки, вжиті ними для закриття кордонів і введення обмежень на ввезення / вивезення, які перешкоджають потоку предметів постачання та устаткування, включаючи засоби індивідуального захисту для передових медичних працівників. Також країни настійно закликали дозволити експертам ВООЗ вільно виїжджати до країн, з країн і всередині країн для надання підтримки.д-р Ханс Клюге, директор Європейського регіонального бюро ВООЗ.

  Фото з відкритих джерел.

Життя мільйонів людей в нашому регіоні зазнає радикальних змін. Простіше кажучи, це нова реальність. Роль громадської охорони здоров'я зрозуміла. Цінність працівників охорони здоров'я висока. Наші системи охорони здоров'я і послуги цінуються як ніколи. Коли стала очевидною вразливість і тендітність нашого способу життя, здоров'я стоїть на чолі порядку денного. Я прошу ваші уряди залишити його там, - д-р Ханс Клюге, директор Європейського регіонального бюро ВООЗ.

  Він подякував уряду за їх внесок, як людський, так і фінансовий, в сприянні глобальним зусиллям щодо забезпечення готовності та реагування. Він також звернув увагу на плани реагування ВООЗ і на недавно створений фонд солідарного реагування COVID-19 - спільну ініціативу ВООЗ, Фонду Організації Об'єднаних Націй і партнерів по підтримці найбільш вразливих і бідних країн.
  Д-р Клюге підкреслив, що всі рівні уряду і всі верстви суспільства несуть відповідальність за розповсюдженість COVID-19. Він повторив, що діалог з громадськістю, місцевими партнерами та іншими зацікавленими сторонами має важливе значення для ефективного реагування на пандемію.д-р Такеші Касай, регіональний директор ВООЗ по регіону Західної частини Тихого океану.  Фото з відкритих джерел.

Відповіді країн повинні бути адаптовані та конкретні, але повинні мати один загальний фактор: мобілізацію всього суспільства, - д-р Такеші Касай, регіональний директор ВООЗ по регіону Західної частини Тихого океану.

  Він додав, що сьогодні Китай не повідомив про будь-які нові випадки локальної передачі COVID-19, а це значить, що "це епідемія, яку можна зупинити".
  Своєю чергою, за словами регіонального директора ВООЗ по Африканському регіону Матшидисо Моєті, кількість випадків в цей час порівняно мало, в Африканському регіоні спостерігається експоненціальне географічне поширення вірусу за останні 2 тижні. Нині випадки захворювання зареєстровані у 28 африканських країнах, в основному - імпортовані з Європи. При цьому системи охорони здоров'я на континенті порівняно слабкі, і в багатьох домогосподарствах немає водопроводу або місця для розміщення людей в ізоляції. Хоча в останні тижні країни Африки готувалися до COVID-19 і домоглися значних успіхів у посиленні епіднагляду, скринінгу в пунктах в'їзду, відстеження контактів і лабораторних послуг. Зараз 41 країна має можливість проводити тестування на вірус. Однак найбільші проблеми залишаються в області профілактики та контролю інфекцій, а також в наданні екстреної допомоги.
  Регіональні директори та експерти ВООЗ відповіли ряд питань з таких проблем, як готовність лікарень, виробництво вакцин, колективний імунітет, наявність наборів для тестування і засобів індивідуального захисту, можливі способи лікування та "вирівнювання кривої".

Друк
Визирська громада підписала меморандум про співробітництво з ГО «Центр політичних студій» (фото)11:54
28 бер
У Визирській громаді відбулося засідання депутатів сільради (відео)10:56
28 бер
У Визирці провели ярмарок вакансій (фото)10:00
28 бер
У Першотравневому комунальники висаджують молоді рослини (фото)09:47
27 бер
На вулиці Виноградній у Першотравневому встановили «лежачих поліцейських» (відео)08:53
27 бер
У Визирській громаді триває висадка молодих рослин (відео)09:57
26 бер
У селі Першотравневе встановили «лежачих поліцейських» (фото)08:47
26 бер
Визирський ліцей визнали опорним закладом освіти13:08
25 бер
У Любопільскому старостаті відбувся виїзний прийом першого заступника Визирського сільського голови10:00
25 бер
У Визирській громаді вшанували пам’ять воїна-героя Віталія Семибратова (фото)12:19
24 бер
У Визирському ліцеї діє учнівське самоврядування (фото)12:00
22 бер
У Визирському будинку культури відбудеться ярмарок вакансій11:00
22 бер
Комунальники Визирської СТГ відзначили професійне свято (відео)10:00
22 бер
Як працює учнівське самоврядування у Визирському ліцеї (відео)13:42
21 бер
У Визирській громаді відзначили День працівників ЖКГ (фото)11:51
21 бер
Як жителі Визирської СТГ можуть безкоштовно пройти курси водіїв (відео)10:54
21 бер
Жителі Визирської громади можуть безкоштовно пройти водійські курси (фото)12:00
20 бер
Працівники Визирського ЦНАПу поділилися результатами роботи за 2023 рік (відео)10:00
20 бер
У Першотравневому ліцеї провели тренінг з написання громадських проєктів для шкільних команд (фото)14:00
19 бер
Володимир Німчук: головне, що ми зберегли творчі колективи (відео)12:02
19 бер
У Визирському ЦНАПі підбили підсумки роботи за 2023 рік (фото)10:00
19 бер
На підприємстві «ТІС-Вугілля» є відкриті вакансії на посаду водіїв ковшових навантажувачів (відео)10:00
18 бер
У Визирському ЦНАПі відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (відео)13:00
15 бер
«ТІС-Вугілля» запрошує на роботу водіїв ковшових навантажувачів (фото)11:49
15 бер
У Визирці відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (фото)13:04
14 бер
TOP