Архів
Травень 2024 (3)
Квітень 2024 (56)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
ЛАН » Головні події дня » Звернення з Визирки стало темою обговорення фахівців по відеоспостереженню у Києві

Звернення з Визирки стало темою обговорення фахівців по відеоспостереженню у Києві

Звернення з Визирки стало темою обговорення фахівців по відеоспостереженню у Києві

  На початку літа 2019 року до фахівців по відеоспостереженню звернувся заступник сільського голови Визирської сільради з питань житлово-комунального господарства Вадим Рошка з проханням поліпшити якість матеріалів отриманого відеознімання. Камери спостереження, які встановлені у Визирці, зафіксували, як вночі заїжджий автолюбитель викопує з місцевої клумби недавно висаджені ялівки. Номер машини та особу порушника розгледіти було неможливо. Цей випадок згадався, коли фахівці побували у Києві на презентації програми "Безпечне місто", яка успішно працює в столиці та є частиною проєкту "Київ смарт сіті". Завдяки впровадженню цієї програми можливо у будь-який час доби визначити номер автомобіля, та навіть обличчя водія. Можливості аналітичного центру такі, що за невеликий проміжок часу можна дізнатися за яким маршрутом пересувався цей автомобіль протягом декількох днів, якщо він був у Києві та багато іншого.Микола Пихтін, директор КП "Інформатика".

Це система міського відеоспостереження та аналітики. Сьогодні вона налічує близько 7 тисяч камер. За мінімальними потребами, щоб не було мертвих зон нам необхідно 20 тисяч, а так щоб взагалі було повне покриття, необхідно 100 тисяч камер. Основні три напрямки, які ми добре засвоїли та що дає реальний результат роботи центру, це транспорт й трафік; контроль за роботою комунальних служб, прибирання вулиць, переміщення муніципального автотранспорту; зрозуміло, завдання від силовиків, такі як визначення автономерів, визначення осіб, складання трекінгу маршрутів, - Микола Пихтін, директор КП "Інформатика".

  Аналітичний центр відеоспостереження допомагає дорожнім службам боротися з заторами. Розуміючи пікове навантаження на різних магістралях можна розумно перерозподіляти транспортні потоки, наприклад, змінюючи алгоритм роботи світлофорів. При необхідності, камера трафіку дорожнього руху може фіксувати автотранспорт за кольором та габаритами. Для співробітників силових відомств інколи буває необхідним встановити маршрути пересування автомобілів за певними номерами. Як тільки номер десь зафіксувався, будується трек-лист за яким маршрутом автомобіль їхав, пояснює очільник КП.

  Важливою опцією Київського аналітичного центру відеоспостереження є і трекінг роботи міського муніципального транспорту.

Сміттєзбиральні машини, снігоприбиральні машини, екскаватори та інше, вся муніципальна техніка оснащена бортовими комп'ютерами, до нього прив'язаний електронний дорожній лист, сенсори, які дозволяють побачити яку саме роботу виконує транспортний засіб, а через нашу систему можна подивитися як він це робить. З нами можна розглянути чи розсипається сіль, чи опущений грейдер, який рівень палива в баку. Загалом який функціонал, такі й вимоги, - Микола Пихтін, директор КП "Інформатика".

  Ще одна опція, яка є у розпорядженні ситуаційного центру відеоспостереження міста Київ - детекція осіб. Такі камери розташовані на вході-виході станції метро, на залізничному вокзалі, в центрі міста.

З огляду на те, що ми тільки адміністратори та не маємо право займатися детекцією осіб, ми роботу цієї системи аналізуємо на наших інженерах, які користуються громадським транспортом. Що ми отримуємо, фотографію, 10 секунд відео до і після. Це допомагає розшукувати людей, можна скласти маршрут їх пересування, - Микола Пихтін, директор КП "Інформатика".

  В арсеналі центру є роботизовані камери, які встановлені в місцях найбільшого скупчення людей. Камери мають 36-кратне оптичне збільшення та ще 250-кратне цифрове збільшення. Камера наділена аналітикою до детекції осіб та визначенням скупчення людей, наприклад, сигналізує, коли в групі понад 8 осіб.

Є спеціалізована камера, яка має два об'єктиви, тепловізійний та звичайний. Камера контролює лісосмугу й запрограмована так, що якщо в п'яти кілометрах фіксується об'єкт з температурою 95 градусів і вище, йде сигнал в ДСНС, - Микола Пихтін, директор КП "Інформатика".

  Важко в реальному часі стежити за роботою такої кількості моніторів, тому існує автоматичний режим, виходячи із завдань, поставлених ситуаційним центром. Наприклад, міські пам'ятники знаходяться під охоронним куполом.

Це у нас пам'ятник Сковороді, у відомстві подільського відділення поліції. З 23:00 до 6 ранку вони отримують автоматично повідомлення про попадання в периметр людини, предмета, тварини та можуть реагувати, - Микола Пихтін, директор КП "Інформатика".

  Система відеоспостереження з потужним аналітичним центром та власною оптоволоконною мережею була побудована за 2,5 роки та коштувала приблизно 600 млн грн. Обслуговування ситуаційного центру у 2019 році київським платникам податків обійшлося у 8,5 млн грн.

Друк
У Визирській СТГ провели територіальний етап військово-патріотичної гри «Джура» (фото)12:48
02 тра
У Визирський ставок випустили мальків трьох видів риб (відео)12:00
01 тра
Олексій Богданов: про роботу КП «Визирське Джерело» під час війни (відео)10:00
01 тра
У Визирській громаді відбулася сесія сільради (відео)14:00
30 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять військового Олександра Пархоменка покладанням квітів (фото)12:28
30 кві
Комунальники випустили мальків трьох видів риб у Визирський ставок (фото)12:00
30 кві
На засіданні виконкому Визирської сільради затвердили бюджет громади за І квартал 2024 року (фото)10:00
30 кві
На сесії Визирської сільради розглянули питання перейменування села Зоря Труда (фото)13:46
29 кві
У Визирці відбувся перший освітній захід Школи Молодіжної ради (відео)12:00
29 кві
У Визирській громаді відбулося засідання виконкому (відео)09:54
29 кві
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
TOP