Архів
Березень 2024 (43)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
Жовтень 2023 (29)
ЛАН » Головні події дня » "Готові діяти адекватно": лікарі Лиманського району розповіли про готовність медичних закладів щодо боротьби з коронавірусом

"Готові діяти адекватно": лікарі Лиманського району розповіли про готовність медичних закладів щодо боротьби з коронавірусом

"Готові діяти адекватно": лікарі Лиманського району розповіли про готовність медичних закладів щодо боротьби з коронавірусом

  Як сьогодні медицина Лиманського району працює над тим, щоб убезпечити нас від розповсюдження коронавірусної інфекції, якою є готовність наших медпрацівників до боротьби з нею та про наявність лікарських засобів розповіли в інтерв'ю газеті "Слава хлібороба" директорка комунального некомерційного підприємства "Лиманська Центральна районна лікарня" Тетяна Таран та головна лікарка КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Еліна Концева.Тетяна Таран, директор КНП "Лиманська ЦРЛ".

  - Тетяно Пилипівно, як Ви оцінюєте поточний період, в якому всі ми зараз знаходимося?

По-перше, не треба панікувати, а знати як поводитися на період введення карантину. Лиманська ЦРЛ визначена наказом по департаменту, як госпітальна база для надання медичної допомоги жителям нашого району та міста Южне при масових випадках. При виявленні хворого на коронавірусну інфекцію, або такого, що має підозри, прописаний маршрут пацієнта. Санітарним транспортом лікарні транспортується до обласної інфекційної лікарні м. Одеса. У разі переповнення обласної лікарні, наша лікарня зможе в повному обсязі надавати допомогу хворим на коронавірус в інфекційному відділенні, яке розраховане на 20 ліжок. Якщо цього відділення виявиться недостатньо, то є план перепрофілювання госпітальної бази, тобто всі відділення Лиманської ЦРЛ надаватимуть допомогу таким хворим. Лікарня розрахована на 195 ліжок, включно з ізоляторами. В наявності є 8 апаратів штучної вентиляції легенів, 2 з них високого експерт-класу в реанімаційному відділенні для пацієнтів з найважчою формою захворювання. Також ми забезпечені кисневими концентраторами для надання допомоги пацієнтам з середнім перебігом захворюваності. Сподіваємося, що ті заходи, які введені зараз по всій країні, допоможуть запобігти розповсюдженню цієї інфекції.

  - Які рекомендації надасте пацієнтам, що проживають у віддалених селах?

Вони можуть звернутися до свого сімейного лікаря за телефоном для отримання консультаційної допомоги, а потім діяти залежно від цього.

  - В якому режимі зараз працює лікарня?

Лікарня працює в режимі карантину, а саме - заборонено відвідувати стаціонарних хворих, обмежений прийом вузькими спеціалістами. Тимчасово заборонено здійснювати планові оперативні втручання, але ургентна допомога за необхідності невідкладного втручання буде здійснена. В поліклінічному відділенні обладнано спеціальний кабінет, де приймаються хворі з температурою, які самостійно звертаються за допомогою.

  Продовжуючи тему особливої ситуації, яка склалася в нашій країні з коронавірусною інфекцією, головна лікарка КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Лиманського району Еліна Концева приєдналася до розмови.Еліна Концева, головна лікарка КНП ЦПМСД Лиманської райради.

  - Еліно Миколаївно, яким є місце первинної медичної допомоги у боротьбі з вірусом?

Як тільки зафіксували в Україні перший випадок, ми проводимо щоденний моніторинг на ГРВІ у нашому районі. Станом на 17 березня спостерігається зниження таких хворих завдяки запровадженому жорсткому карантину. Хворих на коронавірус не зафіксовано. Є мешканці, які прибули з країн Європи. Ми їх знаємо, підтримуємо з ними зв'язок і контролюємо, вони на самоізоляції і жодних симптомів захворюваності нині немає.

  - Лікарі "первинки" першими стикаються з хворими. Наскільки вони готові до цього зараз?

У нас 40 лікарів і всі повністю оснащені тактильними термометрами, є респіратори спеціальної модифікації, очікуємо на отримання протиепідемічних костюмів, забезпечені дезінфікуючими засобами. Станом на 17 березня проведено обмежувальні заходи, а саме по всіх амбулаторіях обмежуємо плановий прийом. Ця інформація доведена до мешканців району. "Доступні ліки" громадяни похилого віку зможуть отримувати за телефоном, отримавши код. Призупинені планові щеплення дітям до одного року. Всі лікарі працюють в посиленому режимі.

  - Яке завдання стоїть перед лікарями первинної ланки?

Маємо розроблений алгоритм дій для виявлення коронавірусної інфекції. Найперші симптоми - це висока температура (більше ніж 38), сухий кашель, тяжкість при диханні та контакт з людиною, яка могла бути інфікованою. Розроблені спеціальні пам'ятки з важливою інформацією, які розповсюджуються по всьому району, а також на нашій сторінці у Facebook.

  За матеріалами газети "Слава хлібороба" №11 від 21.03.2020 року.

Друк
Схожі новини:
Визирська громада підписала меморандум про співробітництво з ГО «Центр політичних студій» (фото)11:54
28 бер
У Визирській громаді відбулося засідання депутатів сільради (відео)10:56
28 бер
У Визирці провели ярмарок вакансій (фото)10:00
28 бер
У Першотравневому комунальники висаджують молоді рослини (фото)09:47
27 бер
На вулиці Виноградній у Першотравневому встановили «лежачих поліцейських» (відео)08:53
27 бер
У Визирській громаді триває висадка молодих рослин (відео)09:57
26 бер
У селі Першотравневе встановили «лежачих поліцейських» (фото)08:47
26 бер
Визирський ліцей визнали опорним закладом освіти13:08
25 бер
У Любопільскому старостаті відбувся виїзний прийом першого заступника Визирського сільського голови10:00
25 бер
У Визирській громаді вшанували пам’ять воїна-героя Віталія Семибратова (фото)12:19
24 бер
У Визирському ліцеї діє учнівське самоврядування (фото)12:00
22 бер
У Визирському будинку культури відбудеться ярмарок вакансій11:00
22 бер
Комунальники Визирської СТГ відзначили професійне свято (відео)10:00
22 бер
Як працює учнівське самоврядування у Визирському ліцеї (відео)13:42
21 бер
У Визирській громаді відзначили День працівників ЖКГ (фото)11:51
21 бер
Як жителі Визирської СТГ можуть безкоштовно пройти курси водіїв (відео)10:54
21 бер
Жителі Визирської громади можуть безкоштовно пройти водійські курси (фото)12:00
20 бер
Працівники Визирського ЦНАПу поділилися результатами роботи за 2023 рік (відео)10:00
20 бер
У Першотравневому ліцеї провели тренінг з написання громадських проєктів для шкільних команд (фото)14:00
19 бер
Володимир Німчук: головне, що ми зберегли творчі колективи (відео)12:02
19 бер
У Визирському ЦНАПі підбили підсумки роботи за 2023 рік (фото)10:00
19 бер
На підприємстві «ТІС-Вугілля» є відкриті вакансії на посаду водіїв ковшових навантажувачів (відео)10:00
18 бер
У Визирському ЦНАПі відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (відео)13:00
15 бер
«ТІС-Вугілля» запрошує на роботу водіїв ковшових навантажувачів (фото)11:49
15 бер
У Визирці відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (фото)13:04
14 бер
TOP