Архів
Липень 2024 (47)
Червень 2024 (38)
Травень 2024 (64)
Квітень 2024 (56)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
ЛАН » Головні події дня » Дистанційне навчання у Южному: від недоліків до взаєморозуміння (фото)

Дистанційне навчання у Южному: від недоліків до взаєморозуміння (фото)

Дистанційне навчання у Южному: від недоліків до взаєморозуміння (фото)

  Майже два місяці школярі по всій країні вимушені навчатися дистанційно. Перехід на такий тип навчання на початковому етапі викликав чимало труднощів, як у вчителів так і в учнів. Адже у новому форматі уроки скорочені до 20 хвилин.

Була якась метушня. Ми почали судомно записувати усі завдання, передавати класним керівникам, класний керівник повинен був зробити ксерокопії, відправити в вайбер кожній дитині. Спочатку це був дуже великий об’єм, скинули так зване "простирадло". А потім прийшов наказ, з рекомендаціями, які платформи використовувати та багато пропозицій для використання в роботі, - Олена Комарова, директорка Южненського НВК (ЗОСШ №2 - Центр-ПТУ).

Тетяна Малюк, заступниця директора Южненського НВК (ЗОСШ №2 - Центр-ПТУ).

Ми у старшій школі визначились з вчителями та обрали дві онлайн платформи - Google classroom та Zoom. Це самі прості, зрозумілі та об’єктивні платформи, на яких фіксується абсолютно усе. І спілкування вчителя з учнями в стрічці, там також є всі завдання та оцінки. Там такий своєрідний електронний журнал, де видно дату завдання і коли дитина його виконала. Наприкінці діти зможуть побачити, яка у них тематична оцінка, - Тетяна Малюк, заступниця директора Южненського НВК (ЗОСШ №2 - Центр-ПТУ).

  Вчителі, які не мають можливості вести дистанційне навчання з дому, користуються технікою шкільного комп’ютерного класу. Але це одна сторона проблеми, друга - відсутність такої можливості й у деяких учнів. Як виявилося не всі діти можуть навчатися онлайн.Катерина Котельнікова, вчителька початкових класів Южненського НВК (ЗОСШ №2 - Центр-ПТУ).

На жаль, не всі мають комп’ютери, у деяких перебої з інтернетом. Для цієї категорії учнів ми розробили такий вид навчання. Ми роздруковуємо завдання, розкладаємо по файлах і діти їх забирають. У кожного учня, наприклад, 4 класу, є тека, яка постійно наповнюється, - Катерина Котельнікова, вчителька початкових класів Южненського НВК (ЗОСШ №2 - Центр-ПТУ).

  Для такої категорії теми уроків та завдання педагоги залишають на першому поверсі школи. Батьки, з дотриманням усіх правил карантину, забирають завдання, діти виконують їх вдома і повертають до школи.  Наразі усі проблеми позаду, завдяки онлайн платформам та програмам педагоги контролюють виконання домашнього завдання, спілкуються з учнями онлайн. На перший погляд, працювати стало легше, але вчителі зізнаються, що це зовсім не так.Олена Комарова, директорка Южненського НВК (ЗОСШ №2 - Центр-ПТУ).

Я, наприклад, сіла перевірити, як діти виконують завдання, з ранку і до восьмої години вечора. Часу витрачається набагато більше, десь треба прокоментувати кожному індивідуально. З іншого боку, діти теж розкриваються по-іншому, тому що вони сам на сам спілкуються з вчителем, - Олена Комарова, директорка Южненського НВК (ЗОСШ №2 - Центр-ПТУ).

  Але є ще й третій учасник процесу - це батьки, багато яких працюють на стратегічних підприємствах, що не зупинили свою роботу під час карантину. Якщо учні старших класів можуть навчатися самостійно, то молодші діти потребують присутності батьків під час онлайн уроків. Та й взагалі, думка батьків стосовно дистанційного навчання дуже неоднозначна.Ганна Студнікова, мати учениці 9-го класу.

Проблем багато - вочевидь. Навіть первісна схема навчання за допомогою вайберу та підручника не завжди зручна. Не всі діти можуть зрозуміти тему самостійно, тому потрібно дітям додатково пояснювати. І ось Google classroom зовсім не відрізняється від вайберу. Відкрив - і там теж завдання, тільки декілька вчителів виходять онлайн, аби пояснити дітям нові теми. Що стосується дистанційного навчання, це окрема тема. У нас були плани вступу після 9-го класу, відповідно діти повинні були пройти повністю програму, - Ганна Студнікова, мати учениці 9-го класу.

  Не дивлячись на більшість подоланих проблем, все одне залишилось чимало питань. Чи повернуться діти у школу в цьому навчальному році, яким чином будуть виставлені оцінки у табеля, як вони все ж таки зможуть наздогнати програму, як і коли діти будуть складати вступні іспити у вищі та технічні навчальні заклади.Юліана Горіна, учениця 4-го класу.

Спочатку я зраділа, що ввели карантин, тому що це були своєрідні канікули, але потім це затягнулося на місяці і радість потрохи зникла. У нас ввели дистанційне навчання, потрібно вставати кожний ранок. Я би вже з задоволенням повернулася до школи, мені не вистачає живого спілкування з однокласниками і я сумую за своїм класним керівником Людмилою Миколаївною, - Юліана Горіна, учениця 4-го класу.

Авторка: Олена Горіна.

Друк
У Визирській громаді 27 липня оголосили Днем жалоби14:41
26 лип
Працівники Першотравневого СБК готують різноманітні заходи для відвідувачів (фото)11:25
26 лип
Жителька Визирської громади Ірина Калкатіна отримала звання Мати-героїня (відео)08:44
26 лип
Мешканка Визирки Ірина Калкатіна отримала почесне звання Мати-героїня (фото)12:38
25 лип
Пожежники Визирської громади нагадали про правила пожежної безпеки у літній період (фото)12:00
22 лип
Мешканцям Визирської громади надали поради, як впоратися з літньою спекою (відео)10:00
22 лип
Захищаючи Україну загинув військовий з Калинівки Сергій Мінаєв12:53
21 лип
У Визирській СТГ нагадали про правила пожежної безпеки влітку (відео)12:00
19 лип
У Визирському ЦПМСД надали поради, як поводитися під час літньої спеки (фото)11:20
19 лип
Як працює Визирське відділення Укрпошти під час війни (відео)10:57
19 лип
Комунальники Визирської СТГ отримали новий щепоріз від проєкту USAID «ГОВЕРЛА» (фото)07:01
19 лип
У Визирському відділенні Укрпошти скоротили посаду листоноші (фото)13:00
18 лип
Визирська громада отримала новий щепоріз від проєкту USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
18 лип
Військовий з Першотравневого Владислав Тирба повернувся додому з полону11:06
18 лип
Олександр Гринчак назвав Визирську громаду лідером з допомоги захисникам (відео)10:00
18 лип
У Визирській громаді вшанували пам’ять військового з Любополя Олексія Подоляна (фото)18:17
17 лип
Василь Хміленко: про життя Першотравневого старостату під час дефіциту електроенергії (відео)10:09
17 лип
Визирська громада виділяє кошти на підтримку військових (фото)08:40
17 лип
ТІС запрошує на роботу фахівців багатьох спеціальностей (відео)14:00
16 лип
Комунальники Визирської громади забезпечують водопостачання під час відключень електроенергії (фото)08:58
16 лип
Засідання сесії Визирської сільради відвідав голова Одеської РВА Олександр Гринчак (відео)08:10
16 лип
Мешканцям Визирської громади нагадали про правила пожежної безпеки15:40
15 лип
На ТІС з’явилися нові відкриті вакансії (фото)11:39
15 лип
Як у Визирській громаді забезпечують водопостачання під час відключень електроенергії (відео)11:11
15 лип
У Визирці відбулося засідання виконкому та сесія сільради (фото)10:00
15 лип
TOP