Архів
Квітень 2024 (49)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Амбулаторії сіл в Лиманському районі отримали експрес-тести на коронавірус (фото)

Амбулаторії сіл в Лиманському районі отримали експрес-тести на коронавірус (фото)

Амбулаторії сіл в Лиманському районі отримали експрес-тести на коронавірус (фото)

  Провести імуноаналіз на місці, без відправлення у лабораторію, дозволяють тести експрес-діагностики, скорочено ТЕД. В Україні поки не передбачене масове тестування населення на визначення антитіл до збудника COVID-19. Купити такий тест в аптеці дуже дорого для сім'ї з середнім достатком. Тому доставлення тестів експрес-діагностики в амбулаторії сіл Лиманського району, якій посприяв депутат обласної ради Олег Кутателадзе, за зверненням громадської організації "Команда розвитку", керівники амбулаторій сприйняли, як вагому допомогу у боротьбі з цим небезпечним захворюванням.

Дякую за ці експрес-тести. Ми тепер зможемо тестувати людей, які приходять з вірусною інфекцією, або з симптоматикою, яка може насторожувати: з задишкою, кашлем. Тепер ми можемо їх на місці протестувати, щоб розуміти як допомагати пацієнтові далі, - Ніна Деркач, завідувачка Сичавської амбулаторії.

  Коли людина заражається вірусом, його організм для боротьби з ним часто виробляє специфічну речовину - антитіла. Для кожного збудника є свої антитіла і для COVID-19 вони теж є. Наявність таких антитіл говорить про те, що людина або зараз є носієм вірусу, або хворіла їм безсимптомно раніше. А складні випадки складають 15% від числа хворих, тому багато людей можливо й не здогадаються, що перенесли в легкій формі коронавірус.Ганна Масленнікова, завідувачка Визирської амбулаторії.

Отримання будь-яких тестів нам доцільно. Та саме такі тести здатні визначити є у людини антитіла до коронавірусу чи ні. Звичайно, для підтвердження коронавірусної інфекції потрібні, як тести на імуноглобулін до даного збудника, які нам сьогодні передав Олег Джумберович, але для повної вірогідності необхідно підтвердження ПЛР-тестів, які точно скажуть є COVID-19 або його немає, - Ганна Масленнікова, завідувачка Визирської амбулаторії.

  Фахівець підкреслила: тест-системи не визначають наявність вірусу COVID-19, а тільки показують що цьому організму він знайом.

Наразі у всіх амбулаторіях Лиманського району облаштовані спеціальні кабінети вірусологічного навантаження. Якщо у людини ознаки респіраторного захворювання, приймання такого пацієнта проводитися з урахуванням ризику, що він може бути потенційним носієм коронавірусу COVID-19.Вадим Чекан, завідувач Першотравневої амбулаторії.

Коли приходить пацієнт, він же не говорить, що у нього COVID-19, але ми бачимо, що є специфічна симптоматика, тому проводимо такого пацієнта в кабінет вірусологічного навантаження й приймаємо його попередньо одягнувши засоби індивідуального захисту, - Вадим Чекан, завідувач Першотравневої амбулаторії.

  Експрес-тести та одноразові медичні маски найближчим часом будуть передані й в інші амбулаторії сіл округу депутата обласної ради Олега Кутателадзе. Також триває приймання заявок на екстрену допомогу від благодійного фонду імені Олексія Ставніцера.Світлана Дідоводюк, представниця депутатської групи "Команда розвитку" Визирської сільради.

Ми попереджали, що звертатися до фонду під час карантину доцільно тільки у випадках потреби екстреної допомоги на лікування, що вимагає певних витрат. За цей час ми вже допомогли п'яти жителям наших сіл і ще п'ять заяв знаходяться на розгляді, - Світлана Дідоводюк, представниця депутатської групи "Команда розвитку" Визирської сільради.

  За інформацією медиків, кількість звернень в медзаклад з симптомами ГРЗ зараз різко скоротилася, як це зазвичай й буває в кінці квітня.Ніна Деркач, завідувачка Сичавської амбулаторії.

Грип пройшов, немає великої кількості звернень, але ми завжди запитуємо пацієнтів, може хтось повернувся з-за кордону або були контакти з хворими на коронавірус, - Ніна Деркач, завідувачка Сичавської амбулаторії.

  Що стосується експрес-систем, то варто пам'ятати, навіть якщо у людини є наявність антитіл, це не означає, що в неї вироблено стійкий імунітет проти хвороби. За даними ВООЗ стійкий імунітет виникає при загальній вакцинації, тому варто поберегти себе, поки не буде розроблена ця вакцина.

Авторка: Катерина Гончар.

Друк
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
TOP