Архів
Квітень 2024 (37)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Олександр Савченко — бодибілдер з Южненської ОТГ

Олександр Савченко — бодибілдер з Южненської ОТГ

Олександр Савченко — бодибілдер з Южненської ОТГ

  Бодибілдинг — вид спорту, в якому судді оцінюють мускулатуру позуючих учасників. Перемагає спортсмен з найбільш досконалим тілом. Бодибілдинг, він же культуризм, є дуже поширеним у світі видом спорту.

  В Україні так само проводяться різні змагання в цьому виді спорту, як регіональні, так і всеукраїнські. Олександр Савченко, житель села Сичавка Южненської ОТГ, сьогодні вже є чемпіоном багатьох вітчизняних турнірів, також він чемпіон України з бодибілдингу, крім того, Олександр вже представляв Южненську громаду в фіналі чемпіонату світу. Свій тернистий шлях у великий спорт він почав з захоплення культовим фільмом і з бажання позбутися від важкого недугу.

Олександр Савченко, майстер спорту з бодибілдингу, фіналіст чемпіонату світу.

Олександр Савченко, майстер спорту з бодибілдингу, фіналіст чемпіонату світу

У школі я був дуже слабким. Тема спорту була табу в принципі. Я був останній на фізкультурі. Мені це все було абсолютно нецікаво. Я думав, що зв’яжу своє життя з іншим. Мені подобалися комп’ютери, працювати з паяльником. Я хотів в той час бути програмістом. Спорт прийшов до мене в 15 років. Я подивився один старий фільм — «Роккі». Мотиваційний такий фільм. Це так на мене вплинуло, що я почав займатися спортом вдома. Знайшов якусь книгу спортивну, читав, якісь розтяжки робив, вправи. Потім я почав займатися боксом. Виходило не погано, але виникли проблеми зі здоров'ям, з нирками. Цю проблему можна було вирішити таким чином, або мені потрібно було просто заплисти жиром, набрати вагу, або мені необхідно було підкачатися, підкачати спину.

  З цього моменту Олександр став займатися спортом у невеликому тренажерному залі підвального типу. Через пів року старанних тренувань майбутній спортсмен зняв спеціальний пояс, який підтримував його здоров’я. Так, завдяки спорту, юнак вилікував тяжку хворобу і почав свій шлях спортсмена.

  Перші тренування проходили в спортивному залі, який він сам собі обладнав в госпбудівлі у дворі. Допомагав своїм товаришам тренуватися в цьому саморобному спортзалі. На перші змагання Олександр поїхав без будь-якого досвіду і знань. Підготовка до виступу не обійшлась і без конфузів. Перемогти не вдалося, однак з’явилася мета.

Олександр Савченко, майстер спорту з бодибілдингу, фіналіст чемпіонату світу

Я зарядився. Мені захотілося вже не просто виступати — я захотів виграти. Старався, працював, оновлював свої знання. Кожна підготовка давалася вже краще, більш професійно. Методом спроб і помилок. Читав літературу. У мене виходило — почав виходити в фінали. У мене був нешвидкий шлях. Деякі, буває, стріляють відразу. Моя перша перемога — це було друге місце на чемпіонаті Південного регіону. Я був дуже щасливий. Їхав додому і медаль взагалі не знімав з себе. Далі понеслося, поїхало. Почав займати перші місця на комерційних турнірах, обласних, посів перше місце на тому ж турнірі (чемпіонаті Південного регіону) і ще зайняв Абсолютне — коли серед чемпіонів вибирають чемпіона.

  У 2020 році Олександр виступав у фіналі чемпіонату світу. За фінансової підтримки благодійного фонду імені Олексія Ставніцера спортсмен захищав честь країни і Южненської громади серед культуристів з усього світу. Тоді в місто не вдалося привезти кубок, але на сцені найбільшого турніру з бодибілдингу стояв спортсмен родом з Сичавки Южненської об'єднаної громади.

  Спортсмени, яких зараз тренує Олександр також займають призові місця на різних чемпіонатах в рамках України. Михайло Першин, юний житель Южного, починав свій шлях у спорті з занять на вуличних тренажерах для свого здоров’я. Після знайомства зі своїм майбутнім тренером Олександром Савченком почалися перші чемпіонати Михайла, і перші нагороди.

Михайло Першин, житель Южного, бронзовий призер чемпіонату України з бодибілдингу.

Михайло Першин, житель Южного, бронзовий призер чемпіонату України з бодибілдингу

Ми почали з Сашком готуватися до змагань з воркауту. У нас підготовка тривала тиждень. За тиждень я добре почав прогресувати в плані витривалості. На змаганнях з воркауту я зайняв перше місце. Це було дуже круто. І мені сподобалося, як Саша мене тренував і готував до змагань. Після цього я вирішив набирати м’язову масу.

  Сам Олександр зізнається, що БФ імені Олексія Ставніцера — єдина організація, яка надала йому підтримку в організації поїздки на турнір за всю його спортивну кар'єру. Спортсмен вважає, що відчувається певна несправедливість, коли він, або його вихованці привозять до міста кубки та медалі, під час їх виступів називають місто і спортзал, в якому культуристи займаються, але місто поки не надає реальної підтримки бодибілдерам, які привозять в Южне свої нагороди.

  Сьогодні такий спорт, як культуризм, в Южному розвивається сам по собі. Хлопці та дівчата самостійно тренуються, багато хто з них консультуються з Олександром, як з більш досвідченим спортсменом, і якоюсь мірою своїм наставником.

Михайло Першин, житель Южного, бронзовий призер чемпіонату України з бодибілдингу

Коли є тренер, набагато легше готуватися до змагань. Ти можеш не робити своїх помилок, а на чужих вчишся.

  Зараз спортсмени планують підготовку до чергового сезону змагань. При наявності можливостей, Олександр хоче взяти участь в чемпіонаті світу повторно, і все ж завоювати для Южненської громади медаль, щоб під час нагородження прозвучали гімн України й слова: «Олександр Савченко, місто Южне».

  Сьогодні розвиток спорту в місті багато в чому залежить не тільки від меценатів і благодійних організацій, а й від допомоги з боку органів місцевого самоврядування, які могли б надавати підтримку в облаштуванні тренувальних баз і розвитку спортивної інфраструктури для різних видів спорту. Адже Южне давно відоме, як молоде спортивне місто — місто чемпіонів!

Автор: Владислав Горшкодьор.

Друк
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
Підприємці Визирської громади можуть взяти участь у вебінарному проєкті від «Дія.Бізнес»10:00
10 кві
У Любополі Визирської СТГ комунальники висаджують квіти (фото)12:00
09 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заходи до Всесвітнього дня здоров’я (фото)10:00
09 кві
У Визирській громаді підбили підсумки громадського обговорення щодо перейменування Першотравневого17:42
08 кві
У Визирській громаді почався набір у Школу Молодіжної ради14:43
08 кві
Тетяна Сливець: про роботу Любопільського СБК під час воєнного стану (відео)11:00
08 кві
У Першотравневому почалися громадські обговорення щодо перейменування двох вулиць10:00
08 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заняття з мінної безпеки для дітей (фото)13:00
05 кві
У Визирській громаді відзначили 80-ту річницю визволення від фашистських загарбників (фото)12:10
05 кві
TOP