Архів
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
Жовтень 2023 (29)
ЛАН » Головні події дня » До Визирської ОТГ з робочим візитом приїздив голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко (фото)

До Визирської ОТГ з робочим візитом приїздив голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко (фото)

До Визирської ОТГ з робочим візитом приїздив голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко (фото)

  Розпочався візит голови партії «Слуга Народу» Олександра Корнієнка з екскурсії по підприємствах транспортного вузла ТІС, яку провів співзасновник ТІСа, депутат Одеської обласної ради від партії «Слуга Народу» Олег Кутателадзе. Так склалося, що візит гостя збігся з днем народження Трансінвестсервіса. Тому, крім обговорення проблем морської галузі, в Олега Кутателадзе був привід перерахувати основні етапи будівництва транспортного вузла ТІС за 27 років його існування.

Олександр Корнієнко, голова партії «Слуга Народу».

Олександр Корнієнко, голова партії «Слуга Народу»

Це завжди вражає, особливо коли ти розумієш, що це приватний порт, який побудований з нуля — і термінали й все, що тут є. За радянських часів тут практично нічого не було. Ми зрозуміли, що це велика робота і власників, і менеджменту, і всієї команди, яка все це зробила.

  Транспортний вузол ТІС розташований на землях Визирської ОТГ і прибутковий податок від його підприємств становить до 80% бюджету цієї громади. Як це відбивається на житті мешканців сіл, Олександр Корнієнко дізнався з відеозвіту Визирського сільського голови за 2020 рік. Потім Олег Кутателадзе показав основні об'єкти соціального призначення, які за останні кілька років були капітально відремонтовані у Визирці — центральну площу, Будинок культури, школу та дороги. А також гості відвідали ті місця де з’являться об'єкти, будівництво яких заплановано у найближчі роки — це дитячий садок, спортивний комплекс з басейном та водопровід, який забезпечить стабільне водопостачання в найбільшому селі громади — Першотравневому. Олександр Корнієнко схвалив те, як переймаються власники ТІСа життям громади, на землях якої вони розвивають свій бізнес.

Олександр Корнієнко, голова партії «Слуга Народу»

Платити гроші в громаду — це одна справа, а ще необхідно в її житті брати участь, на все звертати увагу. Як я бачу, представники ТІСу активно беруть участь в тому, щоб ці гроші не розкрадалися, а йшли на збільшення соціальної та побутової інфраструктури, на дороги та все те, що робить якість життя в громаді краще.

  Голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко відвідав так само Будинок культури та школу села Першотравневе. Він зауважив, що не в кожному районі Києва є школи такого розміру і цю масштабну спадщину радянських часів силами однієї громади, навіть такої спроможної, як Визирська, відроджувати складно. Попри те, що в цій будівлі вже багато зроблено за останні роки, тут необхідно відремонтувати спортзал і зробити це потрібно якомога швидше, вважає депутат обласної ради Олег Кутателадзе. Тому що місцеві школярі тут не просто захоплюються спортом, вони показують високі результати вже на змаганнях європейського та навіть світового рівнів.

Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради

Ми показали Олександру Корнієнко школу, яка була побудована 50 років тому, 47 років там не робився ремонт і зараз вклали понад 10 мільйонів на реконструкцію школи. Зробили їдальню, інклюзивний центр разом з областю. Школа велика і нам підказали, як залучити на її реконструкцію гроші не тільки місцевого бюджету, а й обласного та державного, оскільки її потрібно розвивати. Ми там зробили хаб для молоді та людей похилого віку, тут вже є тир. Якщо цю школу відремонтувати, а всього необхідно 130 мільйонів, і розбити це все на етапи, то можна з неї зробити відмінну гімназію.

  Член виконкому Визирської сільради Віталій Кутателадзе вважає, що після проведення реформи децентралізації варто підбити її перші підсумки, але інколи це важко зробити без детального ознайомлення з життям громад на місцях.

Віталій Кутателадзе, член виконкому Визирської сільради.

Віталій Кутателадзе, член виконкому Визирської сільради

Дійсно приємно, що такого рівня перші особи держави приїжджають безпосередньо у громаду, їздять по селах, дивляться що зроблено, що не зроблено, дають поради, беруть участь, і не на словах, а конкретно тут на місцях, порівнюють громади, роблять висновки. Це — справжня реалізація політики децентралізації.

  Визирський сільський голова Валерій Стоілакі розповів, що це перший візит гостя такого рівня за невелику історію існування ОТГ. Важливим є те, що голова керівної партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко щиро цікавиться життям маленьких сіл. А ще важливо те, що йому, як сільському голові, не було потреби довго готуватися до цієї зустрічі. Завдяки поступаючим, внаслідок системної роботи підприємств транспортного вузла ТІС, до місцевого бюджету податкам у Визирській громаді вже чимало зроблено і тут завжди є, що показати гостям найвищого рівня.

Валерій Стоілакі, Визирський сільський голова.

Валерій Стоілакі, Визирський сільський голова

З таким підприємством, з таким його керівником, як Олег Джумберович, який щотижня нам телефонує, запитує, як справи, що робиться, він їздить сам по селах, все виходить. Він цікавиться життям людей, це дуже важливо.

  Найважливіша складова, над покращенням якої працює партія «Слуга Народу» — це якість життя пересічної людини в країні, вважає голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко.

Олександр Корнієнко, голова партії «Слуга Народу»

Ми — людиноцентрична влада і Володимир Зеленський — людиноцентричний президент. У центрі повинна бути проста людина.

  Олександр Корнієнко підкреслив, що один з пріоритетів партії «Слуга Народу» — це відродження українського села. Сільські населені пункти повинні бути місцем компактного проживання, де є все необхідне для нормального життя наших громадян.

  Нагадаємо, що нардеп Олександр Корнієнко відвідав заклади освіти Визирської ОТГ. 

Автор: Катерина Гончар.

Друк
Схожі новини:
На сесії Визирської сільради обговорювали перейменування Першотравневого (фото)12:00
29 бер
Як працює Інклюзивно-ресурсний центр Визирської сільради під час воєнного стану (відео)11:00
29 бер
«BALTIC FEST 2024»: вихованці Визирської Мистецької школи отримали нагороди (фото)10:00
29 бер
Валентина Харламбова: про роботу навчальних закладів Визирської громади під час війни (відео)09:00
29 бер
Визирська громада підписала меморандум про співробітництво з ГО «Центр політичних студій» (фото)11:54
28 бер
У Визирській громаді відбулося засідання депутатів сільради (відео)10:56
28 бер
У Визирці провели ярмарок вакансій (фото)10:00
28 бер
У Першотравневому комунальники висаджують молоді рослини (фото)09:47
27 бер
На вулиці Виноградній у Першотравневому встановили «лежачих поліцейських» (відео)08:53
27 бер
У Визирській громаді триває висадка молодих рослин (відео)09:57
26 бер
У селі Першотравневе встановили «лежачих поліцейських» (фото)08:47
26 бер
Визирський ліцей визнали опорним закладом освіти13:08
25 бер
У Любопільскому старостаті відбувся виїзний прийом першого заступника Визирського сільського голови10:00
25 бер
У Визирській громаді вшанували пам’ять воїна-героя Віталія Семибратова (фото)12:19
24 бер
У Визирському ліцеї діє учнівське самоврядування (фото)12:00
22 бер
У Визирському будинку культури відбудеться ярмарок вакансій11:00
22 бер
Комунальники Визирської СТГ відзначили професійне свято (відео)10:00
22 бер
Як працює учнівське самоврядування у Визирському ліцеї (відео)13:42
21 бер
У Визирській громаді відзначили День працівників ЖКГ (фото)11:51
21 бер
Як жителі Визирської СТГ можуть безкоштовно пройти курси водіїв (відео)10:54
21 бер
Жителі Визирської громади можуть безкоштовно пройти водійські курси (фото)12:00
20 бер
Працівники Визирського ЦНАПу поділилися результатами роботи за 2023 рік (відео)10:00
20 бер
У Першотравневому ліцеї провели тренінг з написання громадських проєктів для шкільних команд (фото)14:00
19 бер
Володимир Німчук: головне, що ми зберегли творчі колективи (відео)12:02
19 бер
У Визирському ЦНАПі підбили підсумки роботи за 2023 рік (фото)10:00
19 бер
TOP