Архів
Березень 2024 (43)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
Жовтень 2023 (29)
ЛАН » Головні події дня » Погорільцям з Тилігульського купили будинок у Визирській ОТГ (фото)

Погорільцям з Тилігульського купили будинок у Визирській ОТГ (фото)

Погорільцям з Тилігульського купили будинок у Визирській ОТГ (фото)

  «Світ не без добрих людей, і я вірю, що це саме Ви», написала на своїй Facebook-сторінці жителька Южного Наталія Шульгіна. Таким чином вона зверталася до своїх друзів та знайомих про допомогу багатодітній родині. Мешканка Лиманщини, мати-одиначка Тетяна Тирба і чотири її дитини залишилися на вулиці без грошей, документів і речей, тому що все їхнє майно згоріло разом з будинком 17 червня у селі Тилігульське.

  По гарячих слідах в інтернет-виданні «Лиманська Агенція Новин» був опублікований пост волонтерки зі зверненням про допомогу багатодітній матері вже до всієї своєї аудиторії. Спортсмен, підприємець Дмитро Третьяк прочитав статтю на ЛАНі під час спортивного семінару, який він і Олександр Савченко проводили для дітей селища Доброслав разом з командою Кinglive та інтернет-магазину Raspashonka.

Дмитро Третьяк, волонтер.

Дмитро Третьяк, волонтер

Ми виступали перед дітьми з інформацією про здоровий спосіб життя, про те, як досягати мети, про те, як заробляти можливо і на спорті. І мені потрапила в поле зору інформація про те, що сталося лихо у сім'ї, згоріла хата.

  Інформація про біду, що спіткала чотирьох дітей, які проживають неподалік від селища Доброслав настільки контрастувала з веселим і радісним спортивним заходом, що у Дмитра й Олександра виникло гостре бажання якомога швидше допомогти погорільцям.

Дмитро Третьяк, волонтер

Кинули клич, створили групу в Viber та стали збирати гуманітарну допомогу. Везти її було нікуди й ми домовилися з директором нашого місцевого клубу, щоб він виділив місце в холі. Люди принесли величезну кількість продуктів, одягу, іграшок, побутових речей.

  Резонно виникло питання — куди вести всю цю допомогу і де надалі буде проживати сім’я, яка потрапила в такі складні життєві обставини, розповідає Дмитро.

Дмитро Третьяк, волонтер

Старий будинок, його вже немає, залишилися тільки коза, тачка і дитячий велосипед. Сім’ю тимчасово, на невеликий термін, поселили родичі й далі цій родині йти було нікуди.

  Волонтери з міста Южне ініціювали збір коштів на покупку багатодітній родині гідного для проживання в зимовий період будиночка в тому ж районі. У Калинівському старостинському окрузі Визирської громади розташовані дачні селища, у яких часто будинки продаються і їх можна купити за розумною ціною. 

  Дмитро Третьяк і Олександр Савченко зустрілися зі старостою Калинівського округу Миколою Ткаченком, який попри те, що був у відпустці, допомагав матері багатодітної родини Тетяні Тирбі відновлювати документи. Микола Ткаченко включився в пошук недорогого житла і знайшов такий варіант у селі Широке. З вільних будиночків він виявився найкращим і за ціною, і за станом самого житла та й по інших важливих параметрах, розповідає Дмитро.

Дмитро Третьяк, волонтер

Це було по сусідству з тим селом, де згоріла хатка. Там в них є друзі, знайомі, поруч село Калинівка і що важливо — в Широке ходить шкільний автобус, а це потрібно для соціалізації дітей.

  Спільно було прийняте рішення придбати той самий будинок, але зібраних коштів на це не вистачало, а жити погорільцям було ніде. Тоді староста Микола Ткаченко звернувся до Визирської сільради із заявою від потерпілих за матеріальною допомогою. Рішенням виконкому вона була надана в максимально можливому розмірі, який передбачено програмою «Милосердя в дії». Решту суми на придбання будинку, за сприяння члена виконкому Визирської громади Віталія Кутателадзе, виділив благодійний фонд імені Олексія Ставніцера, розповідає староста Калинівського старостинського округу Микола Ткаченко.

Микола Ткаченко, староста Калинівського старостинського округу.

Микола Ткаченко, староста Калинівського старостинського округу

Велику допомогу надали фонд Олексія Ставніцера і «Команда розвитку» нашій багатодітній сім'ї, яка втратила під час пожежі будинок і все майно. Особливе спасибі хочу сказати Дмитру Третьяку і його команді однодумців. Вони першими підняли питання про допомогу нашим жителям і дякую жителям Южненської громади, що збирали гроші та речі.

  Сьогодні Тетяна Тирба обживає новий будинок. Він ще потребує ремонту, але коли є стіни та дах над головою, все інше виправити простіше. З моменту пожежі до покупки нового будинку пройшло всього 10 днів. Це результат праці великої кількості людей, яких на своїй Facebook-сторінці Наталія Шульгіна назвала добрими, такими хто несе світ на землю, згадує багатодітна мама.

Тетяна Тирба, багатодітна мама.

Тетяна Тирба, багатодітна мама
Наталія Шульгіна мені дуже допомогла, вона в інтернет кинула пост і швидко відгукнулися волонтери, Дмитро, його команда і вона дуже велику участь взяла в цьому. Вони привезли першу допомогу, продукти, ліки.

  Сам Дмитро Третьяк нам зізнався, що чув про складне минуле самої Тетяни Тирби й це його не зупинило, навпаки він вірить, що кожна людина може змінитися, якщо захоче. А ще він розумів те, що у Тетяни без житла можуть забрати дітей. Купівля будинку, це тільки частина розв’язання проблеми. Тепер ця сім’я повинна бути під пильною увагою соціальних служб Визирської громади й не тільки в питаннях надання допомоги, а й з точки зору її соціалізації.

  Нагадаємо, що онкохворий хлопчик з Любополя Визирської ОТГ потребує допомоги.

Авторка: Катерина Гончар.

Друк
Визирська громада підписала меморандум про співробітництво з ГО «Центр політичних студій» (фото)11:54
28 бер
У Визирській громаді відбулося засідання депутатів сільради (відео)10:56
28 бер
У Визирці провели ярмарок вакансій (фото)10:00
28 бер
У Першотравневому комунальники висаджують молоді рослини (фото)09:47
27 бер
На вулиці Виноградній у Першотравневому встановили «лежачих поліцейських» (відео)08:53
27 бер
У Визирській громаді триває висадка молодих рослин (відео)09:57
26 бер
У селі Першотравневе встановили «лежачих поліцейських» (фото)08:47
26 бер
Визирський ліцей визнали опорним закладом освіти13:08
25 бер
У Любопільскому старостаті відбувся виїзний прийом першого заступника Визирського сільського голови10:00
25 бер
У Визирській громаді вшанували пам’ять воїна-героя Віталія Семибратова (фото)12:19
24 бер
У Визирському ліцеї діє учнівське самоврядування (фото)12:00
22 бер
У Визирському будинку культури відбудеться ярмарок вакансій11:00
22 бер
Комунальники Визирської СТГ відзначили професійне свято (відео)10:00
22 бер
Як працює учнівське самоврядування у Визирському ліцеї (відео)13:42
21 бер
У Визирській громаді відзначили День працівників ЖКГ (фото)11:51
21 бер
Як жителі Визирської СТГ можуть безкоштовно пройти курси водіїв (відео)10:54
21 бер
Жителі Визирської громади можуть безкоштовно пройти водійські курси (фото)12:00
20 бер
Працівники Визирського ЦНАПу поділилися результатами роботи за 2023 рік (відео)10:00
20 бер
У Першотравневому ліцеї провели тренінг з написання громадських проєктів для шкільних команд (фото)14:00
19 бер
Володимир Німчук: головне, що ми зберегли творчі колективи (відео)12:02
19 бер
У Визирському ЦНАПі підбили підсумки роботи за 2023 рік (фото)10:00
19 бер
На підприємстві «ТІС-Вугілля» є відкриті вакансії на посаду водіїв ковшових навантажувачів (відео)10:00
18 бер
У Визирському ЦНАПі відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (відео)13:00
15 бер
«ТІС-Вугілля» запрошує на роботу водіїв ковшових навантажувачів (фото)11:49
15 бер
У Визирці відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (фото)13:04
14 бер
TOP