Архів
Травень 2024 (9)
Квітень 2024 (56)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
ЛАН » Головні події дня » Як працює в Красносільській ОТГ Центр первинної медико-санітарної допомоги (фото)

Як працює в Красносільській ОТГ Центр первинної медико-санітарної допомоги (фото)

Як працює в Красносільській ОТГ Центр первинної медико-санітарної допомоги (фото)

  Створення Центру первинної медико-санітарної допомоги в Красносільській об’єднаній громаді — це великий крок у розвитку медичної галузі та надання якісних послуг. Нове приміщення, сучасний ремонт, а найголовніше — кращі спеціалісти тепер обслуговують жителів ОТГ. Діти громади знаходяться в надійних руках кваліфікованого педіатра.

  Огляд, консультації, розбір аналізів та подальше лікування у випадках захворювання — все це надається в новому Центрі. У разі необхідності, лікар виїжджає додому до пацієнта. Дуже важливо й те, що фахівець постійно розвивається. Наприклад, педіатриня Сніжана Єрьоменко працює тут лише місяць, але за плечима у неї великий науковий досвід, лікарка — кандидат медичних наук.

Сніжана Єрьоменко, лікарка-педіатриня КНП «ЦПМСД» Красносільської сільської ради.

Сніжана Єрьоменко, лікарка-педіатриня КНП «ЦПМСД» Красносільської сільської ради

Після закінчення інтернатури пішла працювати лікарем-педіатром в дитячу міську поліклініку Суворовського району м. Одеси. Працювала 4 роки. Потім в мене виникло таке питання,чому до мене звертаються в основному ті ж самі діти. Я так медсестрі кажу: «В нас 100-150 дітей?», вона каже: «Ні, в нас 900.». Я кажу: «А де тоді інші, я їх не бачу». Виявилося те, що в основної кількості дітей, що часто зверталися, були високі титри антитіл цитомегаловірусу та вірусу Епштейн Барра. Це дало змогу пролікувати дітей і вони почали звертатися на прийом 2-3 рази на рік. Тобто це й стало таким досягненням в моїй науковій і практичній роботі.

  Нині при роботі з маленькими пацієнтами Сніжана Єрьоменко використовує свої наукові напрацювання. Але головне, на чому завжди наполягають лікарі — це проведення профілактичних заходів.

Сніжана Єрьоменко, лікарка-педіатриня КНП «ЦПМСД» Красносільської сільської ради

Тобто своєчасне звернення до лікаря з приводу планових оглядів до року з метою виявлення відхилень в стані здоров’я, щоб це своєчасно можна було корегувати. Після року, й так само в періоді коли відвідують дитячий садок та школу своєчасно звертатися за допомогою при гострих респіраторно-вірусних інфекціях. Не займатися самолікуванням, тому що це є основа. Тобто лікар професійно розбереться в цих питаннях і назначить кваліфіковане лікування.

  Що ж стосовно дорослого населення, то в Центр первинної медико-санітарної допомоги, уклавши декларацію з сімейним лікарем, вони також отримують висококваліфіковану допомогу. Зараз тут працюють 4 сімейні лікаря. Наприклад, Галина Павлюк раніше очолювала амбулаторію в Нових Білярах, але за запрошенням директорки КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Красносільської сільської ради Євгенії Баланюк перейшла працювати сюди, і дуже цим задоволена.

Галина Павлюк, сімейна лікарка КНП «ЦПМСД» Красносільської сільської ради.

Галина Павлюк, сімейна лікарка КНП «ЦПМСД» Красносільської сільської ради

Центр новий, організований достатньо грамотно, щоб було зручно й людям, й лікарям працювати, й персоналу усьому було комфортно. Ми намагаємося організувати роботу так, щоб люди менш очікували, менш спілкувалися разом у коридорах, тобто розділення потоків. І я думаю, що поки все вдається.

  Якщо маленькі жителі Красносільської громади звертаються з гострореспіраторними захворюваннями або дитячими інфекційними хворобами, то доросле населення отримує медичну допомогу у зв’язку з захворюванням на коронавірус, а також іншими респіраторними хворобами. А люди поважного віку традиційно звертаються з проблемами тиску, серцево-судинної системи тощо. Найголовніше те, що кожний сімейний лікар має усі необхідні прилади для обстеження.

Галина Павлюк, сімейна лікарка КНП «ЦПМСД» Красносільської сільської ради

Все що в арсеналі сімейного лікаря повинно бути на сьогодні — все є. І глюкометри, й тонометри, для визначення сатурації пульсоксиметри, безконтактні термометри. Все є. Це як дрібні прилади, які повинні бути в арсеналі будь-якого сімейного лікаря.

  Звичайно, якщо людина потребує пройти курс крапельниць у Центрі первинної медико-санітарної допомоги Красносільської громади функціонує денний стаціонар, де також можна зробити електрокардіограму. Самі пацієнти задоволені змінами в Центрі та його фахівцями.

Марія, жителька села Красносілка.

Марія, жителька села Красносілка

Зараз вона модна, красива, нова. Ми задоволені. Все добре. Лікарі нові. Дякуємо Вікторії Дмитрівні. Велика вдячність Олені Іванівні нашій, ми роками тут лікуємося — вже понад 10 років. Навесні та восени ми проходимо курс крапельниць — без цього не можемо. В нас слів не вистачає, медична сестра з великої букви.

  Красносільська громада доволі велика, тому й деякі населені пункти розташовані далеко від центру. Нині до них виїжджають сімейні лікарі, щоб надати допомогу лежачим пацієнтам та тим, хто не має змоги виїхати з села. Однак існує ще одна проблема, яка торкається багатьох населених пунктів в країні — відсутність фельдшерів. В Красносільській ОТГ для розв’язання цього питання зробили важливі кроки.

Євгенія Баланюк, директорка КНП «ЦПМСД» Красносільської сільської ради.

Євгенія Баланюк, директорка КНП «ЦПМСД» Красносільської сільської ради

Зараз я зробила вже заявки на три медичних училища — Одеське, Балтське та Білгород-Дністровське, щоб нам якогось хлопчика чи дівчинку дали, які б спроможні були працювати з віддаленого села.

  Для роботи фельдшерів є спеціальне обладнання, а саме телемедичні валізи. Завдяки чому вони зможуть напряму зв’язуватися з сімейним лікарем та одразу розшифрувати електрокардіограму, підкреслює Євгенія Баланюк. Це суттєво спростить роботу лікарів, а жителям віддалених сіл не потрібно буде чекати конкретного дня, коли до них приїде фахівець, адже завжди зможуть звернутися до місцевого фельдшера.

  На сьогодні навантаженість обслуговування на КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Красносільської сільради зросла. Якщо раніше, до створення Центру, лікарі вдень приймали по 30-40 пацієнтів, то сьогодні це понад сто людей з різних сіл громади. До Центру приїжджають не тільки жителі Красносільської ОТГ, а й навіть з міста Одеси. Це говорить про якісне надання медичної допомоги, адже люди йдуть завжди до кваліфікованих спеціалістів.

  Нагадаємо, що у Центрі первинної медико-санітарної допомоги Визирської ОТГ Одеського району працює дві мобільні бригади для вакцинації населення, медики яких вакцинували близько п’яти тисяч осіб.

Авторка: Стелла Дюар.

Друк
Схожі новини:
У закладах освіти Визирської СТГ школярі готуються до обласного етапу змагань «Джури» (відео)12:43
07 тра
Освітяни Визирської громади зустрілися з адміністрацією Одеської національної наукової бібліотеки (фото)10:00
07 тра
Працівники культури Визирської громади провели толоки біля БК та бібліотек (фото)14:53
06 тра
Валерій Стоілакі привітав мешканців Визирської СТГ зі святом Великодня10:00
05 тра
Віталій Кутателадзе привітав мешканців Визирської громади з Великоднем09:00
05 тра
У Першотравневому провели військово-патріотичний захід для школярів (відео)10:44
03 тра
У Визирській СТГ провели територіальний етап військово-патріотичної гри «Джура» (фото)12:48
02 тра
У Визирський ставок випустили мальків трьох видів риб (відео)12:00
01 тра
Олексій Богданов: про роботу КП «Визирське Джерело» під час війни (відео)10:00
01 тра
У Визирській громаді відбулася сесія сільради (відео)14:00
30 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять військового Олександра Пархоменка покладанням квітів (фото)12:28
30 кві
Комунальники випустили мальків трьох видів риб у Визирський ставок (фото)12:00
30 кві
На засіданні виконкому Визирської сільради затвердили бюджет громади за І квартал 2024 року (фото)10:00
30 кві
На сесії Визирської сільради розглянули питання перейменування села Зоря Труда (фото)13:46
29 кві
У Визирці відбувся перший освітній захід Школи Молодіжної ради (відео)12:00
29 кві
У Визирській громаді відбулося засідання виконкому (відео)09:54
29 кві
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
TOP