Архів
Квітень 2024 (46)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » В КНП «ЦПМСД» Красносільської сільради працює команда висококваліфікованих лікарів (фото)

В КНП «ЦПМСД» Красносільської сільради працює команда висококваліфікованих лікарів (фото)

В КНП «ЦПМСД» Красносільської сільради працює команда висококваліфікованих лікарів (фото)

  КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Красносільської сільради — це місце, де люди можуть бути впевненими, що їх здоров’я в надійних руках. Починаючи від прийому та консультації сімейного лікаря, або якщо це дитина, то педіатра, здавши на місці необхідні аналізи в лабораторії, пацієнт може отримати направлення до вузькопрофільного спеціаліста. І тут також не потрібно нікуди їхати, усі необхідні фахівці приймають на своїх місцях. В Центрі створили команду з кращих лікарів у своєму напрямку. І це стало можливим завдяки директорці закладу Євгенії Баланюк, яка свого часу змогла створити з ними міцні професійні відношення.

Євгенія Баланюк, директорка КНП «ЦПМСД» Красносільської сільської ради.

Євгенія Баланюк, директорка КНП «ЦПМСД» Красносільської сільської ради

Мені дуже приємно, що збираються вузькі спеціалісти — не тільки молоді спеціалісти, але збираються спеціалісти високого рівня. В нас педіатр — доктор медичних наук. Потім в нас з 29-ї лікарні ЛОР-лікар, окуліст. Наш невропатолог з обласної лікарні, він один з найкращих невропатологів обласної лікарні, зараз він працює стаціонарно вже у нас.

  Серед вузьких спеціалістів також є й молоді фахівці, але вони дуже ретельно ставляться до своїх пацієнтів, і досягають гарних результатів в їх лікуванні. Наприклад, хірургиня Ольга Дяченко, закінчивши навчання, одразу прийшла працювати до Центру первинної медико-санітарної допомоги. Перше, що її вразило, це умови, які не завжди зустрінеш навіть в міських медзакладах. Адже кожний кабінет оснащений необхідним обладнанням.

Ольга Дяченко, хірургиня КНП «ЦПМСД» Красносільської сільської ради.

Ольга Дяченко, хірургиня КНП «ЦПМСД» Красносільської сільської ради

Ми тут виконуємо мікрохірургічні операції: видалення атером, ліпом. В нас є електрокоагулятор. Він використовується як в малій, так і великій хірургії. У великій хірургії — використовують при полосних операціях. А в мікрохірургії, тут є режим різання і режим коагуляції. Дуже нам зручно тим, що при якихось мікрохірургічних операціях, коли кровоточить, ми можемо коагулювати судину.

  Працює хірург за розкладом і завжди роботи вистачає, адже звернень по допомогу багато, ділиться Ольга Дяченко.

Ольга Дяченко, хірургиня КНП «ЦПМСД» Красносільської сільської ради

Пацієнтів буває по-різному. Буває такий день, що заходять через кожні дві хвилини. Приходять і діти, і дорослі. Дітки найчастіше приходять з травмами, вони гіперактивні, десь потягнули, десь підвернули, і в основному приходять з такими питаннями — болить нога, болить рука. Дорослі приходять з болями в животі дуже часто, приходять з гнійними утвореннями, фурункулами, абсцесами.

  Команда вузькопрофільних спеціалістів відповідає потребам, з якими люди звертаються найчастіше. За останні роки питання різноманітних новоутворень та висипань на тілі стало дуже актуальним, тому такий фахівець як дерматовенеролог також є в КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Красносільської сільради.

Тетяна Латала, дерматовенерологиня КНП «ЦПМСД» Красносільської сільської ради.

Тетяна Латала, дерматовенерологиня КНП «ЦПМСД» Красносільської сільської ради

Частіше за все до амбулаторії приходять пацієнти з дерматитами різноманітними. Частіше це контактно-алергічний дерматит. Також були випадки псоріазу, екземи, стрептодермії. Дуже часто пацієнти на перших етапах не звертаються. Приходять вже тоді, коли приєдналася бактеріальна інфекція і це звісно важче діагностувати, потрібен більший комплекс досліджень, лікування також буде включати більше препаратів та засобів. Дуже часто пацієнти приходять після того, як використовували самостійні методи лікування, це також змінює клінічну картину та ускладнює діагностику і підбір відповідних препаратів.

  У своїй роботі дерматовенеролог використовує також спеціальне обладнання. В Центр було закуплено дерматоскоп, завдяки чому можна виявити родимки, які потребують видалення або подальшої діагностики.

Тетяна Латала, дерматовенерологиня КНП «ЦПМСД» Красносільської сільської ради

Він допомагає диференціювати утворення на шкірі — злоякісні та доброякісні.

  Так, наприклад, папіломи, або утворення доброякісні, але, які заважають людині, можна видалити поряд у хірурга за направленням дерматовенеролога. Крім того, в Центрі працює лікар-гінеколог.

Ольга Гуцуляк, лікарка-гінекологиня КНП «ЦПМСД» Красносільської сільської ради.

Ольга Гуцуляк, лікарка-гінекологиня КНП «ЦПМСД» Красносільської сільської ради

Це гінекологічний кабінет, де ми проводимо обстеження жінок — профілактичне або жінки звертаються до нас з патологією якоюсь, і ми надаємо їй ургентну допомогу. Це гінекологічне крісло, на якому ми проводимо гінекологічний огляд. Це наш кольпоскоп, велика вдячність Марині Архірій, голові сільської ради, яка посприяла нам купити цей апарат. Це наша гордість, ми так вважаємо, тому що за допомогою цього апарату ми можемо проводити огляд шийки матки, який нам дозволяє виявити на ранній стадії, або з профілактикою чи уточненням онкологічного процесу шийки матки.

  Працює цей апарат за допомогою камери та екрану, пояснює Ольга Гуцуляк. Все необхідне лікар може побачити на екрані, а ще тут можна зробити знімок задля подальшого обстеження в профільному закладі.

Ольга Гуцуляк, лікарка-гінекологиня КНП «ЦПМСД» Красносільської сільської ради

Одним апаратом ми не обходимося, ми робимо цитологічний забір, який нам дозволяє уточнити. Те що ми тільки побачили не достатньо, для підтвердження діагнозу онкологічного потрібна також цитологія, яку ми беремо. Все інше це профілактика, ургентна допомога.

  На даний час, за словами фахівчині, жінки звертаються найчастіше з якимись запаленнями або на профілактичний огляд. Також тут ставлять на облік вагітних та ведуть їх до самих пологів. Що ж стосовно робочих місць таких лікарів як окуліст, невропатолог, лор — для них теж закупили сучасне обладнання.

Євгенія Баланюк, директорка КНП «ЦПМСД» Красносільської сільської ради

Ми закупили для окуліста щільову лампу, маколотестер. Ми закупили обладнання для невропатолога енцефалограф, який може діагностувати такі захворювання як епілепсія, посттравматичні розлади.

  Ефективне лікування залежить від комплексного підходу — висококваліфіковані фахівці, сучасне обладнання та відповідальний пацієнт — і все це є в Центрі первинної медико-санітарної допомоги. Самі ж відвідувачі дуже задоволені тому, що в них поряд медичний заклад такого високого рівня.

Ірина, жителька села Красносілка.

Ірина, жителька села Красносілка

Дуже зручно. Тут багато спеціалістів. Я живу тут з 1951 року. І моїй матусі в цьому році 99 років. І тут «швидка» допомога поряд. Вони в цьому році спасли мою маму від COVID-19, і мене також. Раніше їздили в місто. І на конях возили, й на тракторі возили. І дорога була суцільне болото, пройти не можна було. Але возили нас, куди було діватися. А тепер в нас і дороги є, і поліклініка, «швидка» допомога. Для нас це дуже зручно.

Людмила, жителька села Красносілка.

Людмила, жителька села Красносілка

Ми пенсіонери, з нашою пенсією не поїдеш в місто — важко матеріально, морально, фізично. А тут я коляску взяла, щоб легше було йти, хоп-хоп і прийшла. Все гарно. І аналізи, і цукор — все на місці. Я аналізи здавала, треба було поїсти. Я собі пішла, чайку попила, так гарно. А на вулиці квіти можна посадити, в мене є, я їм принесу.

Лілія, жителька села Красносілка.

Лілія, жителька села Красносілка

Раніше не було стільки спеціалістів, зараз збільшився персонал. І не потрібно десь шукати, кудись їздити. А прийшов одразу сюди до лікаря, який тобі потрібен.

  Здоров’я людини, як і її життя — це найголовніша цінність, і в Красносільській громаді це не тільки розуміють, а роблять все задля якісного медичного обслуговування населення. І це все тільки початок.

Марина Архірій, Красносільський сільський голова.

Марина Архірій, Красносільський сільський голова

Ми маємо всі перспективи, оскільки ми приміська громада, мати гарних лікарів. І навіть надавати з часом певні послуги людям з міста, які мають бажання тут лікуватися. Не завжди людина хоче стояти в черзі, і якщо є гарний фахівець, то можливо, ми так собі плануємо, що до нас будуть заїжджати з міста Одеса. Тому хочемо розвиватись, робимо все для цього.

  На оснащення сучасним обладнанням Центру первинної медико-санітарної допомоги Красносільської об'єднаної громади було витрачено понад мільйон гривень. У медичному закладі можна укласти декларацію з сімейним лікарем та педіатром, а також здати тут на місці великий спектр аналізів.

  Нагадаємо, що у Центрі первинної медико-санітарної допомоги Красносільської ОТГ зробили сучасну лабораторію.

Авторка: Стелла Дюар.

Друк
Схожі новини:
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
TOP