Архів
Березень 2024 (43)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
Жовтень 2023 (29)
ЛАН » Головні події дня » Як змінився Калинівський старостинський округ Визирської ОТГ за 2021-й рік

Як змінився Калинівський старостинський округ Визирської ОТГ за 2021-й рік

Як змінився Калинівський старостинський округ Визирської ОТГ за 2021-й рік

  Калинівська сільська рада зробила вдалий вибір і стала частиною потужної за всіма напрямками Визирської об’єднаної територіальної громади, а тому й можливостей, що відкрилися у цієї території за останній рік, стало набагато більше. Про те, з чого стартували масштабні заходи розповів староста Микола Ткаченко.

Микола Ткаченко, староста Калинівського старостинського округу.

Микола Ткаченко, староста Калинівського старостинського округу

Всі наші плани розпочалися з ремонту дитячого садочку. Це було таке болюче питання, яке останні п’ять років нас дуже турбувало, зокрема станом протипожежної безпеки у дитячому садочку. 

  Роботи розгорнулися дійсно масштабні та швидкими темпами. У квітні 2021 року директорка навчального закладу Оксана Корміч розповідала про те, як проходить ремонт на території закладу.

Оксана Корміч, директорка Калинівської гімназії.

Оксана Корміч, директорка Калинівської гімназії

У нас повністю йде капітальний ремонт приміщення. Це зміна підлоги, стелі, системи опалення.

  До приміщень їдальні також дійшла справа. 

Оксана Корміч, директорка Калинівської гімназії

Тут також знято обшивку, все приміщення було обшито вагонкою, а це суперечить протипожежним нормам. Виникла негайна потреба все це змінити.

  Тому, коли, за словами Оксани Корміч, заклад відвідали Визирський сільський голова Валерій Стоілакі разом з керівницею відділу освіти, молоді та спорту Валентиною Харламбовою, було вирішено робити все разом: й стелі, й освітлення. В ігровій кімнаті також працювали будівельники.

Олександр, будівельник.

Олександр, будівельник

Обриваємо вагонку та стелі, по максимуму, можливо й підлогу, якщо встигнемо.

  І встигли, були капітально відремонтовані всі приміщення закладу дошкільної освіти, замінено радіатори опалювання. У колективі Калинівського садочка працює вихователь, його помічник, опалювач, кухар та завгосп. Нині там виховуються 16 дітей. 2021-й рік став знаковим для закладу.

Валентина Харламбова, керівниця відділу освіти, молоді та спорту Визирської сільської ради.

Валентина Харламбова, керівниця відділу освіти, молоді та спорту Визирської сільської ради

2021 рік у Визирській громаді можна із впевненістю назвати роком будівництва та реконструкції, в тому числі й навчальних закладів. Початок робіт у Калинівській гімназії — реконструкція дитячого садка, бо там були матеріали, які не дозволені пожежною безпекою. На сьогодні буде відремонтовано весь заклад дошкільної освіти.

  Вже влітку 2021-го року були помітні суттєві зміни. Дитячий садок було не впізнати. Розповідала тоді Оксана Корміч, директорка Калинівської гімназії.

Оксана Корміч, директорка Калинівської гімназії

Ви бачите, як змінилися в нас стіни — вони пофарбовані. Змінена повністю електромережа, встановлена пожежна сигналізація. Зараз ще йдуть роботи по заміні опалення. І ми вже поступово входимо в приміщення, облаштовуємось, заносимо меблі, для того, щоб на початку липня ми вже тут почули дитячий сміх, й діти побачили, які чудові умови створенні, а головне безпечні, для того, щоб тут вони могли вчитися, розвиватися, виховуватися та гратися. Я вважаю, що робота проведена дуже велика і дуже відповідальна.

  Робітники закладу та батьки вихованців дуже раді, що їхні дітки тепер будуть навчатися в гідних умовах.

Олена, працівниця дитячого садочку, мати вихованця.

Олена, працівниця дитячого садочку, мати вихованця

Усі шоковані, краса, дочекалися. Тут зараз добре, затишно, плюс ми все облаштуємо, коли прийдуть дітки. Я думаю, що діткам тут буде комфортно, а співпрацівники дитячого садочку зроблять все для цього.

Валентина Гладченко, працівниця дитячого садочку, бабуся вихованця.

Валентина Гладченко, працівниця дитячого садочку, бабуся вихованця

Усім щиро дякуємо. Ми думаємо, що самою великою нагородою буде посмішка наших малят, які ось тут будуть бігати й кричати: «Дякуємо». Ми щиро надіємося, що ось такі заклади будуть повсюди, що у кожному садочку діти будуть радіти так, як будуть радіти в цьому садочку наші діти.

Марина Ковальчук, мати вихованця, вчителька Калинівської гімназії.

Марина Ковальчук, мати вихованця, вчителька Калинівської гімназії

Коли я сьогодні сюди зайшла, мені дуже сподобалося. Чесно кажучи, тут світло, приємно, настрій підіймається, все чистеньке, все новеньке. Я б не сказала, що це за мірками якогось старого часу, наприклад, я подивилася на стіни, мені б хотілося, щоб в мене був такий ремонт вдома. Це дуже класно, що для наших діток роблять таку красу.

  Таким чином, на прикладі дитячого садка в Калинівці можна побачити, що у Визирській громаді закладам освіти приділяється велика увага. Цей напрямок підтримують депутати від «Команди розвитку». Місцева влада розуміє, що створення гідних умов для навчання дітей — це пріоритет. Розв’язання цих проблем стало можливим завдяки потужному бюджету Визирської ОТГ, більша частина якого складають податки соціально-відповідальних великих підприємств, які розташовані на території об’єднаної громади.

Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради

Першочергове значення мають діти, молоде покоління, тому що їм жити завтра. І нам дуже важливо, щоб були освітянські програми, дитячі садки. Щоб діти відчували себе впевнено і батьки бачили їхнє майбутнє, і розуміли, що можна народжувати дітей, і що діти будуть отримувати якісну освіту. Тому що освіта, наука і знання у XXI столітті стають найголовнішим напрямком. Якщо матимеш знання — будеш креативним, якщо будеш креативним, то будеш розвивати бізнес. Я вважаю, що нам потрібно створювати дитячі садки, умови для розвитку шкіл. І ми будемо цьому приділяти велику увагу. І ми вже це робимо.

  Пізніше, з нагоди відкриття Калинівського ЗДО, Визирський сільський голова Валерій Стоілакі зазначив наступне.

Валерій Стоілакі, Визирський сільський голова.

Валерій Стоілакі, Визирський сільський голова

Наш депутат обласної ради Олег Кутателадзе завжди казав, що потрібно звертати увагу в першу чергу — на наших дітей, які ходять у дитячі садочки, школи. Щоб усі ці заклади були відремонтовані, оснащені та в доброму стані, тому що діти — це наше майбутнє. Я думаю, що ми на цьому зупинятися не будемо. Ми будемо ремонтувати й школу, і фасад, і площу, і харчоблок і так далі.

  Та й самій гімназії теж є за що радіти. Там проведений певний обсяг робіт, розповіла директорка закладу Оксана Корміч.

Оксана Корміч, директорка Калинівської гімназії

Великим заходом було проведення в гімназії пожежної сигналізації. Керівництво громади дуже відповідально віднеслось. Цьогоріч проведено освітлення фасаду навчального закладу, тобто, вуличне освітлення. Його раніше не було, зараз дійсно ми можемо побачити, що повністю освітлюється територія.

  Ще одним важливим питанням, яке вирішувалося протягом 2021-го року в Калинівці — це проблема вуличного освітлення. Розповів староста Микола Ткаченко.

Микола Ткаченко, староста Калинівського старостинського округу

Дуже добре, що розпочато було у нас, я б сказав, таке будівництво по електрифікації наших вулиць, зокрема, це був в’їзд в Калинівку, були встановлені нові стовпи, нові ліхтарі. Центральна вулиця, яке йде в нас аж до лиману, також буде освітлена повністю. На Молодіжній вулиці, тобто при в’їзді в село, в нас було всього тільки 5 ліхтарів, то зараз там буде 30. Це перший етап, я сподіваюсь, що в міру перевиконання бюджету за першу половину, ми ще декілька вулиць зможемо зробити, тобто перейти, так скажемо, з сутінок до Лас-Вегаса.

  Звісно, не забули й про ремонт доріг. Була повністю відремонтована центральна вулиця Калинівки, яка тягнеться до лиману, на ній прокладено асфальт. Був проведений поточний ремонт під’їзної дороги від траси до населеного пункту, частково зроблено ремонт дороги до села Широке. Що ж до працівників Калинівського старостату, то про свої обов’язки розповіла діловодка Визирської сільради Калинівського старостинського округу Оксана Бересан.

Оксана Бересан, діловодка Визирської сільради Калинівського старостинського округу.

Оксана Бересан, діловодка Визирської сільради Калинівського старостинського округу

Наші жителі звертаються дуже часто з різними питаннями. Ми допомагаємо багатодітним сім’ям, оформлюємо субсидії, місце реєстрації та зняття з місця реєстрації. Також ми займаємось військкоматом, до нас звертаються і ми подаємо списки юнаків на даний час.

  Працює тут також контролерка КП «Визирське джерело» Калинівського старостинського округу Анастасія Хільченко.

Анастасія Хільченко, контролерка КП «Визирське джерело» Калинівського старостинського округу.

Анастасія Хільченко, контролерка КП «Визирське джерело» Калинівського старостинського округу 

Я контролюю лічильники води, повідомляю людей про заборгованість. Часто люди забувають свої показники, за якими сплачували минулого разу, в мене всі записи йдуть в електронному вигляді. Я їм їх нагадую.

  Про своїх відвідувачів розповіла й бібліотекарка села Калинівка Надія Шепотиненко.

Надія Шепотиненко, бібліотекарка с. Калинівка.

Надія Шепотиненко, бібліотекарка с. Калинівка

Дуже активно читають пенсіонери та дітки зі школи за програмою. Всього до 400 читачів.

  Щодо змін на краще у старостинському окрузі каже й житель Калинівки Анатолій Хільченко.

Анатолій Хільченко, житель Калинівки.

Анатолій Хільченко, житель Калинівки

Потенціал у громади дуже великий, багато коштів вкладено, садочок та освітлення зробили, робочі місця є. Біля лиману дорогу зробили. Полатували дорогу уздовж траси. Громаді подяка велика.

  У планах на наступний рік — асфальтування двох вулиць, зокрема вулиці 1-го Травня, а на Набережній, Шкільній, Новоселів, Шевченка продовжаться роботи з освітлення. Також буде вирішуватися питання з місцевим ФАПом, пояснив Визирський сільський голова Валерій Стоілакі.

Валерій Стоілакі, Визирський сільський голова

Зараз ФАП знаходиться в аварійному стані, ми хочемо викупити там будівлю, в ньому зробити й ФАП, й сільраду на першому поверсі, на другому — будемо дивитись. Якщо дозволятиме бюджет, ми це обов’язково зробимо у Калинівці.

  У новій будівлі одразу будуть розміщені представництва комунального підприємства, ФАПу, бібліотеки. Щодо Калинівського будинку культури, то відповідний відділ Визирської сільської ради також буде займатися його проблематикою.

  Нагадаємо, що для Дмитрівського старостинського округу 2021-й рік став дуже насиченим на відновлювальні заходи з доброустрою після приєднання до Визирської ОТГ.

Автор: Сергій Бяков.

Друк
Схожі новини:
Визирська громада підписала меморандум про співробітництво з ГО «Центр політичних студій» (фото)11:54
28 бер
У Визирській громаді відбулося засідання депутатів сільради (відео)10:56
28 бер
У Визирці провели ярмарок вакансій (фото)10:00
28 бер
У Першотравневому комунальники висаджують молоді рослини (фото)09:47
27 бер
На вулиці Виноградній у Першотравневому встановили «лежачих поліцейських» (відео)08:53
27 бер
У Визирській громаді триває висадка молодих рослин (відео)09:57
26 бер
У селі Першотравневе встановили «лежачих поліцейських» (фото)08:47
26 бер
Визирський ліцей визнали опорним закладом освіти13:08
25 бер
У Любопільскому старостаті відбувся виїзний прийом першого заступника Визирського сільського голови10:00
25 бер
У Визирській громаді вшанували пам’ять воїна-героя Віталія Семибратова (фото)12:19
24 бер
У Визирському ліцеї діє учнівське самоврядування (фото)12:00
22 бер
У Визирському будинку культури відбудеться ярмарок вакансій11:00
22 бер
Комунальники Визирської СТГ відзначили професійне свято (відео)10:00
22 бер
Як працює учнівське самоврядування у Визирському ліцеї (відео)13:42
21 бер
У Визирській громаді відзначили День працівників ЖКГ (фото)11:51
21 бер
Як жителі Визирської СТГ можуть безкоштовно пройти курси водіїв (відео)10:54
21 бер
Жителі Визирської громади можуть безкоштовно пройти водійські курси (фото)12:00
20 бер
Працівники Визирського ЦНАПу поділилися результатами роботи за 2023 рік (відео)10:00
20 бер
У Першотравневому ліцеї провели тренінг з написання громадських проєктів для шкільних команд (фото)14:00
19 бер
Володимир Німчук: головне, що ми зберегли творчі колективи (відео)12:02
19 бер
У Визирському ЦНАПі підбили підсумки роботи за 2023 рік (фото)10:00
19 бер
На підприємстві «ТІС-Вугілля» є відкриті вакансії на посаду водіїв ковшових навантажувачів (відео)10:00
18 бер
У Визирському ЦНАПі відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (відео)13:00
15 бер
«ТІС-Вугілля» запрошує на роботу водіїв ковшових навантажувачів (фото)11:49
15 бер
У Визирці відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (фото)13:04
14 бер
TOP