Тест-тренінг з випікання паски-крафіну провели працівники Будинку культури Дмитрівського старостинського округу. Традиційну випічку до Великодня тут планують приготувати для українських воїнів. Як творчі люди працівники культури підійшли до справи креативно, тому взялися засвоїти складний рецепт паски-крафіну. Ось вже як півтора місяця робітники Будинку культури, під керівництвом баяніста Івана Мелешка, готують обіди для наших захисників.
Іван Мелешко, баяніст Дмитрівського будинку культури
Я служив в армії й там закінчив школу кухарів, працював у офіцерській їдальні. Готував обіди на 80-100 чоловік.
Іноді бригаді дмитрівських кухарів допомагали працівники освіти, сільради та комунального господарства.
Іван Мелешко, баяніст Дмитрівського будинку культури
Кількість мінялася, на сьогодні ми обіди не готуємо, але печемо паски та рулети.
Староста Дмитрівського старостинського округу Володимир Жердецький розповів, що у старостаті майже усі працюють на Перемогу, кожен на своєму місці. Фермери обробляють поля, комунальні служби стежать за порядком та чистотою, педагоги вчать дітей, а працівники культури швидко освоїли новий для них вид діяльності та допомагають нашій армії готуючи обіди.
Володимир Жердецький, староста Дмитрівського старостинського округу
Насамперед я хочу подякувати від себе та всіх жителів нашим воїнам. Захищати українську землю пішли 23 наші односельці. Треба віддати належне, нашим жінкам, робітницям відділу культури, які у повному складі працюють без вихідних та свят ось вже 1,5 місяці.
Володимир Жердецький розповів і про те, що перші тижні російської військової агресії харчування українським захисникам організовували усім світом. Односельці приносили продукти, теплі речі, ковдри, матраци та похідні пічки. Все, що було необхідно, люди несли зі своїх домогосподарств або купували за власні кошти в магазинах. Можна сказати, що дбали про кожного солдата, як про власного сина, а обіди готували та готують з любов’ю, молитвою та напуттям — «Повертайтеся живими!»
Авторка: Катерина Гончар.