Архів
Квітень 2024 (37)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Новини » Що зміниться з винесенням меж регіонального ландшафтного парку "Тилігульський" в натуру (фото)

Що зміниться з винесенням меж регіонального ландшафтного парку "Тилігульський" в натуру (фото)

Що зміниться з винесенням меж регіонального ландшафтного парку "Тилігульський" в натуру (фото)

  Тилігульський лиман - це природна скарбниця Одеського регіону та унікальний природний ресурс в масштабах нашої держави, адже акваторія цього лиману є однією з найчистіших серед водойм північного Причорномор'я. Тилігульський лиман володіє запасами цілющої грязі. За деякими оцінками, вони складають 14 млн. тонн. Тому у Калинівський сільський раді з початком наповнення лиману водою, пов'язують велике майбутнє не тільки рідного села, а й в цілому - Лиманського району.Що зміниться з винесенням меж регіонального ландшафтного парку "Тилігульський" в натуру.Микола Ткаченко, голова Калинівської сільради.

Ми у перспективі хочемо розвивати рекреаційну складову. В нас дуже гарні краєвиди та природа. Розширення меж населеного пункту дасть змогу залучати інвестиції. Ми плануємо розвивати зелений туризм, спорт, човнову станцію. Перспектива дуже гарна, - Микола Ткаченко, голова Калинівської сільради.

  Закон України "Про природно-заповідний фонд" регламентує і діяльність парку "Тилігульський". На час заснування у 1997 році його площа складала майже 14 тисяч гектарів. З 2013 року були спроби винести його межі в натуру, але це не принесло результатів.Ігор Фабрикант, заступник директора РЛП "Тилігульський".

Після обміру з Одеським обласним землевпорядним інститутом ми вийшли на цифру в 11 тисяч гектарів, що не сподобалося прокуратурі. Вона винесла протест і повернула межі в розміри, відповідні 1997 року, - Ігор Фабрикант, заступник директора РЛП "Тилігульський".

Що зміниться з винесенням меж регіонального ландшафтного парку "Тилігульський" в натуру.  Кількість місцевих жителів Калинівської сільради становить 595 осіб. Доросла частина населення прагне працювати. Створенням робочих місць стурбований і Микола Ткаченко. Тому чітке визначення земель регіонального ландшафтного парку "Тилігульський" та меж населеного пункту стане запорукою прозорості та тривалості відносин з майбутніми підприємцями та можливими інвесторами.Що зміниться з винесенням меж регіонального ландшафтного парку "Тилігульський" в натуру.

У нас були проблеми з розмежуванням земель із ландшафтним парком. У 1997 році було встановлено межі й потім нічого не робилося. У 2014 році нам було запропоновано межі, щоб територія для населеного пункту була меншою. Але завдяки підтримці нашого депутата Одеської обласної ради Олега Джумберовича Кутателадзе, ми розпочали розширення меж села Калинівки. Ми вже на третьому етапі, на стадії завершення цього процесу. Тепер межі села та територія у нас збільшилася у 2 рази, - Микола Ткаченко, голова Калинівської сільради.

  Під юрисдикцію Калинівської сільради потраплять землі рекреаційного призначення, що дасть змогу розвивати тут туристичну галузь. Тим часом питання винесення меж регіонального ландшафтного парку в натуру залишається відкритим.Що зміниться з винесенням меж регіонального ландшафтного парку "Тилігульський" в натуру.

Ми виступаємо ініціаторами створення комісії в Одеській обласній раді за участю землевпорядного інституту спільно з департаментом екології, щоб знову повернутися до вирішення цієї ситуації. Думаю, що ми зможемо прийти до єдиного знаменника, але необхідне виділення коштів, щоб здійснити цю роботу, і це гальмує розв’язання питань, - Ігор Фабрикант, заступник директора РЛП "Тилігульський".

  Завдяки підтримці депутатського корпусу, Калинівська сільрада відстояла інтереси своєї громади та її перспективний розвиток. Тут активно готуються до 2020 року, бо туристичний сезон вже не за горами.

Головним користувачем залишається наша громада. Ця земля буде під юрисдикцією нашого комунального підприємства, яке буде займатися процедурою передачі її в оренду на 10, 15, 49 років. І ці всі кроки ми будемо обговорювати з нашими місцевими жителями та депутатським корпусом, - Микола Ткаченко, голова Калинівської сільради.

  Одним із напрямків розвитку прибережних територій є рибна ловля. Цим промислом завжди славилися населені пункти, що засновані на березі Тилігульського лиману.Що зміниться з винесенням меж регіонального ландшафтного парку "Тилігульський" в натуру.

У нас немає проблем. Ми не винесли межі в натуру, але коли був обмір, проблем не виникло ні з Кордоном, ні з Калинівкою. Що стосується рибної ловлі, то вона у нас здійснюється. Для п'яти організацій, які займаються цим видом діяльності, ми отримуємо та погоджуємо ліміти, та в регламентований час вони рибалять, - Ігор Фабрикант, заступник директора РЛП "Тилігульський".

  Таким чином, вже з наступного 2020 року перед Калинівкою відкриється широкий горизонт для розвитку села. Напередодні тут потурбувалися за стан інженерних мереж та розвиток транспортної інфраструктури. Водозабезпечення, освітлення та дороги необхідні для початку розвитку місцевого бізнесу тут вже є.

Друк
Схожі новини:
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
Підприємці Визирської громади можуть взяти участь у вебінарному проєкті від «Дія.Бізнес»10:00
10 кві
У Любополі Визирської СТГ комунальники висаджують квіти (фото)12:00
09 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заходи до Всесвітнього дня здоров’я (фото)10:00
09 кві
У Визирській громаді підбили підсумки громадського обговорення щодо перейменування Першотравневого17:42
08 кві
У Визирській громаді почався набір у Школу Молодіжної ради14:43
08 кві
Тетяна Сливець: про роботу Любопільського СБК під час воєнного стану (відео)11:00
08 кві
У Першотравневому почалися громадські обговорення щодо перейменування двох вулиць10:00
08 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заняття з мінної безпеки для дітей (фото)13:00
05 кві
У Визирській громаді відзначили 80-ту річницю визволення від фашистських загарбників (фото)12:10
05 кві
TOP