Архів
Квітень 2024 (35)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Новини » Відбулась позачергова 38-а сесія Лиманської районної ради (фото)

Відбулась позачергова 38-а сесія Лиманської районної ради (фото)

Відбулась позачергова 38-а сесія Лиманської районної ради (фото)

  Позачергова 38-а сесія Лиманської районної ради VII скликання стала останньою у 2019 році. 20 грудня червоною стрічкою всього порядку денного стали питання бюджету та соціально-економічного розвитку, які є запорукою подальшого становлення різних сфер життєдіяльності та розвитку територій Лиманського району.Відбулась позачергова 38-а сесія Лиманської районної ради.  На початку сесії порядок денний з 13 питань було доповнено ще одним, чотирнадцятим питанням, стосовно розширення меж Красносільської ОТГ, що входить до складу Красносільської ОТГ. Микола Майдебура, голова Красносільської сільської ради.

З розширенням меж села Іванове ми передбачаємо на його території розвивати промислову зону. Планується створення технопарку та житлова забудова. Вже зараз ми отримали позитивний висновок держекспертизи. Село має розвиватися та в бюджет громади повинні надходити кошти, - Микола Майдебура, голова Красносільської сільської ради.

  Рішення про приєднання села Іванове до Красносільської ОТГ було підтримано 24 депутатами з 26 присутніх та прийнято в ході сесії.
Ще одним об’єктом обговорення стала Стратегія економічного та соціального розвитку Лиманського району на період з 2020 по 2022 рік. Її було розроблено на підставі проведеного SWOT-аналізу.Відбулась позачергова 38-а сесія Лиманської районної ради.  Задля того, щоб уникнути інерційного сценарію розвитку району та вийти на оптимістичний рівень, було визначено стратегічні пріоритети. Ними є розвиток освітньої інфраструктури, підтримка закладів дошкільної та шкільної освіти, а також культури, капітальний ремонт та побудова нових інженерних мереж, очисних споруд та водогонів, створення умов з підтримки місцевих виробників та розвиток малого й середнього бізнесу. Окрім цього необхідно забезпечити ефективне функціонування агропромислової сфери та підвищувати економічну активність сільського населення.Тетяна Кушнір, начальник відділу економічного розвитку та торгівлі Лиманської районної державної адміністрації.

Також до другого додатку стратегії внесено такі заходи, згідно з якими сільським та селищним радам надається можливість розробляти проєкти та брати участь у конкурсах з залучення коштів на реалізацію проєктів з державного фонду регіонального розвитку, - Тетяна Кушнір, начальник відділу економічного розвитку та торгівлі Лиманської районної державної адміністрації.

  Стосовно розробки стратегії розвитку району, з залу поступила пропозиція використовувати надалі чіткі статистичні дані для точного прогнозування та подальшої звітності. Вказані у стратегії розвитку напрямки є дорожньою картою подальшого розвитку Лиманщини.Геннадій Тефтул, голова Лиманської районної ради.

Ми визначаємо стратегію розвитку нашого району та ОТГ, які можливі формати. Тому відзначаємо всі "болючі точки", на які треба звернути увагу сільським та селищним радам, - Геннадій Тефтул, голова Лиманської районної ради.

  Внесення змін до дохідної частини районного бюджету на 2019 рік по загальному фонду становить зменшення майже на 20 млн. 150 тис. гривень. Водночас збільшено субвенції з державного бюджету України на будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, забезпечення житлом сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.Відбулась позачергова 38-а сесія Лиманської районної ради.  Передбачається збільшення видатків на реалізацію районної програми "Захист та турбота" на 350 тис. гривень. Крім цього, з Державного фонду регіонального розвитку надано субвенцію у розмірі 22 мільйони гривень на будівництво дошкільного закладу в селі Крижанівка. А ще передбачено залишки субвенції, що надані з Одеського обласного бюджету та які не були використані, використовувати у наступному 2020 році на такі ж цілі.

  Крім того, в ході сесії народні обранці прийняли бюджет на 2020 рік. Передбачувані витрати та доходи складуть однакові суми - по 329 млн. 657 тис. грн. При цьому доходи загального фонду складуть 328 млн. 754 тис. 811 грн, а витрати - 318 млн. 574 тис. 386 грн, з яких 200 млн. грн будуть виділені в якості надання кредитів. Профіцит бюджету складе 10 млн. 180 тис. 425 грн, рівно стільки ж складе і дефіцит. При формуванні районного бюджету було враховане і те, що з нового року, окрім вже відокремленої Красносільської ОТГ, буде ще відокремлена й Визирська об’єднана територіальна громада.Ольга Задорожна, начальник фінансового управління Лиманської районної державної адміністрації.

По двох ОТГ, а це Красносільська та Визирська громади, визначено прямі міжбюджетні трансферти з держбюджету. У районному бюджеті враховано те, що майже 55% податку з доходів фізичних осіб, який формувався на території району, нині буде зараховано до Визирської ОТГ. Тому у нас значно зменшується надходження доходів до районного бюджету, - Ольга Задорожна, начальник фінансового управління Лиманської районної державної адміністрації.

  У зв’язку з тим, що в Закон України "Про державний бюджет" внесено зміни, Лиманський район не буде одержувати субвенцію на виплату всіх соціальних пільг та субсидій для населення. Вже з 2020 року фінансування буде здійснюватись напряму з Міністерства соціальної політики України. За попередніми розрахунками, сума усіх соціальних субвенцій складатиме майже 170 мільйонів гривень. Головним розпорядником коштів визначено управління соціального захисту районної державної адміністрації.
  Окрім цього, коштом медичної субвенції на 2020 рік буде здійснюватись фінансування комунального некомерційного підприємства "Лиманська центральна районна лікарня" лише у першому кварталі - тобто до 1 квітня 2020 року. Надалі функціонування закладу буде здійснюватись на основі прямих договорів з Національною службою здоров’я. Обсяг міжбюджетних трансфертів розраховано за новими критеріями та збільшено в порівнянні з попереднім періодом.

Друк
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
Підприємці Визирської громади можуть взяти участь у вебінарному проєкті від «Дія.Бізнес»10:00
10 кві
У Любополі Визирської СТГ комунальники висаджують квіти (фото)12:00
09 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заходи до Всесвітнього дня здоров’я (фото)10:00
09 кві
У Визирській громаді підбили підсумки громадського обговорення щодо перейменування Першотравневого17:42
08 кві
У Визирській громаді почався набір у Школу Молодіжної ради14:43
08 кві
Тетяна Сливець: про роботу Любопільського СБК під час воєнного стану (відео)11:00
08 кві
У Першотравневому почалися громадські обговорення щодо перейменування двох вулиць10:00
08 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заняття з мінної безпеки для дітей (фото)13:00
05 кві
У Визирській громаді відзначили 80-ту річницю визволення від фашистських загарбників (фото)12:10
05 кві
У Визирській громаді відбувся освітній тренінг для молоді12:00
04 кві
Жителі Першотравневого можуть проголосувати за нову назву села (відео)10:00
04 кві
TOP