Архів
Квітень 2024 (31)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Статті » Голова Красносільської сільради відзвітував перед земляками (фото)

Голова Красносільської сільради відзвітував перед земляками (фото)

Голова Красносільської сільради відзвітував перед земляками (фото)

  Красносільська ОТГ є однією з відібраних громад для участі у конкурсі на розробку планів дій сталого енергетичного розвитку та клімату (SECAP) по збереженню довкілля, доброустрою територій, енергозаощадження на об’єктах комунальної власності, моніторингу дій влади та навчання громади. Документ знаходиться на стадії завершення.

  Як говориться у звіті, вплив економічної кризи на фінансові показники відчувався весь минулий рік, однак він був стабільний та збалансований. Про це свідчать показники виконання дохідної частини бюджету. До загального фонду сільського бюджету надійшло майже 115 млн грн, виконання становить 101,5% до затверджених планових показників, доходи спеціального фонду виконано на 107,9% (надійшло 6,78 млн грн). Всього виконання дохідної частини по загальному та спеціальному фонду складає 101,8% (майже 121 млн грн при уточненому плані менше ніж 119 млн грн), що сприяло досягненню позитивних результатів від реалізації програмних цілей. Від 176 суб’єктів господарювання за рік податок на доходи фізичних осіб складає понад 37 млн грн.

  За кошти, які виділені Мінрегіоном, зроблено капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення 7 вулиць в с. Красносілка, с. Ілічанка, с. Іванове, та будівництво зовнішнього освітлення по 1 вулиці в с. Красносілка.

  В структурі виконавчого органу Красносільської сільради діє Центр надання адміністративних послуг, і це означає, що жителям не потрібно їхати до районного центру аби прописатися, зареєструвати смерть, народження дитини чи зареєструвати шлюб, можна відкрити/закрити чи внести зміни у юридичне підприємство. Відділ ЦНАП протягом року видав понад 8 тис. довідок та розпочав видачу закордонних паспортів та паспортів громадянина України (ID-картки). Видано 261 ID-картку та 531 закордонний паспорт. У цьому році планується запровадити додатково послуги з видачі посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів.

  Для безперебійної подачі води на артсвердловинах проводились планові ремонтні роботи на електрозахисних приладах та центральних водомережах; здійснено заміну глибинного насоса, труб, лічильника, електрокабелю, чистка та хлорація артсвердловин в с. Кубанка; заміна приладів електрозахисту на артсвердловині в с. Переможне; проведено ліквідацію 47 проривів на водопровідних мережах в селах: Красносілка (22), Іванове (7), Корсунці (11), Переможне (2), Кубанка (2), Ілічанка (3). Також проведено ремонт гідранту в с. Красносілка, роботи по заміні водопроводу в с. Красносілка по вул. Вчительська, протяжністю 400 м/п, організовано вивезення та утилізацію безгосподарських відходів, ліквідацію стихійних сміттєзвалищ та прибирання 5 сільських кладовищ тощо.

  На балансі управління освіти ОТГ діють 9 комунальних закладів освіти: 5 закладів загальної середньої освіти, 2 заклади дошкільної освіти, 2 заклади позашкільної освіти - Центр дитячої та юнацької творчості та Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа. Вихованці КДЮСШ займали призові місця на міжнародних, Всеукраїнських змаганнях та Чемпіонатах області з різних видів спорту (художня гімнастика, бокс, легка атлетика тощо).

  У рамках ключової освітньої реформи "Нова українська школа" придбано для усіх шкіл громади комплекти одномісних парт, комп’ютерної оргтехніки та дидактичних матеріалів на загальну суму близько 448,5 тис. грн. Крім того проведено тендер на закупівлю меблів для 1 класів коштами освітньої субвенції з державного бюджету на загальну суму майже 995 тис. грн.

  У закладах загальної середньої освіти учні 1–4 класів та учні пільгової категорії забезпечуються одноразовим гарячим харчуванням.

  Влітку на базі закладів загальної середньої освіти проводилася оздоровча кампанія для 906 учнів. Ще 35 учнів проводили відпочинок на узбережжі Азовського моря у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку "Райський куточок" в м. Бердянськ Запорізької області.

  Продовжились роботи з капітального ремонту будівлі Красносільської ЗОШ І-ІІІ ступенів, проведено експертизу проєктно-кошторисної документації: "Реконструкція будівлі Іванівського НВК "ЗОШ І-ІІ ступенів, дошкільного навчального закладу", а восени придбано ще один шкільний автобус "Еталон", оснащений вогнегасниками, аптечкою, пасками безпеки та відкидним пандусом для дітей з особливими освітніми потребами.

  У рамках реалізації Стратегічного плану "Розумний регіон" та стратегії "Якісні зміни бібліотек для забезпечення сталого розвитку України", на базі Іванівської сільської бібліотеки у червні було відкрито сучасний медіа-центр "Синергія".

  Є в громаді три футбольні команди: "Гільдендорф", с. Красносілка; "Аджалик", с. Іванове; "Зоря", с. Переможне.

  Візитівкою Красносільської ОТГ є зразковий хореографічний колектив "Юність" - учасник та переможець обласних і Всеукраїнських конкурсів. Танцювальним мистецтвом в колективі займаються понад 80 дітей та підлітків.

  У вересні 2019 року відбулася масштабна мистецька акція - етнофестиваль "Чумацький Шлях" частина перша "Сіль". Метою проєкту є збереження елементу нематеріальної культурної спадщини - Куяльницького соляного промислу "Чумацький шлях", а також безпосередньо привернення уваги до Куяльницького лиману, як унікального грязьового курорту. Фестиваль відвідало близько 5 тис. гостей. Прийнято рішення зробити цей проєкт щорічним, тому 5-го вересня 2020 року відбудеться етнофестиваль "Чумацький шлях" частина друга "Земля", підготовка до якого вже розпочалась.

  Що стосується медичної допомоги, її жителям громади надають амбулаторія с. Красносілка та амбулаторія с. Іванове, а також 4 ФАПи - Корсунський, Іллічанський, Кубанський та Переможненський. У 2019 р. розпочато будівництво нової будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Красносілка. В рамках цільової програми "Здоров'я" Красносільської ОТГ було придбано необхідних лікарських засобів, медикаментів, в тому числі - на забезпечення препарату інсуліну хворим на цукровий діабет, дієтичного харчування та інше.

  Соціальними послугами було охоплено 863 сімей, в яких виховується 1877 дітей, та 425 осіб. Виявлено 34 сім’ї, в яких виховуються 46 дітей, що перебувають в складних життєвих обставинах. Соціальну допомогу у себе вдома отримали 57 підопічних з-поміж одиноких громадян.

  З метою запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми, у 2019 р. було прийнято соціальну цільову програму "Підтримки сім’ї та протидії домашньому насиллю на 2019-2022 роки". Додатково було затверджено "Дорожню карту" перенаправлення між суб’єктами взаємодії, для осіб, що постраждали від домашнього насильства, торгівлі людьми або за ознакою  статі.

  Також у минулому році було отримано субвенцію в сумі понад 1,5 млн грн на придбання 4 житлових приміщень для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

  У вересні на базі відділу у справах дітей та соціального захисту населення Красносільської сільради було створено Кабінет раннього втручання, діяльність якого спрямовується на раннє виявлення та/або профілактику порушень розвитку дітей, підтримку їхніх батьків чи інших законних представників.

  Коштом державного бюджету протягом року на оздоровлення було направлено 63 дитини, з яких: 27 дітей - до ДП "УДЦ Молода гвардія" та 36 дітей - до ДПУ МДЦ "Артек".

  З метою надання соціальної та психологічної підтримки учасникам антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб проводилося обстеження житлово-побутових умов 18 сімей демобілізованих учасників АТО та 95 сімей з числа ВПО.

  Допомога учасникам бойових дій на території Республіки Афганістан та інших держав, інвалідам Другої світової війни, учасникам бойових дій Другої світової війни, учасникам Другої світової війни, учасникам ліквідації на ЧАЕС, учасникам які потерпіли внаслідок аварії на ЧАЕС, учасникам АТО, сім’ям загиблих учасників АТО, одиноким громадянам, які проживають окремо від членів родини, та не є інвалідами І-ІІ групи, репресованим, багатодітним сім’ям, ювілярам, які у 2019 році досягли ювілейних дат, а саме 90 і 95 років, ювілярам до золотого весілля склала понад 2,7 млн грн.

Микола Майдебура, сільський голова Красносільської сільської ради.

Як голова громади, я вдячний усім, хто допомагав сільській раді у цей нелегкий період розвитку практичними справами, своїм досвідом, конструктивними порадами та об’єктивними зауваженнями. Закликаю всіх і надалі трудитися з повною віддачею на благо наших жителів і переконаний, що тільки спільними зусиллями ми зможемо створити та розбудувати квітучу громаду, - Микола Майдебура, Красносільський сільський голова.

  Загальна кількість населення Красносільської сільської ради станом на 01.01.2020 року становить - 12 720 осіб. З них діти віком 0-18 років - 2 709 осіб, дітей шкільного віку - 1801. Протягом 2019 року народилося 116, а померло 89 осіб.

  За матеріалами газети "Слава хлібороба" від 29.02.20 №8 (9814).

Друк
Схожі новини:
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
Підприємці Визирської громади можуть взяти участь у вебінарному проєкті від «Дія.Бізнес»10:00
10 кві
У Любополі Визирської СТГ комунальники висаджують квіти (фото)12:00
09 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заходи до Всесвітнього дня здоров’я (фото)10:00
09 кві
У Визирській громаді підбили підсумки громадського обговорення щодо перейменування Першотравневого17:42
08 кві
У Визирській громаді почався набір у Школу Молодіжної ради14:43
08 кві
Тетяна Сливець: про роботу Любопільського СБК під час воєнного стану (відео)11:00
08 кві
У Першотравневому почалися громадські обговорення щодо перейменування двох вулиць10:00
08 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заняття з мінної безпеки для дітей (фото)13:00
05 кві
У Визирській громаді відзначили 80-ту річницю визволення від фашистських загарбників (фото)12:10
05 кві
У Визирській громаді відбувся освітній тренінг для молоді12:00
04 кві
Жителі Першотравневого можуть проголосувати за нову назву села (відео)10:00
04 кві
У Першотравневому старостаті відбувся виїзний прийом Визирського сільського голови12:00
03 кві
На базі Кордонської гімназії відбулася робоча зустріч фахівців відділу освіти Визирської сільради (фото)11:00
03 кві
У Визирській громаді проходить нове голосування з перейменування Першотравневого (фото)09:58
03 кві
У Визирці контролери знімають показники лічильників води13:00
02 кві
TOP