Архів
Липень 2024 (47)
Червень 2024 (38)
Травень 2024 (64)
Квітень 2024 (56)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
ЛАН » Головні події дня » Віталій Кутателадзе: "Тут в громаді зосереджений колосальний людський потенціал"

Віталій Кутателадзе: "Тут в громаді зосереджений колосальний людський потенціал"

Віталій Кутателадзе: "Тут в громаді зосереджений колосальний людський потенціал"

  - Об'єднана територіальна Визирська громада буде успішно працювати, якщо її будуть представляти гідні депутати. Яким повинен бути депутатський корпус, який працює на благо громади?

Ці депутати повинні бути місцеві, які тут живуть або працюють. Таким людям не байдуже їхнє село і вони керуються інтересами громади. Тут, в цих населених пунктах, нікого не обдуриш, тому що тут люди один одного знають! А найголовніше - мало вірять словам. Тут вірять тільки реальними справами. І тут потрібно займатися дорогами, каналізацією, благоустроєм, телекомунікаціями. Створювати нормальні умови для функціонування Будинку культури, амбулаторії, єдиного вікна в сільській раді. Це повинні бути такі люди, які при альтернативних варіантах завжди виберуть рішення тільки на користь громади.

Віталій Кутателадзе: "Тут в громаді зосереджений колосальний людський потенціал".  - Ви депутат з досвідом і знаєте, як повинна будуватися робота всередині депутатського корпусу, щоб приймалися потрібні для громади рішення. Як побудувати таку роботу?

Конструктивну роботу можна побудувати, якщо депутати об'єднані якоюсь єдиною ідеєю. В першу чергу вони представники інтересів великої кількості місцевих жителів. Їм необхідно буде забезпечити процвітання громади, зробити так, щоб люди, які проживають на даній території, отримували підтримку і допомогу, мали можливість нормально працювати й вчитися. Щоб вони могли запросити гостей у своє прекрасне село, яке забезпечено, упорядковано і в якому є що подивитися. Важливо, щоб тут було де працювати, а найголовніше - було де вчитися і було куди повернутися після навчання і працювати. Перед ними важливе завдання: створити комфорт і розвивати інфраструктуру населених пунктів громади.

Віталій Кутателадзе: "Тут в громаді зосереджений колосальний людський потенціал".  - Як Ви ставитеся до того, що в депутати прагнуть ті, хто ще зовсім недавно були затятими противниками громади?

Людей не обдуриш і вони зроблять свій правильний вибір! Якщо вони хочуть повернутися до старого, не хочуть рухатися вперед, не хочуть сучасного, європейського, цивілізованого села, не хочуть сучасних умов і хочуть замкнутися у своєму світі - це знову ж таки теж буде їхній вибір. Про тих, хто був затятим противником - це дійсно нонсенс. Нам вони ставили палиці в колеса, говорили, що цього об'єднання ніколи не буде, стверджували, що Першотравневе нам не потрібно. Тепер вони пішли кандидатами в депутати і хочуть ними бути. У мене тільки одне питання: для чого їм ця громада? Нехай кожен з них відповість - для чого вони хочуть стати депутатами? Тих людей, яких я знаю, які гідні бути депутатами - вони справжні трудівники. Вони працюють на своїх робочих місцях, вони зайняті більшу частину свого часу. Це люди з досвідом. Вони хочуть повертатися у своє прекрасне село і жити в нормальних умовах. Важливо розуміти, що депутату не платять за роботу. Це людина, яка навпаки відволікається від свого робочого процесу і він бере участь в сесіях, розглядає життєво-важливі питання для району або свого села, здійснює прийом депутатський. А молоді люди, які не мають постійного місця роботи, чомусь дуже сильно прагнуть в депутати. Чому? Хочеться бачити серед депутатів людей, які вже встигли себе проявити, змогли щось створити, побудувати або брати участь в якихось проєктах. Але якщо людина не з цього району і хоче чомусь сюди йти в депутати, то у мене виникає питання: де ви були вчора? Чому ви хочете стати цими депутатами саме сьогодні? І де ви будете завтра, якщо потрібно буде звернутися за підтримкою? Чи будуть ці люди на відстані витягнутої руки, коли потрібна буде допомога? Чи стане село краще з такими депутатами?

Віталій Кутателадзе: "Тут в громаді зосереджений колосальний людський потенціал".Віталій Кутателадзе: "Тут в громаді зосереджений колосальний людський потенціал".Віталій Кутателадзе: "Тут в громаді зосереджений колосальний людський потенціал".Віталій Кутателадзе: "Тут в громаді зосереджений колосальний людський потенціал".  - Що з себе представляє "Команда розвитку" сьогодні?

"Команда розвитку" - це шановні люди нашої об'єднаної громади. Це і підприємці, і керівники соціальних структур, і люди, що користуються повагою. До їхньої думки завжди прислухаються. Найголовніше - їм не байдужа доля села. Ще в команді багато молоді. Вони приходять і діляться ініціативами та ідеями, впроваджують їх у життя. Ми акумулюємо всі ресурси, в тому числі й людський потенціал. Так, всі разом рухаємося вперед, вирішуючи проблеми, що виникають на нашому шляху. Молоді люди приходять до нас, цікавляться можливостями та пропонують свої проєкти. Разом ми обговорюємо перспективи реалізації і використовуємо ресурси, які у нас є. Наприклад, ось зараз ми будемо за допомогою "Команди розвитку" та благодійного фонду Олексія Ставніцера встановлювати лавки на площі перед Будинком культури, щоб перетворити це місце в зону відпочинку. Є багато реалізованих проєктів - це і соціальні магазини, які ми відкриваємо, і аптеки. Все це - інфраструктура, без якої неможливе існування і нормальна життєдіяльність села. Створюючи європейське село необхідно пройти кілька етапів. Необхідно розвивати території населених пунктів, створювати парки та паркові зони. Це не тільки дитячі майданчики, це цілі ігрові комплекси всередині паркових зон. Наприклад, у нас є ідея відновити У Визирці річку Титова. За планом вона повинна перейти в паркову зону з дитячими атракціонами та велотреками. Це все не тільки в далеких планах, а обговорюється з проєктантами вже сьогодні. В цьому обговоренні беруть участь органи місцевого самоврядування. Мене, як депутата Лиманської районної ради, дуже радують такі ініціативи. Головне, що у нас тут в громаді зосереджений колосальний людський потенціал!
Друк
Схожі новини:
У Визирській громаді 27 липня оголосили Днем жалоби14:41
26 лип
Працівники Першотравневого СБК готують різноманітні заходи для відвідувачів (фото)11:25
26 лип
Жителька Визирської громади Ірина Калкатіна отримала звання Мати-героїня (відео)08:44
26 лип
Мешканка Визирки Ірина Калкатіна отримала почесне звання Мати-героїня (фото)12:38
25 лип
Пожежники Визирської громади нагадали про правила пожежної безпеки у літній період (фото)12:00
22 лип
Мешканцям Визирської громади надали поради, як впоратися з літньою спекою (відео)10:00
22 лип
Захищаючи Україну загинув військовий з Калинівки Сергій Мінаєв12:53
21 лип
У Визирській СТГ нагадали про правила пожежної безпеки влітку (відео)12:00
19 лип
У Визирському ЦПМСД надали поради, як поводитися під час літньої спеки (фото)11:20
19 лип
Як працює Визирське відділення Укрпошти під час війни (відео)10:57
19 лип
Комунальники Визирської СТГ отримали новий щепоріз від проєкту USAID «ГОВЕРЛА» (фото)07:01
19 лип
У Визирському відділенні Укрпошти скоротили посаду листоноші (фото)13:00
18 лип
Визирська громада отримала новий щепоріз від проєкту USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
18 лип
Військовий з Першотравневого Владислав Тирба повернувся додому з полону11:06
18 лип
Олександр Гринчак назвав Визирську громаду лідером з допомоги захисникам (відео)10:00
18 лип
У Визирській громаді вшанували пам’ять військового з Любополя Олексія Подоляна (фото)18:17
17 лип
Василь Хміленко: про життя Першотравневого старостату під час дефіциту електроенергії (відео)10:09
17 лип
Визирська громада виділяє кошти на підтримку військових (фото)08:40
17 лип
ТІС запрошує на роботу фахівців багатьох спеціальностей (відео)14:00
16 лип
Комунальники Визирської громади забезпечують водопостачання під час відключень електроенергії (фото)08:58
16 лип
Засідання сесії Визирської сільради відвідав голова Одеської РВА Олександр Гринчак (відео)08:10
16 лип
Мешканцям Визирської громади нагадали про правила пожежної безпеки15:40
15 лип
На ТІС з’явилися нові відкриті вакансії (фото)11:39
15 лип
Як у Визирській громаді забезпечують водопостачання під час відключень електроенергії (відео)11:11
15 лип
У Визирці відбулося засідання виконкому та сесія сільради (фото)10:00
15 лип
TOP