Архів
Квітень 2024 (37)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Олександр Токменінов: "Команда Визирської громади дуже потужна і може розв'язувати питання на місцевому, регіональному та міжнародному рівнях"

Олександр Токменінов: "Команда Визирської громади дуже потужна і може розв'язувати питання на місцевому, регіональному та міжнародному рівнях"

Олександр Токменінов: "Команда Визирської громади дуже потужна і може розв'язувати питання на місцевому, регіональному та міжнародному рівнях"

  - Останні дні перед виборами, останній крок до об’єднання - які у Вас відчуття?

Дійсно залишилися лічені дні до визначної події, яку ми чекали вже понад 3 роки. Ми довго боролися за об’єднання, але довго перед нами буди перешкоди, які нам заважали. Нарешті вже прийнято рішення центральної виборчої комісії про те, що 30 червня відбудуться перші вибори сільських міських голів та депутатів об’єднаної громади. Громада наша тяжко формувалася, але з минулого року в її складі 3 сільських ради - Визирська, Любопільська та Першотравнева. Минулого року не було органів які керують, депутатського корпусу і ми як громада не могли функціонувати.

Олександр Токменінов: "Команда Визирської громади дуже потужна і може розв'язувати питання на місцевому, регіональному та міжнародному рівнях".  - Яка зараз склалася картина с кандидатами, багато охочих?

Кандидатів в депутати та на посаду сільського голови - дуже багато. При чому кандидати не тільки місцеві, але є і з міста Одеси. Є такі, що перешкоджали об’єднанню, які виступали проти об’єднання нашої громади з Першотравневою, тому що там дуже багато жителів і вона потребує суттєвих капіталовкладень. Вони були категорично проти цього об’єднання. Навіть налаштовували сусідні села - Сичавку, Любопіль, Визирку, Першотравневе і Нові Білярі. Але ці депутати, які не проживають на території Першотравневої, Візирської й Любопільської сільських рад, то вони зараз вже поспішають бути депутатами.

Олександр Токменінов: "Команда Визирської громади дуже потужна і може розв'язувати питання на місцевому, регіональному та міжнародному рівнях".  - Як можна пояснити цей феномен?

Вони дуже бажають керувати громадою, тому що вона буде спроможна і потужна. Вона увійде у п’ятірку громад по спроможності в Україні. Це тому, що в нас дуже багато таких підприємств потужних, та порто-промислова зона, яка наразі дає більше ніж 60 % бюджету всього Лиманського району. Я гадаю, що буде надходити приблизно по 20 тисяч гривень на одного жителя майбутньої громади. Це дуже велика цифра, тому що на даний момент в громаді є й по 300 гривень, і по 3 тис. і по 2 тисячі. А 20 тисяч гривень - такого ще не було. Тому навіть кандидати, які проживають в Одесі поспішають. Мабуть - ділити коровай.

Олександр Токменінов: "Команда Визирської громади дуже потужна і може розв'язувати питання на місцевому, регіональному та міжнародному рівнях".  - Що в такій ситуації залежить від місцевих жителів? На що вони можуть вплинути?

Це дуже важливо і вони мають вплив. Хотілося б звернутися до жителів, які будуть брати участь у виборчому процесі. По-перше, перед тим як зробити вибір і кинути бюлетень - пригадати, хто має відстоювати їхні інтереси та хто до них ближче. Кандидати в депутати, які не проживають тут поруч на місцях, не будуть співчувати, не будуть приїжджати на місця, не будуть вирішувати оперативно питання. Цілком ймовірно, що вони й зовсім не будуть знати про особливості місцевих проблем. Тому я і звертаюсь до виборців: будь ласка, пригадайте та подумайте ще раз - за кого ви будете віддавати свій голос? За кандидата на місцеву голову, який місцевий, чи десь приїхав з Одеси, Львова чи з іншого міста? Так само потрібно вибрати чесних та справедливих депутатів, які б відстоювали душу і ваші права, щоб вони були такі чутливі до вас, щоб допомога від них була своєчасною.

Олександр Токменінов: "Команда Визирської громади дуже потужна і може розв'язувати питання на місцевому, регіональному та міжнародному рівнях".  - Як Визирський голова, що Ви залишаєте у спадок майбутньому керівнику об’єднаної громади?

Я впевнений, що команда Визирської громади дуже потужна, має великий потенціал і має можливість спілкуватися не тільки на місцевому та обласному рівні, а й навіть на міжнародному рівнях. Ми працюємо з американськими фірмами, є в нас досвід спілкування з німецькими та литовськими фірмами. Ми буваємо на форумах місцевого самоврядування України. Маємо вже погляд, як формувати громади з точки зору освіти, медицини. Тобто весь цей час ми не чекали, поки буде громада. Ми вже напрацьовували певний досвід, який є в інших громадах і для себе коректували умови.

  - Який розвиток чекає Визирку?

Що стосується розвитку Визирки - я гадаю, що ця громада має впевнений хід вперед, у порівнянні з іншими сільськими радами району. Це так тому, що ми маємо нормальну інфраструктуру і постійне водопостачання, хороші дороги, освітлення. Все в нас приведено до ладу. Маємо добре обладнане комунальне підприємство, місцеву пожежну команду, Будинок культури, будинок творчості, школу, дитячий садок. Повсюди працюють кваліфіковані спеціалісти, які вже мають дуже добрий досвід і можуть вирішувати не тільки питання сільської ради, а й району та області. З приводу розвитку майбутньої громади ми зараз залишаємо для майбутнього керівництва і депутатів проєкт будівництва дитячого садка.

  - Олександре Павловичу, які проєкти вже розроблені?

Закінчуємо проєкт будівництва стадіону, басейну і спортивного комплексу, закінчуємо будівництво амбулаторії й розробляємо проєкт парку. В нас не повинно бути такого, що село, яке знаходиться за межами центральної садиби знаходилося поза межами. Кожне село повинно мати свого господаря і люди, як проживають в малозаселених населених пунктах, повинні однаково себе почувати, як ті, що проживають на центральній садибі. Також ми пройшли слухання з розробки детального плану з комплексної забудови на плащі 300 гектарів. Це перший такий проєкт на Україні. Вже були громадські слухання. Близько 99 % цього проєкту люди прийняли на добре і вдячні нашому населенню за розуміння. Ми плануємо будувати невеличке містечко для 40 тисяч населення. Такий проєкт відбувається вперше. У майбутньому я думаю, що ми будемо конкурувати із містом Южне.
Друк
Схожі новини:
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
Підприємці Визирської громади можуть взяти участь у вебінарному проєкті від «Дія.Бізнес»10:00
10 кві
У Любополі Визирської СТГ комунальники висаджують квіти (фото)12:00
09 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заходи до Всесвітнього дня здоров’я (фото)10:00
09 кві
У Визирській громаді підбили підсумки громадського обговорення щодо перейменування Першотравневого17:42
08 кві
У Визирській громаді почався набір у Школу Молодіжної ради14:43
08 кві
Тетяна Сливець: про роботу Любопільського СБК під час воєнного стану (відео)11:00
08 кві
У Першотравневому почалися громадські обговорення щодо перейменування двох вулиць10:00
08 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заняття з мінної безпеки для дітей (фото)13:00
05 кві
У Визирській громаді відзначили 80-ту річницю визволення від фашистських загарбників (фото)12:10
05 кві
TOP