Архів
Вересень 2024 (32)
Серпень 2024 (48)
Липень 2024 (56)
Червень 2024 (38)
Травень 2024 (64)
Квітень 2024 (56)
ЛАН » Головні події дня » Поетеса-сучасниця з Любополя готується видати чергову збірку (фото)

Поетеса-сучасниця з Любополя готується видати чергову збірку (фото)

Поетеса-сучасниця з Любополя готується видати чергову збірку (фото)

  Надія Мовчан-Карпусь народилася в родині вчителів словесності. Вони прищепили своїм дітям любов до музики, літератури - творчості в усьому її розмаїтті. Свої перші кроки на ниві поезії маленька Надія зробила досить рано.
Надія Мовчан-Карпусь, поетеса, мешканка Любополю.

Перший свій вірш я написала ще у четвертому класі. Вірш не один, а декілька, і присвячені вони були мамі, бабусі. Я їх писала і тихенько ховала. Мій батько літератор, і я боялася, що він прочитає і мене дуже розкритикує. А вийшло навпаки. Батько знайшов цей зошит, прочитав і був здивований, взяв і віддав ці вірші у газету "Зірка", надрукували й мені прийшов гонорар - 3 рублі на той час. Я тоді дуже хотіла собі рукавички й не мала за що купити, і я купила зелені рукавички за свої гроші, і мені це дуже сподобалося, - Надія Мовчан-Карпусь, поетеса, мешканка Любополя.

Поетеса-сучасниця із Любополя готується видати чергову збірку.  Згадуючи свій довгий творчий шлях, Надія Михайлівна жартує, що писати вірші заради грошей так і не навчилася, а ось ховати свою творчість доводиться не від сором'язливості - від того, що друкувати книги для простого вчителя, а тепер пенсіонера, задоволення дуже дороге.
Поетеса-сучасниця із Любополя готується видати чергову збірку.   Не без допомоги добрих людей, все ж таки побачили світ сім її поетичних збірок: "Батькова тополя", "Над річкою-журавкою", "Золотокрилі ранки", "Сонячне коло", "Мелодія осінньої просині". У 2003 році збірка віршів Надії Мовчан-Карпусь "Сонячне коло" зайняла перше місце на обласному літературному конкурсі "Хвилі моря та степу", у номінації "Краща книга для дітей". Сьома книжка Надії Михайлівні - це лірико-епічна поема "Стаю на прю", вийшла у 2008 р. Кажуть, що краще сприймаєш сенс написаного, коли читає свої твори автор. Микита Карпусь, правнук Надії Михайлівни теж непогано розібрався, про що так тонко жартує його прабабуся. Він полюбляє декламувати її вірші та із задоволенням знайомить всіх з її творчістю.
Поетеса-сучасниця із Любополя готується видати чергову збірку.

У мене багато написано для малюків, і для дитячого саду, і для шкільного віку, середнього й меншого. Напевне тому, що я вчитель і мені подобається писати для дітей. Я підходжу до цього з точки зору вчителя. Я знаю, що дітям необхідно. Щоб наші моральні принципи не зникли, необхідно дітей виховувати, - Надія Мовчан-Карпусь, поетеса, мешканка Любополя.

Поетеса-сучасниця із Любополя готується видати чергову збірку.  Свій восьмий, ювілейний збірник віршів під назвою "У краплі любові", який Надія Мовчан-Карпусь готує до видання, теж присвячує школярам, правда старшокласникам. Третина книги - це її улюблені твори, деякі з них вже опубліковані, але більша частина творів буде надрукована вперше.
Поетеса-сучасниця із Любополя готується видати чергову збірку.  Допомогу у виданні нового ліричного збірника надасть благодійний фонд імені Олексія Ставніцера. Хоча тут, в основному допомагають людям, що потрапили у біду, сьогодні сучасна українська література вимагає не менше екстреної підтримки.
Віталій Кутателадзе, депутат Лиманської районної ради.

Це важливо для дітей, бо Надія Михайлівна пише багато для них. Ми виховуємо майбутнє громади й хочемо, аби наші діти були культурними, щоб вони розвивали українську мову та були найрозумнішими, - Віталій Кутателадзе, депутат Лиманської районної ради.

Поетеса-сучасниця із Любополя готується видати чергову збірку.  І діти дійсно тягнуться до прекрасного, як квіти до сонця. Якщо вірші написані щиро, талановито і з любов'ю, діти дуже швидко хочуть наслідувати такої творчості.
Олена Бубнова, директорка Сичавської школи.

Є діти, які цим захопилися і починають самі вірші писати. Я думаю не тільки дитині, але й нам дорослим, коли ти зустрічаєшся з живим автором, це дає такий поштовх до самовдосконалення, саморозвитку, - Олена Бубнова, директор Сичавської школи.

Поетеса-сучасниця із Любополя готується видати чергову збірку.  Ліричний збірник творів Надії Мовчан-Карпусь планують видати найближчим часом. Його надішлють до шкільних бібліотек Лиманського району та Визирської ОТГ, щоб з творчістю поетеси-сучасниці змогли ознайомитися якомога більше дітей.

Друк
У Визирській громаді проведуть масштабну толоку (фото)10:36
20 вер
Мешканців Визирської СТГ запрошують на масштабну толоку (відео)10:22
20 вер
Вчителька з Першотравневого випустила книжку про штучний інтелект (фото)11:39
19 вер
Рятувальники Визирської громади відзначили професійне свято (відео)09:26
19 вер
У Першотравневому ліцеї використовують сучасні технології в навчанні дітей (відео)15:42
18 вер
У Визирській громаді відзначили День рятувальника (фото)10:51
18 вер
Як працює центр надання соціальних послуг Визирської сільради (відео)09:48
18 вер
У Визирській громаді допомагають самотнім людям похилого віку (фото)15:50
17 вер
У Визирській громаді відкрили секцію з бразильського джиу-джитсу (відео)10:00
17 вер
Військовий з Визирки Іван Лущик може отримати звання Героя України посмертно21:15
16 вер
Експрем'єр Франції Габріель Атталь відвідав садибу Курісів16:40
16 вер
Любопільський колектив «Burning Stars» став лауреатом на танцювальному конкурсі «На крилах мистецтва»15:46
16 вер
Валентина Харламбова: про початок нового навчального року у Визирській громаді (відео)11:36
16 вер
У Першотравневому відкрили секцію з джиу-джитсу (фото)10:17
16 вер
У Визирській громаді нагородили кращих вчителів (відео)08:23
12 вер
Кращі вчителі Визирської громади отримали премії (фото)10:45
11 вер
У Визирській громаді провели засідання виконкому (відео)09:54
10 вер
У Визирці відбулося засідання виконкому (фото)10:47
09 вер
У Визирській громаді успішним учням вручили премії (відео)10:00
09 вер
Як у Визирській громаді створити патронатну сім’ю (відео)10:00
06 вер
Талановиті учні Визирської громади отримали грошові премії (фото)09:30
06 вер
У Визирській громаді працюють над створенням патронатних сімей (фото)17:31
05 вер
Захищаючи Україну загинув військовий з Першотравневого Владислав Шевців14:02
05 вер
У Визирській СТГ провели святкові заходи до Дня знань (фото)10:00
05 вер
У Визирській громаді провели забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» (фото)16:46
04 вер
TOP