Архів
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
Жовтень 2023 (29)
ЛАН » Головні події дня » У Южному продовжився Перший Міжнародний інвестиційний форум. Частина 2 (фото)

У Южному продовжився Перший Міжнародний інвестиційний форум. Частина 2 (фото)

У Южному продовжився Перший Міжнародний інвестиційний форум. Частина 2 (фото)

  Друга панельна сесія Міжнародного інвестиційного форуму в Южному розпочалася із презентації інвестиційних можливостей у сфері інфраструктурних та виробничих проєктів. Головна мета - показати гостям заходу, куди можна вкладати кошти, та тих хто зможе допомогти у реалізації тієї чи іншої ідеї. Місто Южне стало зв'язуючим елементом у цьому пошуку.У Южному продовжився Перший Міжнародний інвестиційний форум. Частина 2.Лариса Шегіда, керуюча справами виконкому Южненської міської ради.

Ми надаємо гостям можливість знайти для спілкування бізнесменів, представників органів влади та структури, які будуть їм цікаві. Тому B2B - це якраз той формат, де вони можуть обговорити особисті питання в рамках форуму, обмінятись контактами, напрацюваннями. Це необхідна складова такого формату, - Лариса Шегідакеруюча справами виконкому Южненської міської ради.

  В рамках панельної сесії було представлено декілька проєктів, котрі вже втілено у життя, або ж лише будуть реалізовувати. Так, гостям Першого Міжнародного інвестиційного форуму презентували фільм про підприємство "ТІС", котрий було підготовлено до святкування 25 річниці найбільшого транспортного вузла в Україні.У Южному продовжився перший Міжнародний інвестиційний форум. Частина 2.  На початку вересня цього року було офіційно відкрито новий зерновий термінал "Нептун". Його поява стала можливою завдяки коштам не лише інвесторів, а і Європейського банку реконструкції та розвитку й Міжнародної фінансової корпорації.У Южному продовжився перший Міжнародний інвестиційний форум. Частина 2.  Транспортному вузлу "ТІС" є чим пишатися. Підприємство теж має великий успішний досвід залучення іноземних інвестицій. Проведення подібних форумів та участь в них гігантів промисловості потрібна, бо нові інвестори, бачачи реальні перспективи, зможуть ефективно вкладати свої кошти та втілювати в життя нові проєкти. А це й нові робочі місця, й відрахування до бюджету.Георгій Защук, менеджер з капітальних інвестицій "ТІС".

Це термінал №1. Це найбільший роботодавець на території сучасної громади. І я, як менеджер з капітальних інвестицій, можу стверджувати, що "ТІС" вкладає кошти не тільки в інвестиційні проєкти розвитку, а й, безпосередньо - у соціальні. Тобто, існування "ТІС" на сьогодні забезпечує сталий розвиток громади, - Георгій Защук, менеджер з капітальних інвестицій "ТІС".

  Южне, Сичавка, Визирська громада, Нові Біляри - всі ці населені пункти у комплексі можуть стати найпотужнішим порто-промисловим та рекреаційним регіоном в Україні. Для цього потрібно лише обміркувати, як надалі можна співпрацювати та розвивати кожен населений пункт.Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

Це дуже перспективний субрегіон. І мені здається, що якби стояло питання про адміністративний розподіл, то вірно було б враховувати економічні можливості. А це вірний шлях до утворення району. Він би був більш доцільним, економічно самостійним і заможним, - Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

  Мова йде про підписання у майбутньому меморандуму про співпрацю між містом Южне, Визирською ОТГ та селом Сичавка. А можливо, і з Новими Білярами.

Я переконаний в тому, що у нас є великі перспективи для співпраці. Всі разом ми можемо створити у майбутньому правильне регіональне об'єднання, - Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

  Про те, яку користь від спілкування з бізнесом може отримати громада, розповіла Олеся Голинська. За словами експерта, саме розуміння громадою економічної сфери та власної незалежності допоможе надалі їй домогтися економічного процвітання.Олеся Голинська, радник з питань місцевих фінансів ОЦРМС.

Громадам це може дати поштовх для їх просування у величезній аудиторії інвесторів. На мій погляд, сьогодні громадам необхідно бачення та розуміння себе не тільки як користувачів бюджетних коштів, а як повноцінних економічних суб'єктів. Без розвитку економіки ніякі дотації чи субсидії не дадуть можливості розвиватися. Чим більше робочих місць буде у громаді, тим краще потім їхня фінансова ситуація буде впливати на комфорт проживання мешканців громади, - Олеся Голинська, радник з питань місцевих фінансів ОЦРМС.

  В рамках спілкування В2В на Першому Міжнародному інвестиційному форумі говорили й про те, що чекає місто Южне найближчими роками і які проєкти планують втілити у життя. Наразі місто готується до проведення активних робіт у пляжній зоні. Для того, аби узбережжя було ще більш привабливим для туристів та місцевих мешканців, необхідно провести його масштабний благоустрій. До цього вже залучено іноземних інвесторів.Володимир Новацький, очільник Южного.

Французи вже займаються підготовкою до викупу й оренди землі, де будуватимуть у нас аквапарки, готелі та інші об’єкти. Українсько-голландські компанії готові будувати будинки - це обговорювалось. Я думаю, це тільки початок: ще будуть круглі столи, де ми будемо домовлятися про розв'язання різних питань, - Володимир Новацький, очільник Южного.

У Южному продовжився перший Міжнародний інвестиційний форум. Частина 2.  Задля того, аби приступити до забудови схилів та частини берега Сичавського ставка, необхідно їх укріпити, аби не сталися зсуви, переконаний Юрій Серьогін. Наразі він працює над проєктами рекреаційної зони Южного.Юрій Серьогін, архітектор.

По-перше, схили та урвища продовжують руйнуватися: корозія, зсуви, ґрунтові води, морський клімат, вітер - все це руйнує схили. А по-друге, Сичавський ставок - це дуже привабливе місце, але він забруднюється. І я б хотів, аби спільними зусиллями сусідніх громад та сіл він став чистим. Бо це місце, де б усі відпочивали й отримували б задоволення, - Юрій Серьогін, архітектор.

  Найбільше всіх зацікавила презентація майбутнього острову, котрий може з'явитися прямо у морі, між Южним та селом Коблеве. Ідейником є компанія "Marcus Invest Group", філіал якої є і в Україні. Вони планують після реалізації проєкту на схилах розпочати будівництво острову Святого Луї.Маркус Міккел, президент компанії "Marcus Invest Group".

Я хочу презентувати всім присутнім реальний проєкт, котрий можна втілити у життя. Це острів, котрий буде розрахований на 150 тисяч мешканців. Це нова територія для життя в Україні. Враховано всі екологічні норми. Там буде багато чого цікавого: зупинка для яхт, пляжна зона, зелені зони для відпочинку, ігрові зони. Люди сюди зможуть приїжджати на відпочинок зі всього світу, бо це буде щось нове. У нас наразі є європейські партнери, котрі хочуть вкладати кошти у будівництво. Також ведуться переговори з іншими інвесторами. Загалом на будівництво потрібно 5-7 років, - Маркус Міккел, президент компанії "Marcus Invest Group".

  Яскраві презентації та плани, зацікавлені гості, інвестори, котрі побачили на власні очі, куди дійсно перспективно вкладати кошти, говорять про одне - форум пройшов вдало.Світлана Шаталова, в.о. голови Одеської ОДА.

Вже зараз я можу сказати, що атмосфера, яка тут сьогодні панує, надихає. Дійсно, є велика зацікавленість у міжнародних партнерів, у багатьох компаній вкладати кошти, інвестувати в Україну. З моєї точки зору, Южне - це осередок, який поєднує в собі гармонійно та комплексно можливості промислового й туристичного розвитку, - Світлана Шаталова, в.о. голови Одеської ОДА.

  А завершилася друга панельна сесія виступами колективів Южненського Палацу культури "Дружба". Самодіяльність підготувала номери окремо для кожного міста-побратима Южного. Тому тут і болгарські танці, і ушу, і грузинські мотиви. І, звичайно, традиційна українська гостинність. Можна впевнено констатувати, що форум зібрав однодумців та професіоналів, котрі живуть завтрашнім днем та думають про те, як зробити кращим життя не лише для себе, а й для оточення.У Южному продовжився перший Міжнародний інвестиційний форум. Частина 2.  Читайте також, як пройшов перший день роботи Міжнародного інвестиційного форуму.

Друк
На сесії Визирської сільради обговорювали перейменування Першотравневого (фото)12:00
29 бер
Як працює Інклюзивно-ресурсний центр Визирської сільради під час воєнного стану (відео)11:00
29 бер
«BALTIC FEST 2024»: вихованці Визирської Мистецької школи отримали нагороди (фото)10:00
29 бер
Валентина Харламбова: про роботу навчальних закладів Визирської громади під час війни (відео)09:00
29 бер
Визирська громада підписала меморандум про співробітництво з ГО «Центр політичних студій» (фото)11:54
28 бер
У Визирській громаді відбулося засідання депутатів сільради (відео)10:56
28 бер
У Визирці провели ярмарок вакансій (фото)10:00
28 бер
У Першотравневому комунальники висаджують молоді рослини (фото)09:47
27 бер
На вулиці Виноградній у Першотравневому встановили «лежачих поліцейських» (відео)08:53
27 бер
У Визирській громаді триває висадка молодих рослин (відео)09:57
26 бер
У селі Першотравневе встановили «лежачих поліцейських» (фото)08:47
26 бер
Визирський ліцей визнали опорним закладом освіти13:08
25 бер
У Любопільскому старостаті відбувся виїзний прийом першого заступника Визирського сільського голови10:00
25 бер
У Визирській громаді вшанували пам’ять воїна-героя Віталія Семибратова (фото)12:19
24 бер
У Визирському ліцеї діє учнівське самоврядування (фото)12:00
22 бер
У Визирському будинку культури відбудеться ярмарок вакансій11:00
22 бер
Комунальники Визирської СТГ відзначили професійне свято (відео)10:00
22 бер
Як працює учнівське самоврядування у Визирському ліцеї (відео)13:42
21 бер
У Визирській громаді відзначили День працівників ЖКГ (фото)11:51
21 бер
Як жителі Визирської СТГ можуть безкоштовно пройти курси водіїв (відео)10:54
21 бер
Жителі Визирської громади можуть безкоштовно пройти водійські курси (фото)12:00
20 бер
Працівники Визирського ЦНАПу поділилися результатами роботи за 2023 рік (відео)10:00
20 бер
У Першотравневому ліцеї провели тренінг з написання громадських проєктів для шкільних команд (фото)14:00
19 бер
Володимир Німчук: головне, що ми зберегли творчі колективи (відео)12:02
19 бер
У Визирському ЦНАПі підбили підсумки роботи за 2023 рік (фото)10:00
19 бер
TOP