Архів
Травень 2024 (11)
Квітень 2024 (56)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
ЛАН » Головні події дня » Які штами грипу очікують медики в найближчі два місяці та як можна захистити свій організм (фото)

Які штами грипу очікують медики в найближчі два місяці та як можна захистити свій організм (фото)

Які штами грипу очікують медики в найближчі два місяці та як можна захистити свій організм (фото)

  Для вірусу грипу немає більш сприятливої атмосфери, ніж дружний колектив офісних працівників. Деякі з них показуючи особливу старанність, виходять на роботу навіть з високою температурою і в стані напівнепритомності. Через кілька днів на грип хворіють усі, хто знаходився поруч. Зривається технологічний процес, а люди ще довгий час не можуть повернути свою працездатність.Які штами грипу очікують медики в найближчі два місяці та як можна захистити свій організм.Віктор Старикович, заступник головного лікаря з лікувальної роботи Лиманської районної лікарні.

Грип це дуже серйозне захворювання, яке може привести до того, що пацієнт надходить в лікарню і йому надається допомога вже в відділенні інтенсивної терапії, - Віктор Старикович, заступник головного лікаря з лікувальної роботи Лиманської районної лікарні.

  Люди думають, що це звичайне ГРЗ. Але грип завжди протікає при температурі вище 38,5 градусів за Цельсієм. Відбувається сильна інтоксикація організму, слабкість, людина не може піднятися з ліжка і при цьому часто все одно йде на роботу. А це небезпечно. За багаторічними спостереженнями лікарів, менше хворіють і легше переносять грип люди, які ведуть здоровий спосіб життя, правильно харчуються і дотримуються режиму сну. У групі ризику знаходяться літні люди старше 65 років, люди з надмірною масою тіла та маленькі діти.

Ці люди повинні в першу чергу пройти вакцинацію. Що ми спостерігаємо, коли пацієнт хворіє і важче переносить захворювання. Якщо звичайний пацієнт переносить грип 5-7 днів, то тут все затягується до 2 тижнів і може перейти в запалення легенів, яке завершується респіраторним дистрес-синдромом, коли легені практично не дихають. У цих випадках тільки допомагають апарати штучної вентиляції легенів високого класу. Два таких є у нас. Вони допомагають відновлювати дихання, - Віктор Старикович, заступник головного лікаря з лікувальної роботи Лиманської районної лікарні.

  Є таке поняття, як сезонний грип. Це комбінація різних типів вірусів, які впливають на захворюваність в конкретному епідемічному сезоні. Для профілактики сезонного грипу застосовують вакцинацію. Її радять проводити до початку активної захворюваності населення, а імунітет після щеплення від грипу виробляється протягом двох тижнів. Слід зазначити, що 100% захисту від грипу вакцинація не дає, але у щеплених людей ймовірність тяжкого перебігу хвороби та ускладнень зменшується.

В Україні очікується 4 штами грипу. Два штами "А" і два "В" і у зв'язку з цим призведена вакцина "Ваксигрип", яка проти цих 4 штамів. Якщо все-таки людина захворіла, в усьому світі та у нас в Україні прийнято один препарат, що є єдиним препаратом для лікування вірусу грипу, - це "Озельтамівір", який можна купити в аптеці під різними торговими марками. Наприклад, "Таміфлю", - Віктор Старикович, заступник головного лікаря з лікувальної роботи Лиманської районної лікарні.

  Захворювання ГРЗ у дітей дуже схоже на грип, але у грипу є свої особливі симптоми.Дарина Плукчі, дитячий педіатр амбулаторії села Першотравневе.

Зазвичай звертаються з ГРЗ, якими хворіють діти, з грипом ще не зверталися. Головні симптоми, які при грипі виникають, це висока температура, вище 38 градусів. Це болі головні, болі м'язові. Болі в голові зазвичай локалізуються в області чола. Виникає сухий кашель, який через кілька днів переходить у вологий кашель, - Дарина Плукчі, дитячий педіатр амбулаторії села Першотравневе.

  Щеплення від грипу рекомендовані, але не є обов'язковими. Тому держава їх не надає для загальної безкоштовної вакцинації населення. Однак такі вакцини є в аптеках. Їх можна придбати й принести в амбулаторію для проведення ін'єкції. Важливо при транспортуванні дотримуватися умови утримання вакцини, щоб вона не втратила свої профілактичні властивості.

Друк
Схожі новини:
У Визирці вдруге провели екоакцію з зариблення ставка13:07
08 тра
Учні з Визирської громади готуються до ІІ етапу «Джури» (фото)11:51
08 тра
У закладах освіти Визирської СТГ школярі готуються до обласного етапу змагань «Джури» (відео)12:43
07 тра
Освітяни Визирської громади зустрілися з адміністрацією Одеської національної наукової бібліотеки (фото)10:00
07 тра
Працівники культури Визирської громади провели толоки біля БК та бібліотек (фото)14:53
06 тра
Валерій Стоілакі привітав мешканців Визирської СТГ зі святом Великодня10:00
05 тра
Віталій Кутателадзе привітав мешканців Визирської громади з Великоднем09:00
05 тра
У Першотравневому провели військово-патріотичний захід для школярів (відео)10:44
03 тра
У Визирській СТГ провели територіальний етап військово-патріотичної гри «Джура» (фото)12:48
02 тра
У Визирський ставок випустили мальків трьох видів риб (відео)12:00
01 тра
Олексій Богданов: про роботу КП «Визирське Джерело» під час війни (відео)10:00
01 тра
У Визирській громаді відбулася сесія сільради (відео)14:00
30 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять військового Олександра Пархоменка покладанням квітів (фото)12:28
30 кві
Комунальники випустили мальків трьох видів риб у Визирський ставок (фото)12:00
30 кві
На засіданні виконкому Визирської сільради затвердили бюджет громади за І квартал 2024 року (фото)10:00
30 кві
На сесії Визирської сільради розглянули питання перейменування села Зоря Труда (фото)13:46
29 кві
У Визирці відбувся перший освітній захід Школи Молодіжної ради (відео)12:00
29 кві
У Визирській громаді відбулося засідання виконкому (відео)09:54
29 кві
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
TOP