Архів
Квітень 2024 (48)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Територію балки у центрі Визирки перетворять на мальовниче місце відпочинку (фото)

Територію балки у центрі Визирки перетворять на мальовниче місце відпочинку (фото)

Територію балки у центрі Визирки перетворять на мальовниче місце відпочинку (фото)

  У сучасному світі під паркові території освоюються різноманітні об’єкти рельєфу. Особливе місце займають парки на порушених територіях - в ярах, балках, місцях вироблення гірських порід, кар'єрів, відвалів розкривних порід, териконів. У ландшафтному мистецтві рельєф має особливе значення. У цьому сенсі центру Визирської ОТГ дуже пощастило - мальовнича балка зустрічає усіх гостей у самому центрі населеного пункту. Біля неї зосереджена вся інфраструктура. Саме тому ідея перетворити марну та складну за своєю структурою територію у місце відпочинку, прийшла одночасно різним людям, розповідає Олександр Токменінов.Територію балки у центрі Визирки перетворять на мальовниче місце відпочинку.Олександр Токменінов, перший заступник Визирського сільського голови.

Розробка проєкту паркової зони це не тільки моя ідея, але і Віталія Олеговича Кутателадзе та Олександра Леонідовича Чебручана - керівника підприємства "ТІС-Руда". Ми неодноразово зустрічалися з цього приводу. Він уже провів геологічні вишукування і передав частину проєкту в комунальну власність. Крім того він вже провів частину робіт з розчищення балки, - Олександр Токменінов, перший заступник Визирського сільського голови.

  Нещодавно відбулася нарада з проєктувальниками з Києва за участю депутатів-голів комісій Визирської сільської ради. Виконавцю проєкту було поставлено завдання здійснити проєкт так, щоб будівництво нового спортивного комплексу об'єднало всю територію паркової зони і балки в єдиному стилі. Благоустрій з’єднає площу центру Визирки з пришкільною територією, існуючим футбольним полем, меморіалом пам’яті загиблим та подарує ландшафтний парк з виходом до водоймища.Територію балки у центрі Визирки перетворять на мальовниче місце відпочинку.

Перша зона розпочнеться від вулиці Миру до мосту, друга - від мосту до ротонди, яка вже є. Остання зона – це амфітеатр для проведення різних заходів у літній час, - Олександр Токменінов, перший заступник Визирського сільського голови.

Територію балки у центрі Визирки перетворять на мальовниче місце відпочинку.  Складність освоєння цієї території пов'язана з цілим рядом місцевих умов. І в першу чергу - з рельєфом, який є пластичною основою майбутнього різноманіття рельєфу парку. Балка у Визирці у цьому сенсі кладень. Її початок, крутий поворот, місток та приголомшливий вихід до води відкривають масу перспектив для освоєння території. Розчищення балки відкрило водоносний горизонт, який живить водоймище.Територію балки у центрі Визирки перетворять на мальовниче місце відпочинку.

Було дуже багато ідей, навіть прокласти труби та засипати балку. Але київські та одеські науковці не рекомендують цього робити. Так підніметься рівень ґрунтових вод та вода з’явиться на жилих об’єктах, - Олександр Токменінов, перший заступник Визирського сільського голови.

Територію балки у центрі Визирки перетворять на мальовниче місце відпочинку.  Майбутній парк буде мати ярусну багатоступеневу композицію, в яку вміло будуть включені різні зони. Спортивна, дитяча, масових дій, зона відкритого театру розкинуться по її різни боки. Особливістю парку стане архітектурна обробка рельєфу у вигляді прямолінійних терас і підпірних стін в поєднанні з природними формами, що лише підкреслить унікальність ландшафту. Створення етнічного музею старого села стане родзинкою майбутнього туристичного маршруту.

У нас теж є можливості створення етнічного музею. А з огляду на високий рівень ферми "Ластівка", можна буде прокласти маршрут через геомагнітну станцію у Першотравневому та завершити етномузеєм у Визирці. Я хочу, щоб наша громада славилася не тільки підприємствами, але й екологічним туризмом, - Олександр Токменінов, перший заступник Визирського сільського голови.

  Визирська громада стоїть перед новими можливостями поповнення бюджету громади. Попереду її чекає реалізація цікавих проєктів. Будівництво спортивно-оздоровчого комплексу зі стадіоном та басейном на одному боці балки – це один з елементів комплексного масштабного проєкту благоустрою центу громади.

Друк
Схожі новини:
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
TOP