Архів
Березень 2024 (43)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
Жовтень 2023 (29)
ЛАН » Головні події дня » Валентина Харламбова: "Попереду багато роботи, і успіх залежить від зусиль команди"

Валентина Харламбова: "Попереду багато роботи, і успіх залежить від зусиль команди"

Валентина Харламбова: "Попереду багато роботи, і успіх залежить від зусиль команди"

  - Які зміни відбудуться у Першотравневому НВК?Валентина Харламбова: "Попереду багато роботи, і успіх залежить від зусиль команди".

Першотравневий НВК взагалі був і є рушієм в освітянській галузі району, і тепер цей заклад зможе покращити свої можливості. Сподіваємося, що у майбутньому це буде найкращий навчальний заклад регіону. Взагалі ми знаходимося на порозі масштабних змін - в Україні прийнято новий Закон "Про освіту", відповідно до якого зміниться і професійно-технічна освіта в державі. На нас покладена велика відповідальність, оскільки ми перші в нашому регіоні почнемо реалізовувати подібний проєкт: спочатку створимо профільну освіту на базі старшої школи, а далі сподіваємося, що вдасться реалізувати проєкт з профільно-технічної освіти. Матеріально-технічне забезпечення має відповідати сучасним вимогам, тому ми будемо оновлювати базу, будувати майстерні відповідного напрямку та залучати кваліфіковані кадри. З великими виробництвами ми укладатимемо договори, щоб нашім дітям викладали матеріал справжні майстри свого діла, які працюють на цих підприємствах. Попереду багато роботи, її успіх залежить від зусиль всієї команди, тому ми зараз ретельно працюємо над підбором кадрів.

  - У школах громади будуть давати такі знання, щоб випускники успішно здавали ЗНО та отримували вищу освіту?Валентина Харламбова: "Попереду багато роботи, і успіх залежить від зусиль команди".

У Першотравневому НВК вже є вагома підготовка до ЗНО, діти показують гарні результати, бо з ними займаються й у позашкільний час, і на базі молодіжного хабу. Але ми сподіваємося, що надалі отримаємо ліцензію, щоб учні здобували фахову освіту на базі нашого закладу, щоб їм не доводилося нікуди виїжджати, щоб майбутні фахівці залишалися в громаді, а виробництво було зацікавлене цих людей мотивувати. Кадрова мотивація стосується й вчителів - потрібні програми з забезпечення житлом молодих фахівців та гідною зарплатнею - окрім державної субвенції на зарплатню, можна фінансувати з місцевого бюджету і преміальний фонд.

  - Ви відчуваєте за своїми плечима команду однодумців?Валентина Харламбова: "Попереду багато роботи, і успіх залежить від зусиль команди".

Якщо немає команди однодумців, усі починання залишаться мріями. А щоб стратегії були реалізовані, необхідна потужна команда. В нас вже є така команда, а також є підтримка в особі обласного депутата Олега Кутателадзе, який опікується кожною проблемою в громаді, а особливо розвитком системи освіти. Нас підтримує і депутатський корпус, і керівництво громади. Я сподіваюся і на підтримку вчителів, бо без їх прагнення до позитивних змін ми нічого зробити не зможемо.

  - Мова йде про розвиток Першотравневої, Любопільської та Визирської шкіл?Валентина Харламбова: "Попереду багато роботи, і успіх залежить від зусиль команди".

Опорною школою визначено НВК у Першотравневому, оскільки тут навчається найбільша кількість учнів. В майбутньому інфраструктура громади розвиватиметься, вже є певні зрушення навіть попри те, що ще немає повноцінного бюджету громади. Любопільська школа дуже змінилася за останні пів року: проведено чимало ремонтів, зроблено благоустрій території. Коли в громади буде свій бюджет, інфраструктура змінюватиметься ще швидше. Якщо транспортне сполучення між навчальними закладами буде забезпечене ще і якісними дорогами, можна буде говорити й про придбання нового шкільного автобуса. Програма також включає це питання. Автобус можна було б використовувати для транспортування дітей на навчання та конкурси, а також для сполучення між навчальними закладами. Програмою також планується оновлення інформаційно-комунікативних технологій й організація дистанційної освіти, тобто уроки, які транслюються з однієї школи, можна буде дивитися в іншій.

  - Це плани на найближчий час?

Втілення програми комплексної освіти Визирської громади почнеться з січня 2020 року, вона чітко розподілена по роках. Передбачене фінансування, розвиток матеріально-технічної бази та залучення людського потенціалу. Важливий розділ - підтримка вчительства, вихователів, щоб зацікавити людей залишатися працювати у громаді. Окрім того ми підготували ряд програм, які буде розглянуто на найближчий сесії сільради, серед яких і програма оздоровлення дітей та підлітків громади, яка передбачає придбання путівок коштом місцевого бюджету для обдарованих дітей та представників пільгових категорій.

  - Розкажіть про школу молодого менеджера.Валентина Харламбова: "Попереду багато роботи, і успіх залежить від зусиль команди".

Це проєкт Одеського інституту регіонального управління, з яким ми співпрацюємо. Він тільки починає діяти, але це чудова ініціатива. У майбутньому хоч невеликий відсоток дітей з нашої громади, які відвідуватимуть семінари, вступить до інституту управління. Це дозволить сформувати резерв майбутніх управлінців, які розуміють потреби громади. Власне, ця ініціатива перегукується з нашою програмою розвитку молоді. Молодь отримуватиме нові наукові здобутки й зможе принести ці знання у село.
Друк
Схожі новини:
Визирська громада підписала меморандум про співробітництво з ГО «Центр політичних студій» (фото)11:54
28 бер
У Визирській громаді відбулося засідання депутатів сільради (відео)10:56
28 бер
У Визирці провели ярмарок вакансій (фото)10:00
28 бер
У Першотравневому комунальники висаджують молоді рослини (фото)09:47
27 бер
На вулиці Виноградній у Першотравневому встановили «лежачих поліцейських» (відео)08:53
27 бер
У Визирській громаді триває висадка молодих рослин (відео)09:57
26 бер
У селі Першотравневе встановили «лежачих поліцейських» (фото)08:47
26 бер
Визирський ліцей визнали опорним закладом освіти13:08
25 бер
У Любопільскому старостаті відбувся виїзний прийом першого заступника Визирського сільського голови10:00
25 бер
У Визирській громаді вшанували пам’ять воїна-героя Віталія Семибратова (фото)12:19
24 бер
У Визирському ліцеї діє учнівське самоврядування (фото)12:00
22 бер
У Визирському будинку культури відбудеться ярмарок вакансій11:00
22 бер
Комунальники Визирської СТГ відзначили професійне свято (відео)10:00
22 бер
Як працює учнівське самоврядування у Визирському ліцеї (відео)13:42
21 бер
У Визирській громаді відзначили День працівників ЖКГ (фото)11:51
21 бер
Як жителі Визирської СТГ можуть безкоштовно пройти курси водіїв (відео)10:54
21 бер
Жителі Визирської громади можуть безкоштовно пройти водійські курси (фото)12:00
20 бер
Працівники Визирського ЦНАПу поділилися результатами роботи за 2023 рік (відео)10:00
20 бер
У Першотравневому ліцеї провели тренінг з написання громадських проєктів для шкільних команд (фото)14:00
19 бер
Володимир Німчук: головне, що ми зберегли творчі колективи (відео)12:02
19 бер
У Визирському ЦНАПі підбили підсумки роботи за 2023 рік (фото)10:00
19 бер
На підприємстві «ТІС-Вугілля» є відкриті вакансії на посаду водіїв ковшових навантажувачів (відео)10:00
18 бер
У Визирському ЦНАПі відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (відео)13:00
15 бер
«ТІС-Вугілля» запрошує на роботу водіїв ковшових навантажувачів (фото)11:49
15 бер
У Визирці відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (фото)13:04
14 бер
TOP