Архів
Вересень 2024 (13)
Серпень 2024 (48)
Липень 2024 (56)
Червень 2024 (38)
Травень 2024 (64)
Квітень 2024 (56)
ЛАН » Головні події дня » Відбулася VII позачергова сесія Визирської сільради (фото)

Відбулася VII позачергова сесія Визирської сільради (фото)

Відбулася VII позачергова сесія Визирської сільради (фото)

  На сесії сільради зазвичай не виносять малозначні або другорядні питання. Кожне з них має свою вагу для подальшого розвитку громади. Однак є питання, які визначають стратегію її розвитку на довгі роки. Такими на VII позачерговій сесії Визирської сільради стали проєкти рішень про добровільне приєднання до Визирської ОТГ територіальних громад Сичавської та Кордонської сільрад.Відбулася VII позачергова сесія Визирської сільради.  На початку розгляду цих питань перед депутатами Визирської сільради виступив Олег Кутателадзе, який тільки повернувся з чергової сесії облради з важливими новинами в питанні майбутнього об'єднання громад у нашому регіоні. Згідно з перспективним планом розвитку, на рівні області, у складі Визирської ОТГ передбачена присутність ще чотирьох сільрад: Сичавської, Дмитрівської, Калинівської та Кордонської.Олег Кутателадзе, депутат обласної ради.

Враховуючи, що план комплексного розвитку подається в такому варіанті, підтримати його буде правильно, та ніхто не скаже, що ми об'єднали всього три сільради й забрали більше ніж 65% бюджету району й таким чином вчинили неправильно, - Олег Кутателадзе, депутат обласної ради.

  Якщо процес об'єднання Сичавської сільради з Визирською ОТГ був досить тривалим й гучним та мав широкий резонанс навіть за межами Лиманського району, то рішення жителів сіл Кордонської сільради об'єднатися з Визирською ОТГ стало для багатьох несподіванкою. Довгий час Кордонська сільрада йшла шляхом можливого об'єднання з Доброславом.Оксана Третякова, голова Кордонської сільради.

Дійсно ми йшли у Доброслав, але усі терміни документів по об'єднанню пройшли, і все потрібно було починати з нуля. Ми провели опитування людей по домівках з метою дізнатися, з ким вони хочуть об'єднатися в громаду - думка людей за цей час стала іншою. Вони дивляться телевізор, репортажі на "Фейсбуці", в інтернеті й бачать, як живуть люди в інших селах району. З 292 опитаних жителів, 250 хочуть приєднатися до Визирської ОТГ, - Оксана Третякова, голова Кордонської сільради.

  21 листопада на своїй сесії депутати Кордонської сільради прийняли рішення про приєднання до Визирської ОТГ. За результатами нового опитування жителів Сичавської сільради там також відбулася сесія, на якій депутати проголосували про приєднання до Визирської ОТГ. Рішення про прийняття цих двох сільрад до складу ОТГ депутати Визирської сільради ухвалили одноголосно.Валентина Попоніна, голова Сичавської сільради.

Ми щасливі, тому що довго йшли до цієї мети. З 2015 року нарешті розв’язалося це питання. Ми щасливі, Визирка, приймай нас у свою сім'ю, тепер ми - одне ціле, - Валентина Попоніна, голова Сичавської сільради.

  Представники Сичавської сільради не переймаються тим, що бюджет об'єднаної Визирської громади буде ще йти й на розв'язання проблем сіл Кордонської та, можливо, ще інших сільрад.Тетяна Линнікова, секретар Сичавської сільради.

Ми повинні враховувати закон про децентралізацію. Ми не можемо залишати в стороні від економічно розвинутих сіл маленькі села. Їх так само необхідно приймати, вони так само повинні розвиватися та будувати своє майбутнє, - Тетяна Ліннікова, секретар Сичавської сільради.

  Віталій Кутателадзе вважає, що приєднання Сичавської та Кордонської сільрад дає деякі преференції й для Визирської ОТГ.Віталій Кутателадзе, депутат Лиманської райради.

У збільшенні кількості населення і є позитивні моменти, навіть в тому, що реверсні відрахування з бюджету громади будуть менші. Чим більше населення, тим більше коштів залишається в бюджеті громади. Від цього виграють всі - і ті громади, які приєдналися, і сама Визирська громада, - Віталій Кутателадзе, депутат Лиманської райради.

  В цілому, на VII позачерговій сесії Визирської сільради було розглянуто 46 питань, серед яких і затвердження нового штатного розпису працівників виконкому сільради в складі 51 людини, проте зі штату були виведені соціальні працівники.Наталія Сивак, керівник відділу фінансів, економічного розвитку та інвестицій Визирської сільради.

Ми прийшли до рішення, що потрібно створити в громаді Центр надання соціальних послуг, який об'єднає послуги з надання допомоги вдома людям з інвалідністю, самотнім пенсіонерам та багатодітним сім'ям. Це питання буде розглянуте під час найближчої сесії та ми сподіваємося, що такий центр почне роботу з 1 січня 2020 року, - Наталія Сивак, керівник відділу фінансів, економічного розвитку та інвестицій Визирської сільради.

  Був переглянутий і бюджет Визирської сільради. Невитрачені суми були перерозподілені на роботи з ремонту підвального приміщення будівлі гуртожитку, на будівництво гідранта для пожежної частини, закупівлю саджанців беріз для озеленення дитячого майданчика по вулиці Ставніцера та придбання необхідного обладнання для виконкому Визирської сільради. Депутати затвердили й перерозподіл невитрачених коштів колишньої Першотравневої сільради. Вони будуть направлені на ремонт доріг та провулків у Першотравневому і на субвенцію до районного бюджету на ремонт теплотраси від шкільної котельні до будівлі школи.Валерій Стоілакі, голова Визирської сільради.

Школа побудована у 1972 році. Там жодного разу не проводили капітальний ремонт системи опалення. За останній тиждень там було три великих прориви системи. Сьогодні установа знаходиться на балансі району. Ми не один раз підіймали питання в райдержадміністрації, щоб нам запустили шкільне опалення з одним газовим котлом. Це було неприпустимо. Залишили б пелетне опалення до травня місяця, і все було б нормально. Ми вже на 2020 рік заклали у бюджет 6 мільйонів гривень на повну модернізацію системи опалення в школі Першотравневого. А сьогодні школа знаходиться на балансі району, і ми до неї фактично не маємо ніякого відношення, - Валерій Стоілакі, голова Визирської сільради.

Відбулася VII позачергова сесія Визирської сільради.  В ході сесії депутати прийняли рішення про створення єдиного комунального підприємства для всіх колишніх сільрад, що об'єдналися у Визирську ОТГ, та затвердили штатний розклад для його працівників. Були перейменовані провулки в селах колишньої Першотравневої сільради. Тепер його мешканці будуть жити на Польовому, Центральному, Шкільному, Весняному, Дитячому, Фруктовому, Горіховому та інших, не обтяжених прізвищами незнайомих людей, провулках.
  Також депутати прийняли рішення по ряду земельних питань, одне з яких - виділення земельних ділянок воїнам АТО в селі Любопіль.Олександр Рембач, виконувач обов'язків старости Любопільського старостинського округу.

З 16 осіб, які були в АТО, всі отримали землю, в тому, числі й троє, затверджених сьогодні сесією Визирської сільради. Вони до нас звернулися, коли ще ми були самостійною сільрадою. Ми виділили по 2 гектари землі, це гарні орні землі, які наші земляки зможуть здавати в оренду, - Олександр Рембач, виконувач обов'язків старости Любопільського старостинського округу.

Відбулася VII позачергова сесія Визирської сільради.  На VII сесії Визирської сільради також було затверджено положення про помічника-консультанта депутата сільради на громадських засадах.Едуард Хижняк, депутат Визирської сільради.

Назрів такий момент, що обсяг робіт та обов'язків зростає, й депутат самостійно не може бути на 100% продуктивним на своїй основній роботі та вести якісно громадську роботу. На мою думку, помічники-консультанти депутата - це люди, які мають активну громадянську позицію, хочуть брати участь у суспільному житті. Їм не довелося стати депутатами, але у них є бажання брати участь в управлінні селом, громадою і бути корисними суспільству, - Едуард Хижняк, депутат Визирської сільради.

  До кінця 2019 року у Визирській сільраді планується провести ще одну сесію. За попередньою інформацією, вона відбудеться в першій половині грудня.

Друк
Схожі новини:
Як у Визирській громаді створити патронатну сім’ю (відео)10:00
06 вер
Талановиті учні Визирської громади отримали грошові премії (фото)09:30
06 вер
У Визирській громаді працюють над створенням патронатних сімей (фото)17:31
05 вер
Захищаючи Україну загинув військовий з Першотравневого Владислав Шевців14:02
05 вер
У Визирській СТГ провели святкові заходи до Дня знань (фото)10:00
05 вер
У Визирській громаді провели забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» (фото)16:46
04 вер
У Визирській громаді відзначили День знань (відео)10:19
04 вер
У Визирській громаді вшанували пам’ять військових Валерія Якобчука та Володимира Ратушного14:56
03 вер
У Першотравневому ліцеї відкриють цифровий Медіацентр (відео)10:00
03 вер
Надія Бритченко: про соціальний захист дітей у Визирській громаді (відео)07:51
03 вер
Першотравневий ліцей отримав у подарунок інтернет-обладнання (фото)17:58
02 вер
У Визирській СТГ відбулася низка заходів в рамках серпневої освітньої конференції (фото)09:23
02 вер
Освітяни Визирської СТГ обговорили сертифікацію вчителів (відео)10:12
01 вер
У селі Першотравневе завершують роботи з будівництва меморіалу загиблим військовим (відео)12:00
30 сер
У Визирській СТГ проходить благодійна акція «Готуємо дітей до школи» (відео)11:00
30 сер
У Визирській СТГ провели освітню конференцію (відео)10:00
30 сер
У Визирській громаді проводять благодійну акцію «Готуємо дітей до школи» (фото)08:40
30 сер
У Першотравневому завершується будівництво меморіалу захисникам (фото)08:22
30 сер
У Визирській громаді відбулася освітня конференція (фото)15:36
29 сер
У Визирській громаді провели змагання «Об'єднані спортом» (відео)09:35
28 сер
У Визирській СТГ пройшли щорічні змагання «Об'єднані спортом» (фото)13:37
27 сер
У Визирській громаді відзначили День Незалежності України (фото)12:00
27 сер
Вокальний колектив «Джерело» з Першотравневого СБК взяв участь у конкурсі «Серпневий заспів — 2024» (відео)08:11
27 сер
Мешканців Визирської СТГ привітали з Днем Незалежності України (відео)12:02
26 сер
Вокалісти колективу «Джерело» з Першотравневого СБК стали лауреатами конкурсу «Серпневий заспів — 2024» (фото)11:23
26 сер
TOP