Архів
Травень 2024 (2)
Квітень 2024 (56)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
ЛАН » Головні події дня » У Визирській громаді Калинівка може зберегти свою школу (фото)

У Визирській громаді Калинівка може зберегти свою школу (фото)

У Визирській громаді Калинівка може зберегти свою школу (фото)

  Чутки про те, що після об’єднання Калинівської сільради зі смт. Доброслав їх місцевий навчально-виховний комплекс зачиниться лунали по Калинівці останні кілька років. І на це були вагомі причини. На одного викладача в місцевій школі припадає всього п'ять учнів. Простіше возити дітей в сусідній Доброслав, ніж утримувати штат педагогів та забезпечувати навчальний процес в окремій будівлі для 61 учня. Адже після створення ОТГ всі турботи, пов’язані з утриманням шкіл, ляжуть на плечі громади.У складі Визирської громади є можливість зберегти школу для сіл Калинівської сільради.  Відтепер багато що змінилося. Калинівська сільрада незабаром стане частиною економічно спроможної Визирської об’єднаної громади. Тепер у педагогів Калинівського НВК з’явився шанс продовжувати свою роботу в стінах рідного навчального закладу, бо можливості й бажання утримувати школи на місцях у депутатів Визирської ОТГ є.У складі Визирської громади є можливість зберегти школу для сіл Калинівської сільради.  Районний відділ освіти завжди приділяв посильну увагу благоустрою Калинівської школи, тому навчальний заклад досі знаходиться в задовільному стані.Наталія Ніколаєва, директор Калинівського НВК "ЗОШ І-ІІ ступенів - ДНЗ".

Ми багато чим вже забезпечені. У нас є інтерактивні дошки. Два класи початкової школи укомплектовані за новими стандартами. У школі тепло, тому що замінено покрівлю, встановлено енергоощадні вікна та двері, - Наталія Ніколаєва, директор Калинівського НВК "ЗОШ І-ІІ ступенів - ДНЗ".

  Однак є проблеми, які в Калинівській школі потрібно вирішувати найближчим часом.У складі Визирської громади є можливість зберегти школу для сіл Калинівської сільради.

Наша школа побудована у 1968 році, відтоді наша проводка не замінювалася, перше, з чим я буду звертатися, - прохання повністю замінити проводку в навчальному закладі, - Наталія Ніколаєва, директор Калинівського НВК "ЗОШ І-ІІ ступенів - ДНЗ".

  В Калинівській школі потрібно переоснастити харчоблок, оскільки на території НВК знаходиться дитячий садочок, який відвідує 26 вихованців. 

Ми набираємо дітей з 2,5 років й вони відвідують дитячий садок, поки не перейдуть в початковий клас школи. Там вони навчаються за програмою Нової української школи. Нашим дітям легко адаптуватися, бо ми їх знаємо і знаємо підхід до кожної дитини. Потім вони переходять у середню школу, а після 9 класу більшість дітей йдуть в училища та технікуми, - Наталія Ніколаєва, директор Калинівського НВК "ЗОШ І-ІІ ступенів - ДНЗ".

  Діти в Калинівському НВК доброзичливі та допитливі. Вони щиро люблять свою школу.Катерина, учениця Калинівського НВК "ЗОШ І-ІІ ступенів - ДНЗ".

У нас дуже великий та хороший спортивний зал, - Катерина, учениця Калинівського НВК "ЗОШ І-ІІ ступенів - ДНЗ".

Віта, учениця Калинівського НВК "ЗОШ І-ІІ ступенів - ДНЗ".

Ми колективно робимо всі завдання в класі з учителями. Вони нам допомагають, коли ми робимо домашню роботу, - Віта, учениця Калинівського НВК "ЗОШ І-ІІ ступенів - ДНЗ".

У складі Визирської громади є можливість зберегти школу для сіл Калинівської сільради.  Гордістю Калинівської школи сміливо можна назвати її молоді кадри. Марина Ковальчук народилася в селі Калинівка та закінчила рідну школу з незмінним бажанням стати вчителем й повернутися до Калинівки. Так і сталося. Вже п’ятий рік вона викладає тут англійську мову для учнів початкової школи із застосуванням новітніх технологій залучення дитини в навчальний процес.Марина Ковальчук, вчитель англійської мови Калинівського НВК "ЗОШ І-ІІ ступенів - ДНЗ".

Я намагаюся бути краще, вивчилася вже на бакалавра та магістра. Буду вдосконалюватися далі, тому що в наш час для цього є багато можливостей, курси й вебінари. Районний відділ освіти багато нам допомагає, особливо для розвитку вчителів англійської мови - запрошує мовних фахівців, - Марина Ковальчук, вчитель англійської мови Калинівського НВК "ЗОШ І-ІІ ступенів - ДНЗ".

У складі Визирської громади є можливість зберегти школу для сіл Калинівської сільради.  Також Марина Ковальчук працює музичним керівником в Калинівському дитячому садочку, який знаходиться в тій самій будівлі. Жодне свято в школі та дитячому садку не проходить без її безпосередньої участі. Енергійна та доброзичлива, вона демонструвала свої численні таланти, ще коли була школяркою.Надія Ільїна, вчитель української мови та літератури Калинівського НВК

Коли вона була ученицею, ми з нею брали участь у багатьох районних конкурсах та завжди вона перемагала. У нас є багато нагород, грамот, нашу статтю надрукували у районній газеті, - Надія Ільїна, вчитель української мови та літератури Калинівського НВК "ЗОШ І-ІІ ступенів - ДНЗ".

  Важливо, коли талановита молодь повертається до рідного села й продовжує там працювати. Створити для цього найкращі умови - мета керівництва та депутатів Визирської об’єднаної громади, особливо в питаннях, що стосуються медицини й освіти.Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

Ми з депутатами, розглядаючи бюджет Визирської ОТГ на 2020 рік, намагалися зробити так, щоб не менше 33% від загального бюджету отримала освіта. Це говорить про те, що громада намагається інвестувати в майбутнє, - Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

  Для жителів сіл Калинівської сільради важливо зберегти на своїй території школу, яка є не просто навчальним закладом, а й осередком культури.У складі Визирської громади є можливість зберегти школу для сіл Калинівської сільради.

Зберегти школу - головне. Дітей у нас небагато, всього 61 учень, але що робити цим дітям та їх батькам? У мене дитина в дитячому садку, а племінниця в наступному році вже йде до школи й ми хвилюємося, буде ця школа взагалі у нас та чи будемо ми працювати. Надія одна, - що все залишиться, як є, і наші керівники зверху в Визирській громаді матимуть натхнення та у них все вийде, як вони планують, - Марина Ковальчук, вчитель англійської мови Калинівського НВК "ЗОШ І-ІІ ступенів - ДНЗ".

  Нагадаємо, що до кінця 2019 року всі школи, які працюють на території сіл Визирської ОТГ, ще знаходяться на балансі відділу освіти Лиманської райдержадміністрації. Але при виконкомі Визирської сільради вже створений відділ освіти, молоді та спорту й призначено керівника - Валентину Олександрівну Харламбову.

Друк
У Визирський ставок випустили мальків трьох видів риб (відео)12:00
01 тра
Олексій Богданов: про роботу КП «Визирське Джерело» під час війни (відео)10:00
01 тра
У Визирській громаді відбулася сесія сільради (відео)14:00
30 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять військового Олександра Пархоменка покладанням квітів (фото)12:28
30 кві
Комунальники випустили мальків трьох видів риб у Визирський ставок (фото)12:00
30 кві
На засіданні виконкому Визирської сільради затвердили бюджет громади за І квартал 2024 року (фото)10:00
30 кві
На сесії Визирської сільради розглянули питання перейменування села Зоря Труда (фото)13:46
29 кві
У Визирці відбувся перший освітній захід Школи Молодіжної ради (відео)12:00
29 кві
У Визирській громаді відбулося засідання виконкому (відео)09:54
29 кві
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
TOP