Архів
Квітень 2024 (35)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Визирська громада - з бюджетом: депутати на черговій сесії прийняли головний кошторис ОТГ (фото)

Визирська громада - з бюджетом: депутати на черговій сесії прийняли головний кошторис ОТГ (фото)

Визирська громада - з бюджетом: депутати на черговій сесії прийняли головний кошторис ОТГ (фото)

  Робота десятої чергової сесії Визирської сільської ради 18 грудня була насиченою питаннями життя громади. Загалом 53 питання 24 з 26 депутатів обговорювали та приймали понад три години.Визирська громада - з бюджетом: депутати на черговій сесії прийняли головний кошторис ОТГ.  Перші пункти порядку денного - схвалення проєкту рішення про добровільне приєднання до Визирської громади Дмитрівської та Калинівської сільрад. А це у купі - п’ять нових населених пунктів.Визирська громада - з бюджетом: депутати на черговій сесії прийняли головний кошторис ОТГ.  Далі - проєкт соціально-економічного розвитку Визирської ОТГ на 2020-2022 роки. Очільник громади презентував європейські орієнтири якості життя, а це - економічне процвітання, соціальний прогрес, екологічний баланс - все це забезпечить сталий розвиток усіх населених пунктів громади.Валерій Стоілакі, голова Визирської сільської ради.

Я, звичайно, дуже хвилювався, бо це була відповідальна сесія, але вона, на мій погляд, пройшла спокійно. Звичайно, були питання, з якими деякі депутати не погоджувалися, але ми знайшли вихід із ситуації. Найголовніше, що депутати стали розуміти нас, а ми - розуміти їхні думки, щоб у нас все було добре, - Валерій Стоілакі, голова Визирської сільської ради.

  Після цього депутати схвалили ряд рішень стосовно організації харчування та оздоровлення дітей у громаді на базі шкіл та садочків. Крім того, підтримали проєкт комплексної програми розвитку освіти. Виділення коштів на освітянську галузь - вкрай необхідне.Наталія Кириченко, депутат Визирської сільської ради, заступник директора з НВР Першотравневої школи.

Постійно говоримо про підвищення якості освіти в цілому. А фінансування є одним з важелів цього питання, - Наталія Кириченко, депутат Визирської сільської ради, заступник директора з НВР Першотравневої школи.

  Затвердили також програму "Чисті села", в рамках якої у всіх селах ОТГ будуть безкоштовно вивозити сміття, як у Визирці.Олександр Токменінов, перший заступник Визирського сільського голови.

Ця програма - продовження попередньої, яка була започаткована у Визирці. Ми були ініціаторами того, аби безкоштовно вивозити ТПВ. Ми стали однією громадою, тому не могли залишити інші села без уваги. Ця ідея була підтримана для втілення у всіх селах ОТГ, - Олександр Токменінов, перший заступник Визирського сільського голови.

  Підтримали депутати й виділення коштів на медицину, культуру та спорт. І, звичайно, проголосували за бюджет громади. Тепер Визирська ОТГ має чіткий план, куди й на що буде витрачати кошти.Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

Бюджет Визирської громади великий - 234 мільйони гривень. Але і завдань багато, бо територія майбутньої громади - 487 квадратних кілометрів. Це втричі більше за місто Одеса. Цей бюджет є бюджетом розвитку. Там 26% на освіту, бо це важливо для нас. 25% - бюджет розвитку інфраструктурних проєктів. Я вважаю, що у нас дуже гарний бюджет. І ми будемо разом робити все для того, аби наша ОТГ розвивалася, - Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

  На сесії було розглянуто проєкт землеустрою щодо відведення та надання земельних ділянок для того, аби побудувати там вітряки. Іноземні інвестори вже давно виявили бажання розвивати на території Визирської громади "зелену енергетику", а тепер, через те, що Держгеокадастр не може надати всі необхідні документи, процес затягується. Так бути не повинно, бо ж саме коштом іноземних інвестицій буде відремонтовано частину доріг на Любопіль.Визирська громада - з бюджетом: депутати на черговій сесії прийняли головний кошторис ОТГ.

На бізнес потрібно не тиснути, а створювати для нього умови. І тоді він до нас прийде. Він повинен довіряти. Я закликав підприємців допомагати розв'язувати соціальні питання, й американська компанія погодилася. І це чудово. Це доводить мою думку про те, що треба йти назустріч бізнесу, - Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

  Десята чергова сесія може бути не останньою в цьому році. Так, депутати планують зібратися в грудні на позачерговому засіданні для розгляду питання стосовно будівництва вітроелектростанції.

Друк
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
Підприємці Визирської громади можуть взяти участь у вебінарному проєкті від «Дія.Бізнес»10:00
10 кві
У Любополі Визирської СТГ комунальники висаджують квіти (фото)12:00
09 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заходи до Всесвітнього дня здоров’я (фото)10:00
09 кві
У Визирській громаді підбили підсумки громадського обговорення щодо перейменування Першотравневого17:42
08 кві
У Визирській громаді почався набір у Школу Молодіжної ради14:43
08 кві
Тетяна Сливець: про роботу Любопільського СБК під час воєнного стану (відео)11:00
08 кві
У Першотравневому почалися громадські обговорення щодо перейменування двох вулиць10:00
08 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заняття з мінної безпеки для дітей (фото)13:00
05 кві
У Визирській громаді відзначили 80-ту річницю визволення від фашистських загарбників (фото)12:10
05 кві
У Визирській громаді відбувся освітній тренінг для молоді12:00
04 кві
Жителі Першотравневого можуть проголосувати за нову назву села (відео)10:00
04 кві
TOP