Архів
Квітень 2024 (48)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Ігор Ландер: "Я прагну створювати роботи, які змушують трохи подумати, де сенс не лежить на поверхні"

Ігор Ландер: "Я прагну створювати роботи, які змушують трохи подумати, де сенс не лежить на поверхні"

Ігор Ландер: "Я прагну створювати роботи, які змушують трохи подумати, де сенс не лежить на поверхні"

  Мистецтво в житті людини відіграє величезну роль, вважає Ігор Ландер, колекціонер, письменник та фотохудожник. Про кожного з цих його видів діяльності можна зняти окремий фільм, але мова піде про його талант фотографа. Фотографія для Ігоря Йосиповича - хобі, а все своє професійне життя він присвятив морській справі.  Закінчивши Одеський інститут інженерів морського флоту, понад 40 років Ігор Ландер пропрацював в портовій галузі, спочатку на державних підприємствах, потім організував власну компанію "СМТ Южний ЛТД", яка наразі є найбільшим експедитором та судновим агентом в порту "Південний". Довгі роки в цій сфері Ігор Ландер займається ще й громадською роботою. Був віцепрезидентом, президентом, а зараз є членом правління "Асоціації морських агентств України". Свого часу був членом правління "Асоціації міжнародних експедиторів України".

Я з гордістю оцінюю цю частину своєї діяльності, діяльності асоціації. Ми допомогли розвинути більш цивілізовано цю галузь економіки. Ми виконували загальнодержавну задачу, при чому не з оглядкою на чинну владу, а на розвиток України, - Ігор Ландер, генеральний директор компанії "СМТ Южний ЛТД".

  "Треба якось рости, щоб не закиснути", - фраза, що випадково була сказана Ігорем Ландером в інтерв’ю, дуже добре характеризує його ставлення до будь-якої справи, в тому числі й фотографії.  Почалося все банально. Більш як десять років тому він вирішив створити фотокаталог своєї художньої колекції, але навіть при наявності хорошої техніки фотографії виходили не зовсім представницькими.Ігор Ландер, генеральний директор компанії "СМТ Южний ЛТД".

Художня фотографія - це той рід діяльності, який стоїть між мистецтвом й технологіями. Я зрозумів, що треба в усьому цьому розібратися, потрібно повчитися, пройти курс молодого бійця. І я все це опанував на початковому рівні. Фотографії стали виходити все краще. Я зрозумів, що мені вже не цікаво знімати каталог, який я так і не зняв. Я захопився натюрмортами, пейзажами, репортажною зйомкою. Цікаво знімати вночі. Останнім часом мене вже не приваблює просто фіксація побаченого. Я прагну створювати роботи, які змушують трохи подумати, де сенс не лежить на поверхні, - Ігор Ландер, генеральний директор компанії "СМТ Южний ЛТД".

  Як зобразити глибинний сенс побаченого, підказують великі майстри минулого. Постійне споглядання творів мистецтва, серед яких своє достойне місце знайшла й художня фотографія, допомагають тверезо оцінювати власні роботи.

Свого часу, коли Сальвадор Далі вчив молодих художників, він говорив, що спочатку потрібно освоїти академічну техніку, а потім вже йти у власні шукання. А в кінці він додав: "Якщо ти вважаєш, що пишеш краще, ніж Рафаель, Мікеланджело й Роберт, схили кисть - живопис не для тебе". Тому я завжди орієнтуюся на те, як знімали Річард Аведон або Картьє-Брессон, - Ігор Ландер, генеральний директор компанії "СМТ Южний ЛТД".

  Ще однією сходинкою зростання на терені фотографії Ігор Ландер вважає участь в профільних інтернет-експозиціях, коли фотолюбителі, колеги по цеху частіше лають, ніж хвалять, - це виховує відповідальне ставлення до робіт. 

  Участь в авторитетних фотоконкурсах - відмінна можливість для зростання не тільки для професіоналів, але й любителів. Зважився він на цей крок не відразу, боявся провалу - так і сталося на першому конкурсі в Іспанії. На другому та третьому він отримав свої перші нагороди і його роботи увійшли до фіналу конкурсів 75 країн світу.

Коли починаєш брати участь у багатьох конкурсах, виникає бажання отримати звання цих самих асоціацій та товариств. А там система звань дуже жорстка й дуже чітко структурована. У мене вже є два досить високих звання від "FIAP", Міжнародної асоціації фотографічного мистецтва. У мене звання EFIAP, хоча незручно про себе говорити, але це означає - видатний художник "FIAP", і ще таке звання у мене є від Американського фотографічного товариства, - Ігор Ландер, генеральний директор компанії "СМТ Южний ЛТД".

  Ігор Ландер часто подорожує та на його фотографіях можна побачити різні культури, незвичні оку ландшафти та великі міста. Але як радісно, коли серед міських пейзажів впізнаєш рідну Одесу або село Визирка, де розташований офіс компанії Ігоря Йосиповича, або порт "Південний", де він створив свій бізнес і допомагає відродженню нашого морського регіону.

Друк
Схожі новини:
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
TOP