Архів
Квітень 2024 (37)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Приймання та відправка вантажів - справа відповідальна

Приймання та відправка вантажів - справа відповідальна

Приймання та відправка вантажів - справа відповідальна

  Ольга Артемова і Євгена Русенко - прийомоздавач вантажу та багажу в комерційній службі залізничного управління ТІС. Ольга працює на відправленні, а Євгенія на прибутті поїздів. Колеги розповіли про себе та нюансах своєї роботи.

  Євгенія Русенко родом з Ізмаїла, закінчила економічний факультет Одеського національного політехнічного університету, працювала в торговельній сфері. Подруга, яка працювала в комерційній службі ТІС, розповіла про свою компанію, з цього все і почалося. У ТІС Євгенія працює з 2011 року з перервою на декретну відпустку.

Євгенія Русенко, прийомоздавач комерційної служби ЗДУ ТІС.

Ми приймаємо вантажі на всі термінали ТІС. Отримавши повідомлення диспетчера, що поїзд заходить на станцію, починаємо його приймання зі списання номерів вагонів. Вагони можуть заходити в неправильній послідовності, тому далі звіряємо вагони з натурним листом, - Євгенія Русенко, прийомоздавач комерційної служби ЗДУ ТІС.

 Після прибуття вагони зважуються, накладні вводяться в програму "Движенец", після обробки складу перевіряється зважування на наявність недостачі. Якщо в поїзді вантаж ідентичний, обробка займе хвилин 20, якщо вантажі різних терміналів - до двох годин. В зміну прибуває в середньому 10-12 поїздів, іноді 15-16, ділиться спостереженнями фахівець.

Особливо уважно працюємо з вагонами, в яких при зважуванні виявлена ​​недостача. На жаль, розкрадання на залізниці трапляються. Зовнішній огляд прибулих вагонів - також наш обов'язок. Дивимося, чи немає слідів розкрадань - висипу вантажу, наявність ЗПП (запірно-пломбувальних пристроїв, - прим. ред.), порушення маркування вантажу в піввагонах. У таких випадках ми в терміновому порядку сповіщаємо відповідні служби, вагон виводиться на спеціальний шлях, де можна провести повторний огляд платформи або вагона, списати та звірити всі ЗПП згідно з документом. Крадіжки зазвичай відбуваються на невеликих проміжних станціях, - Євгенія Русенко, прийомоздавач комерційної служби ЗДУ ТІС.

  Її колега на ділянці відправлення вантажів і багажу Ольга Артемова - спадковий залізничник, вже в четвертому поколінні. Тому вибір професійного училища в Знам'янці для неї був не випадковим. Але в невеликому містечку роботи для випускниці не знайшлося, і дівчина поїхала в Коблеве. Там і дізналася про ТІС, захотіла влаштуватися на це велике підприємство.

Ольга Артемова, прийомоздавач комерційної служби ЗДУ ТІС.

Приїхала, пройшла стажування і через два місяці вже працювала самостійно. Але фахівцем стала через пів року - дуже багато нюансів в роботі, знання приходять з досвідом, - Ольга Артемова, прийомоздавач комерційної служби ЗДУ ТІС.

  Головне завдання приймальників на відправленні - контроль кожного вагона, який прибув на станцію, перевірка документів, грошей і планів на відправлення порожніх і навантажених вагонів, постановка і зняття вагонів у відстій, за погодженням - відбір вагонів під навантаження, обробка документів на контейнерні поїзди та навантаження напіввагонів, робота з непридатними вагонами.

  У будь-яку погоду - в дощ, сніг і спеку - прийомоздавач перевіряє після прибуття кожен вагон. Перше, на що потрібно дивитися, - це стан вагона, наявність ЗПП і справність фітингових упорів на платформах. Коли вантаж погано зафіксований, наслідки можуть бути серйозними: від втрати вантажу під час перевезення до страшної аварії.

Якщо вагон несправний, оперативно повідомляємо. Стежимо, щоб вагони були правильно завантажені, щоб не було зсуву на візках й перевантаження. В добу відправляємо понад 1000 вагонів, - Ольга Артемова, прийомоздавач комерційної служби ЗДУ ТІС.

  У зміні працюють по 3-4 людини на відправлення та на прибуття, а також близько 10 вагарів. У цьому жіночому колективі близько 70 співробітниць від 19 до 50+ років. Співрозмовниці відзначають, що у них дуже дружна команда, де розвинені взаємодопомога і підтримка. Попри складний графік роботи, в Ольги та Євгенії завжди знаходиться час для відпочинку і сім'ї. Вони встигають зробити й домашні справи, і зайнятися чимось для душі. Євгенія весь вільний час присвячує вихованню 6-річної дочки Злати: готує її до школи, вчить самостійності та в усьому знаходити позитив. Ольга любить проводити час з чоловіком і племінниками, а ще заочно вчиться в Одеському коледжі транспортних технологій. Потім планує закінчити ВНЗ, щоб стати логістом або працювати в диспетчерській службі.

  За матеріалами газети "Наш TIS" №12 від грудня 2019 року.

Друк
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
Підприємці Визирської громади можуть взяти участь у вебінарному проєкті від «Дія.Бізнес»10:00
10 кві
У Любополі Визирської СТГ комунальники висаджують квіти (фото)12:00
09 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заходи до Всесвітнього дня здоров’я (фото)10:00
09 кві
У Визирській громаді підбили підсумки громадського обговорення щодо перейменування Першотравневого17:42
08 кві
У Визирській громаді почався набір у Школу Молодіжної ради14:43
08 кві
Тетяна Сливець: про роботу Любопільського СБК під час воєнного стану (відео)11:00
08 кві
У Першотравневому почалися громадські обговорення щодо перейменування двох вулиць10:00
08 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заняття з мінної безпеки для дітей (фото)13:00
05 кві
У Визирській громаді відзначили 80-ту річницю визволення від фашистських загарбників (фото)12:10
05 кві
TOP