Захоплення бувають різні: хтось малює, хтось ліпить, хтось бере участь в битвах. Хобі прийомоздавальниці ЗДУ Євгенії Русенко не тільки для душі та краси, воно ще й смачне, — вона пече торти.
Час на кулінарну творчість з’явився в декретній відпустці, розповідає Євгенія, раптом захотілося спекти щось цікаве. Почала дивитися передачі, посилання в інтернеті та пробувати. Спочатку вивчала і пекла класичні торти — медовик, празький, потім купила кондитерський мішок з насадками та стала займатися прикрашанням, поки теж класичним — трояндочками та тюльпанами з крему. Модні прикраси з мастики ще не освоїла, визнається кулінарка. Сім’я і друзі, звичайно ж, її захоплення підтримали та вже навіть звикли до того, що в будинку завжди є торт або пиріг. Однак торт — це не тільки смачно, але ще і калорійно, і в великих кількостях не корисно, особливо для дітей. Тому Євгенія почала шукати рецепти дієтичної випічки, тепер її улюблений торт — це торт з квасолі. Таку випічку і доньці можна дати, і на роботу взяти в якості ситного і корисного перекусу.
Професійно займатися випічкою тортів на замовлення Євгенія не планує. Після декрету вона повернулася на роботу в ЗУ, тому часу на кулінарне хобі не вистачає, пече тільки для своїх.
За матеріалами газети «Наш TIS», № 11, листопад, 2020 р.