Архів
Квітень 2024 (37)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Мешканці Визирської ОТГ, що потребують допомоги, не залишаються без підтримки (фото)

Мешканці Визирської ОТГ, що потребують допомоги, не залишаються без підтримки (фото)

Мешканці Визирської ОТГ, що потребують допомоги, не залишаються без підтримки (фото)

  Загальний карантин, пов’язаний із загрозою наступу пандемії коронавірусу в Україні, привів людей до самоізоляції, панічним настроям, а декого й до відсутності стабільного заробітку.

Віталій Кутателадзе, депутат Лиманської районної ради.

І увесь цей час у період карантину, а ми всі пам’ятаємо, що небажано було, без особливої потреби, навіть виходити на вулицю, члени "Команди розвитку", розуміючи, що є люди похилого віку, котрим потрібна допомога, надавали її, - Віталій Кутателадзе, депутат Лиманської районної ради.

  Віталій Кутателадзе протягом всієї своєї депутатської діяльності регулярно проводить особистий прийом жителів Визирки. Будучи співзасновником благодійного фонду імені Олексія Ставніцера, він наочно знайомий з людьми, які звертаються за допомогою.

У деяких пенсіонерів є молоді родичі, вони їх підтримують. А є зовсім самотні люди, саме вони потребують допомоги. Ми маємо досвід, багатьох знаємо особисто, ми знаємо, хто дійсно її потребує. Коштом благодійного фонду були придбані засоби захисту, маски, рукавички, продуктові набори, дезінфектори. Це все представники "Команди розвитку" ходили по домівках й розносили людям, - Віталій Кутателадзе, депутат Лиманської районної ради.

  Влітку 2019 року у Визирській громаді, в яку об'єднались 11 сіл, відбулися вибори. Тоді "Команда розвитку" підтримала своїх кандидатів у депутати сільської ради та на посаду сільського голови. Попри сильне протистояння з боку корупційних сил, члени "Команди розвитку" отримали великий кредит довіри від жителів громади та сьогодні представлені більшістю у Визирській сільраді. В села громади за останні п’ять років вперше прийшов мир та злагода між людьми, а головне почалася масштабна робота щодо поліпшення стану місцевої інфраструктури - ремонтуються дороги, відновлюється освітлення, проводиться модернізація шкіл, амбулаторій, дитячих садів, розповідає депутат.

Ось приходять спортсмени й говорять, ми хочемо займатися таким ось видом спорту. Ми говоримо, приходьте в нашу громадську організацію, презентуйте проєкт, відстоюйте свою позицію, а ми будемо залучати фонд для реалізації цього проєкту, - Віталій Кутателадзе, депутат Лиманської районної ради.

  У період карантину така командна робота, коли сільрада, депутати та місцева громадська організація працюють, як єдине ціле - дає свої вагомі результати. Через відділ соціального захисту населення Визирської сільради та благодійний фонд імені Олексія Ставніцера, який створили засновники транспортного вузла "ТІС", були складені списки жителів громади, які потребують на допомогу під час карантину. Фонд закуповував харчові продукти та товари першої необхідності, члени "Команди розвитку" фасували все по пакетах, а депутати по вулицях розносили пакети тим, хто потребував допомоги. І така робота проводилася регулярно. Другий напрямок діяльності - закупівля масок, рукавичок і дезінфекторів для амбулаторій та ФАПів, причому не тільки для Визирської громади, а й для всіх сільрад, які входять до територіального округу депутата обласної ради Олега Кутателадзе - співзасновника благодійного фонду імені Олексія Ставніцера. Третій напрямок діяльності - це надання матеріальної допомоги людям на лікування, яку фонд забезпечував попри те, що всі його приймальні були закриті на період карантину.

Світлана Дідоводюк, представниця депутатської групи "Команда розвитку" Визирської сільради.

У цей період наші депутати самі приходили до жителів, брали необхідні документи та передавали їх у благодійний фонд. Інколи нам дзвонили люди, коли їм була необхідна допомога на лікування, ми самі заїжджали та забирали всі необхідні папери. У цей період до нас також зверталися за допомогою на поховання, ми так само їм допомагали, - Світлана Дідоводюк, представниця депутатської групи "Команда розвитку" Визирської сільради.

  Своєчасна допомога інколи може врятувати життя. Особливо, коли є можливість виділити людям гроші з різних джерел, передаючи запити від них і в сільраду, і в благодійний фонд, вважають представники ГО "Команда розвитку".

Наталія Кириченко, представниця депутатської групи "Команда розвитку" Визирської сільради.

Під час карантину до мене звернулися три людини, двоє пенсіонерів та одна жінка, яка отримала травму, їй необхідно було дуже серйозне лікування, й сільрада вже виділила необхідні кошти, і фонд Ставніцера теж допоміг, ми приїхали й передали їй гроші на лікування, - Наталія Кириченко, представниця депутатської групи "Команда розвитку" Визирської сільради.

  Значущою, під час карантину, була робота соціальних магазинів й аптек в селах Визирка та Першотравневе, які відкрили для забезпечення продуктами та ліками жителів сіл Визирської громади засновники транспортного вузла ТІС. У період ізоляції, коли автобусне сполучення з містом було (тимчасово) зупинене, для багатьох селян це була єдина можливість безпечно купувати необхідні продукти за доступними цінами.

Продовольчі товари туди завозилися та швидко розкуповувалися, проте людям не потрібно було нікуди їхати, все було на місці. Завдяки цим магазинам, ми можемо швидко реагувати на потреби жителів. Все просто, бо усі побажання йдуть від жителів. Вся робота починається з кожного будинку, потім - вулиця, потім - село і вся громада, таким чином ми й працюємо, - Віталій Кутателадзе, депутат Лиманської районної ради.

  Сьогодні, коли карантин повільно переходить в адаптивний формат, на порядку денному благодійного фонду та "Команди розвитку" надання необхідної допомоги дитячим садкам сільрад. Держава дозволила відкривати дошкільні установи, але є ряд вимог щодо наявності медичних пов’язок, рукавичок, дезінфікуючих засобів, а головне - безконтактних термометрів.

Любов Кужба, завідувачка Новомиколаївського ДНЗ "Ромашка".

У нас все було, крім безконтактних термометрів, дякую Вам величезне, тепер будемо приймати дітей, - Любов Кужба, завідувачка Новомиколаївського ДНЗ "Ромашка".

  Новомиколаївська сільрада має невеликий бюджет, але і при таких доходах у 2020 році знайшла можливість модернізувати систему опалення у дитячому садку "Ромашка". Тут також були закуплені всі необхідні витратні матеріали для відкриття дитячих садків.

Віталій Мороз, Новомиколаївський сільський голова.

І тут ми зіткнулися з такою проблемою - відсутність безконтактних термометрів. Ми звернулися до нашого депутата обласної ради Олега Кутателадзе - необхідне обладнання було доставлене у найкоротший термін, - Віталій Мороз, Новомиколаївський сільський голова.

  Цього разу благодійний фонд імені Олексія Ставніцера передав витратні матеріали та термометри дошкільним закладам Новомиколаївської сільради. У дитячому садку села Олександрівка лише одна група, різновікова, тому що відвідує дошкільний заклад всього 21 дитина. До карантину тут відвідування дитячого садка було 100%. Гарне різноманітне харчування та потрібні навчальні програми забезпечити своїй дитині може не кожен житель Олександрівки, тому малюків сюди водять, як у санаторій.

Ксенія Приймак, завідувачка Олександрівського ДНЗ "Колосок".

У нас навіть коли з міста дітей привозили на літо то приводили до нас у дитячий садок на оздоровлення, - Ксенія Приймак, завідувачка Олександрівського ДНЗ "Колосок".

  І цьому закладу теж допомогли представники "Команди розвитку" та БФ Олексія Ставніцера.

  Нині Визирська ОТГ вже входить до п’ятірки найуспішніших громад країни. Цьому сприяє й те, що витрати бюджетних коштів строго контролюють депутати сільради та члени громадської організації "Команда розвитку".

Тетяна Казак, депутатка Визирської сільради, голова правління ГО "Команда розвитку".

Якщо депутат працює, як людина, яка взяла на себе обов’язки, то представник "Команди розвитку" робить все зі своєї доброї волі, без якихось зобов’язань. Він витрачає свій час для інших, без будь-яких посадових зобов’язань, за покликом свого серця, - Тетяна Казак, депутатка Визирської сільради, голова правління ГО "Команда розвитку".

  Також вона запросила жителів сіл Визирської сільради поповнювати ряди членів "Команди розвитку", щоб разом працювати на благо рідного краю.

Авторка: Катерина Гончар.

Друк
Схожі новини:
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
Підприємці Визирської громади можуть взяти участь у вебінарному проєкті від «Дія.Бізнес»10:00
10 кві
У Любополі Визирської СТГ комунальники висаджують квіти (фото)12:00
09 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заходи до Всесвітнього дня здоров’я (фото)10:00
09 кві
У Визирській громаді підбили підсумки громадського обговорення щодо перейменування Першотравневого17:42
08 кві
У Визирській громаді почався набір у Школу Молодіжної ради14:43
08 кві
Тетяна Сливець: про роботу Любопільського СБК під час воєнного стану (відео)11:00
08 кві
У Першотравневому почалися громадські обговорення щодо перейменування двох вулиць10:00
08 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заняття з мінної безпеки для дітей (фото)13:00
05 кві
У Визирській громаді відзначили 80-ту річницю визволення від фашистських загарбників (фото)12:10
05 кві
TOP