Архів
Квітень 2024 (48)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Алла Шаповал: "Ніхто і не казав, що буде легко"

Алла Шаповал: "Ніхто і не казав, що буде легко"

Алла Шаповал: "Ніхто і не казав, що буде легко"

  Ніхто і не казав, що буде легко, зізнається депутатка Визирської сільради Алла Шаповал. Вона представник жителів вулиць 13-го виборчого округу у селі Першотравневе. А раніше, до приєднання Першотравневої сільради до Визирської громади, вона була депутатом місцевої сільради.

Алла Шаповал, представниця депутатської групи "Команда розвитку" Визирської сільради.

Зараз свої повноваження реалізовувати набагато легше. Можна так сказати, що тільки зараз ми й почали реалізовувати свої повноваження. У минулому ми нічого не могли зробити, тому що в бюджеті не було коштів. Зараз ми можемо багато, і перший час навіть здавалося нереальним те, що можна зробити на своїх вулицях, - Алла Шаповал, представниця депутатської групи "Команда розвитку" Визирської сільради.

  Завдяки об'єднанню, життя людей на її окрузі стало кращим. Перше з нереального раніше, що вийшло здійснити зараз: асфальтування міжквартальних проїздів до будинків 1, 3, 5 по вулиці Шевченка. Також вдалося оновити дорожнє покриття між вулицями Шевченка та Мічуріна.

Це між двома округами, моїм та вулицею Мічуріна. Тут під'їзні доріжки були зроблені більш як 40 років тому, коли будувалися будинки та птахофабрика ще працювала. Доріжки давно розбилися, й були величезні ями. Тому такий ремонт вкрай потрібен для людей, які тут проживають, - Алла Шаповал, представниця депутатської групи "Команда розвитку" Визирської сільради.

  Важливою подією для всього села й особливо для жителів вулиці Шевченка стало будівництво тут тротуарної доріжки. Перед тим, як її робити, Алла Шаповал провела опитування. Ходила практично у кожен будинок, кожну квартиру, й 99,9% людей були "за" її будівництво. Тому немає жодних сумнівів, що для безпеки пішоходів вона потрібна на магістральній вулиці. Такі пішохідні доріжки в селі Визирка побудовані на багатьох вулицях, що зробило центральну садибу охайнішою. Для визирчан пересування селом безсумнівно стало зручним та безпечним. Тепер пишаються своїм доброустроєм і жителі вулиці Шевченка у Першотравневому.

Вікторія Гладченко, жителька вулиці Шевченка.

Зміни на краще. Освітлення додано на вулиці, пішохідна доріжка. Є значні поліпшення. Я думаю у Визирській громаді нам буде набагато краще, - Вікторія Гладченко, жителька вулиці Шевченка.

Ельвіра Донцова, жителька Першотравневого.

У нас гарніше стає з кожним днем, роблять дороги, ремонтують Будинок культури та скрізь, де я в селі не буваю, зміни на краще, - Ельвіра Донцова, жителька Першотравневого.

Мені пощастило з моєю вулицею Шевченка, але у мене є ще вулиця Комарова, де зробили освітлення, тепер потрібно зробити дорогу. І ще один багатоквартирний будинок поки залишається без асфальтування. Там люди похилого віку проживають, три інваліди, так що цю роботу потрібно проводити найближчим часом, - Алла Шаповал, представниця депутатської групи "Команда розвитку" Визирської сільради.

  Ще одне нововведення, до якого поки не звикли деякі жителі Першотравневого - сміттєві баки, цивілізований спосіб утилізації ТПВ для безпечного спільного проживання людей на одній території.

Навіщо потрібно було спалювати ті баки, навіть ту невелику кількість, що в нас була. Навіщо їх спалювали, я не знаю. Зараз баки додали та подивіться, вивозять сміття в середу, сьогодні вівторок, біля баків чисто, немає навіть папірців. Деякі люди просять поставити огорожі біля баків, але давайте спочатку навчимося ними користуватися, навчимося їх берегти, а потім будемо рухатися далі", - Алла Шаповал, представник депутатської групи "Команди розвитку" Визирської сільради.

  Спілкуватися на окрузі з людьми, коли бачиш плоди роботи місцевої влади, частиною якої ти є, приємно, визнає вона. Поінформованість депутата допомагала з'ясувати, хто з жителів її округу потребував продуктової допомоги, яку систематично надавала "Команда розвитку" жителям громади з групи ризику під час карантину.

  Однак проблеми на окрузі є, отож Алла Шаповал і не знижує градус своєї уваги щодо розв'язання цих питань. Вона впевнена, плідна робота там, де є повага та увага до проблем, які потребують вирішення. Тому депутати завжди підтримують більшістю голосів і благоустрій маленьких сіл громади. Цікаво, що з кожною сесією звичний поділ на свою та сусідню колишні сільради поступово відходить. Тепер всі 11 сіл - єдина громада, в якій всі свої.

Авторка: Катерина Гончар.

Друк
Схожі новини:
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
TOP