Архів
Квітень 2024 (37)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » ТІС співпрацює з митним постом, що знаходиться у Визирці (фото)

ТІС співпрацює з митним постом, що знаходиться у Визирці (фото)

ТІС співпрацює з митним постом, що знаходиться у Визирці (фото)

  Мало хто знає про те, що у Визирці працює відділ митного оформлення. Він знаходиться на території компанії «DP World TIS — Pivdennyi». У 2012 році в митному посту «Південний» Одеської митниці, на території підприємства ТІС-Контейнерний термінал було відкрито структурний підрозділ — відділ митного оформлення № 1. Зараз це пункт митного контролю на державному кордоні «Визирка» для морського вантажного сполучення. Відкриття відділу було пов’язано з тим, що з листопада 2011 року ТІС-КТ стало обслуговувати щотижневий океанський сервіс ECUMED компанії Maersk Line.

Олександр Телелим, начальник митного посту «Південний» Одеської митниці.

Олександр Телелим, начальник митного посту «Південний» Одеської митниці

Всі підприємства транспортного вузла ТІС, особливо ТІС-КТ, мають високу динаміку розвитку. З моменту початку моєї роботи тут на митному посту, куди я прийшов у 2014 році інспектором, те що я бачив тоді й те, що ми спостерігаємо сьогодні, різниця велика.

  За вісім років роботи вантажообіг на підприємстві ТІС-Контейнерний термінал збільшився в рази, що безумовно додало роботи митній службі, розповідає начальник митного посту «Південний».

Олександр Телелим, начальник митного посту «Південний» Одеської митниці

Це все лягло на плечі, в тому числі й інспекторського складу митного поста. Тому що зі збільшенням вантажообігу, збільшенням обороту контейнерів, збільшується і кількість митних формальностей, які виробляються тут.

  Сьогодні відділ митного оформлення № 1 успішно справляється з усіма поставленими завданнями, завдяки тому, що був збільшений інспекторський склад, а також оптимізовані робочі процеси. У їхньому числі впровадження нового програмного продукту — «Електронної системи порту». Програмний продукт надало підприємство ТІС-КТ. За словами начальника митного поста, він містить практично повний контроль і облік контейнерів і вантажів в контейнерах, які вже знаходяться на терміналі або тільки приходять.

  Митний інспектор Анатолій Себов працював тут до впровадження «Електронної системи порту», ​​тому знає, в чому полягає головна перевага цього програмного продукту.

Анатолій Себов, митний інспектор.

Анатолій Себов, митний інспектор

Завдяки цій програмі скорочується час, адже наша головна функція контролювати, тому завдяки цим нововведенням швидше і якісніше відбувається контроль митний.

  Модернізація виробничих процесів дозволила співробітникам відділу митного оформлення № 1 у 2020 році досягти певних результатів. Олександр Телелим розповідає, що даний підрозділ щомісяця адмініструє понад 500 млн грн податків. А інспектори знають, вміють і щодня виконують практично всі формальності й процедури, що стосуються морського пункту пропуску.

  А знати треба дійсно багато. Наприклад, у 2020 році митному посту «Південний» потрібно було забезпечити всі процедури пропуску унікального великогабаритного устаткування для вітрогенераторів.

  Головний митний інспектор Тамара Сейкіна вважає свою роботу цікавою та пізнавальною, попри виробничі труднощі. Її робоча зміна триває 12 годин, працювати доводиться не тільки за комп’ютером, але і на рампі, де відбувається огляд вантажу.

Тамара Сейкіна, головний митний інспектор.

Тамара Сейкіна, головний митний інспектор

Для професії митника необхідно мати економічну, юридичну освіту. Я закінчила Одеську юридичну академію, взяла участь у конкурсі й мене взяли на митницю. Робота дуже цікава.

  Через відділ митного оформлення № 1 проходять найрізноманітніші вантажі, серед яких також харчові продукти, фрукти. Працюючи на рампі митний інспектор Євген Єпіфанов ретельно перевіряє пломби та оглядає вантаж, тут же береться проба товару на санітарний контроль.

Євген Єпіфанов, митний інспектор.

Євген Єпіфанов, митний інспектор

Тут йде огляд контейнерів з питань виявлення можливих порушень митного законодавства України або контрабанди.

  Продовольча група товарів вимагає особливої ​​пильності. У великих обсягах на контейнерний термінал ТІС завозяться фрукти з країн Латинської Америки. За словами Олександра Телелима, ця проста в питаннях оформлення група товарів доставляє багато клопоту з контролю і в боротьбі з контрабандою наркотиків з країн Латинської Америки.

  2020 став рекордним за кількістю епізодів і обсягами виявлених наркотичних речовин.

Олександр Телелим, начальник митного посту «Південний» Одеської митниці

Було 8 випадків виявлення та затримання партій наркотиків — кокаїну, від 20 до 120 кг. Так само була проведена серйозна операція, спільно зі спеціалізованим підрозділом по боротьбі з контрабандою наркотиків і зброї Одеської митниці, Службою безпеки України, щодо припинення контрабанди амфетамінової групи наркотиків — каптагона, близько 750 кг. Наркотики були виявлені та затримані, а канал даної контрабанди повністю перекритий — це значний результат.

  Виявляти контрабандні вантажі, в тому числі й наркотичних речовин, допомагає сканування контейнерів. Таке сучасне обладнання Одеська митниця отримала від іноземних колег в рамках міжнародного співробітництва по боротьбі з контрабандою наркотиків. Важливим є те, що і саме підприємство, раніше ТІС-КТ, а сьогодні «DP World TIS — Pivdennyi», всіляко сприяє тому, щоб митна служба мала тут гідні умови для своєї успішної роботи. Начальник митного посту розповідає, що без сприяння співробітників і керівництва терміналу митники не зможуть успішно проводити дані операції.  

  У 2018 році на «ТІС-КТ» була впроваджена система «Єдиного вікна». Тепер клієнтам при розмитненні вантажів, можна пройти в одній будівлі: прикордонний і митний пункти пропуску, екоінспекції, фітосанітарний, ветеринарний контроль і групу обліку «ТІС-КТ», розповідає фахівець компанії ТОВ «Лукра».

Олег, фахівець ТОВ «Лукра».

Олег, фахівець ТОВ «Лукра»

Колектив у них дружний, приємний, який працює в важких умовах. Ми звертаємося до них дуже часто, є розуміння і лояльність, ми це відзначаємо, бачимо, приємно працювати.

  26 січня у всьому світі відзначили День митної служби. Важливо, щоб Міжнародний день митника був не тільки в день прояви солідарності митних служб всього світу, але приводом для залучення уваги громадськості до того, наскільки важливою є робота митниці для економічного і соціального розвитку країни.

  Нагадаємо, на підприємствах транспортного вузла ТІС щиро привітали своїх колег і всіх причетних до митної справи з професійним святом. 

Авторка: Катерина Гончар.

Друк
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
Підприємці Визирської громади можуть взяти участь у вебінарному проєкті від «Дія.Бізнес»10:00
10 кві
У Любополі Визирської СТГ комунальники висаджують квіти (фото)12:00
09 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заходи до Всесвітнього дня здоров’я (фото)10:00
09 кві
У Визирській громаді підбили підсумки громадського обговорення щодо перейменування Першотравневого17:42
08 кві
У Визирській громаді почався набір у Школу Молодіжної ради14:43
08 кві
Тетяна Сливець: про роботу Любопільського СБК під час воєнного стану (відео)11:00
08 кві
У Першотравневому почалися громадські обговорення щодо перейменування двох вулиць10:00
08 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заняття з мінної безпеки для дітей (фото)13:00
05 кві
У Визирській громаді відзначили 80-ту річницю визволення від фашистських загарбників (фото)12:10
05 кві
TOP