Архів
Квітень 2024 (48)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Профспілка ТІСу стоїть на захисті інтересів співпрацівників

Профспілка ТІСу стоїть на захисті інтересів співпрацівників

Профспілка ТІСу стоїть на захисті інтересів співпрацівників

  Сьогодні профспілкова організація ТІСу налічує майже 300 осіб, кожен з них щомісяця сплачує членські внески в розмірі 1% від загального нарахування зарплати. Зазвичай це гарантія того, що у тому випадку коли тебе звільнять з роботи без законних підстав, профспілкова організація стане на захист твоїх прав. Але членами профспілки на ТІСі стають з інших причин.

  Первинна профспілкова організація працівників ТІСу була створена з перших днів роботи підприємства. Вірніше, вона стала наступницею профспілкової організації підприємства «Лиман», потужності якого взялися відновлювати засновники ТІСу понад чверть століття тому. Від державного підприємства «Лиман», що прийшло у занепад, ТІСу дістався глиняний причал, обладнання, яке вимагало термінової модернізації та прекрасний колектив працівників, об'єднаних профспілкою, згадує Олена Буркова, колишній секретар одного із засновників ТІСу, нині покійного Олексія Ставніцера. Вже понад двадцять років вона очолює первинну профспілкову організацію підприємства ТІС.

Олена Буркова, голова первинної профспілкової організації ТІСу.

Олена Буркова, голова первинної профспілкової організації ТІСу

Коли «Лиман» став ТІСом, я вже була головою профспілкової організації. Працюючи на ТІСі я вмовила Олексія Михайловича дати мені відпочити від профспілки й була обрана головою інша людина. Коли її не стало, я знову очолила профспілку та працюю на цій посаді досі.

  Згідно зі статутом Федерації незалежних профспілок України, куди входить і профспілка ТІСу, його основна діяльність — правовий захист трудових, соціально-економічних, духовних, соціально-культурних прав та інтересів членів профспілки та їх сімей. На практиці Олена Буркова за всі роки роботи профспілки ТІСу не пам’ятає випадку, коли б тут обмежувалися законні права працівників — членів профспілки.

Олена Буркова, голова первинної профспілкової організації ТІСу

І колектив у нас лояльний, і адміністрація завжди йде назустріч. У нас був такий період, коли 4-5 років тому різко підскочили ціни на дитячі путівки, настільки різко, що профспілка була не в змозі фінансово все це оплатити. І я звернулася до адміністрації, яка профспілці надала фінансову допомогу, безповоротну. У нас так вирішуються питання, а щоб були конфлікти, такого я не пам’ятаю.

  Мотивує багатьох працівників транспортного вузла ТІС, у кого є діти шкільного віку, вступати до профспілки, можливість щорічно отримувати дитячу путівку в оздоровчий літній табір, такі як «Мрія», «Юний романтик» зі значною знижкою.

Олена Буркова, голова первинної профспілкової організації ТІСу

Ми беремо з батьків всього 20%, все інше оплачує профспілка. В табір «Юний романтик» вартість путівки 11 200 грн, в «Мрію» — 12 600 грн. Ви розумієте, що батькам складно, якщо у них, наприклад, двоє дітей, відправити їх влітку в табір на повний пансіон. А так — 20% ви заплатили, а решту — профспілка. Це своєрідний вид накопичення ваших коштів.

  У 2021 році на ТІСі, за допомогою профспілки, у літніх таборах відпочило 24 дитини з сімей працівників. У літньому табір «Мрія» оздоровлення відбувається не тільки фізичне, а й психоемоційне, що особливо важливо для сучасних дітей, які часто бувають соціально-дезорієнтованими, тому що гостро відчувають дефіцит спілкування, розповідає директорка дитячого закладу Наталія Пелих.

Наталія Пелих, директорка дитячої оздоровчої бази відпочинку «Мрія».

Наталія Пелих, директорка дитячої оздоровчої бази відпочинку «Мрія»

Понад 10 років ми співпрацюємо з підприємством ТІС, з його профспілкою. Вони щорічно привозять нам дітей, які активно беруть участь у житті пансіонату. Вони товариські, прекрасно вливаються у колектив, де є діти з різних підприємств. З ТІСом нам дуже приємно співпрацювати.

  Старший вихователь літнього оздоровчого табору «Мрія» Микола Вербицький понад десять хвилин перераховував нам низку яскравих заходів, в тому числі й спортивних, які щодня, а іноді й по кілька разів на день організовуються тут для дітей.

Микола Вербицький, старший вихователь дитячої оздоровчої бази відпочинку «Мрія».

Микола Вербицький, старший вихователь дитячої оздоровчої бази відпочинку «Мрія»

Ми проводили в цьому році змагання з футболу. Організація «Спорт для всіх» і табір «Мрія» став чемпіоном серед таборів Одеси. Є багато розважальних заходів, наприклад, таких як «Міс+Містер», «Конкурс відеокліпів», «День навпаки», «Ярмарок» — це у нас такий захід, коли діти роблять свою валюту «мечтарики» і заробляють ці «мечтарики» на які можуть купити солодощі або продовжити дискотеку на 15 хвилин. Це все проходить дуже весело.

  Тож не дивно, що прощання в кінці зміни завжди відбувається з вдячністю та сльозами жалю, що час тут так швидко пролетів і обіцянками обов’язково повернутися в табір наступного року. Наталія Дон, молодша фахівчиня з оплати праці підприємства ТІС, в цьому році оздоровлювала в літньому таборі «Мрія» свого сина.

Наталія Дон, молодша фахівчиня з оплати праці підприємства ТІС.

Наталія Дон, молодша фахівчиня з оплати праці підприємства ТІС

До пандемії він був в таборі «Молода гвардія», торік нам надали відпочинок в аквапарку Коблево, а в цьому році він був у «Мрії». У мене двоє дітей і за підтримки нашої профспілки можна їх оздоровити.

  Щорічно профспілка ТІСу оздоровлює до 70 дітей своїх співпрацівників, практично всіх хто звернувся з таким побажанням, розповідає голова організації Олена Буркова.

  Профспілка ТІСу купує путівки і в денний шкільний табір в Южному, що дуже зручно тим співпрацівникам ТІСу, хто проживає в цьому місті.

Олена Буркова, голова первинної профспілкової організації ТІСу

Батьки спокійно залишають своїх дітей і от в Южному у нас так було оздоровлено 44 дитини.

  Члени профспілки щомісяця відраховують до фонду організації 1% зі своєї зарплати. Всі вони також мають можливість відвідувати безкоштовно басейн у спортивному комплексі міста Южне. Тим, кому необхідно пройти курс кінезотерапії і є до цього медичні показання, профспілка ТІСу два рази на рік зі свого фонду оплачує і такий вид лікування. Стати членом профспілки на ТІСі легко, достатньо заповнити два невеликих бланки та занести їх в розрахунковий відділ і в профспілкову організацію. 

  Нагадаємо, на підприємстві ТІС-Руда ремонт суднового навантажувача став приводом для написання наукової роботи вчених Одеського національного морського університету.

Авторка: Катерина Гончар.

Друк
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
TOP