Нове збалансоване меню, культура харчування та контроль якості — такі зміни обіцяє реформа шкільного харчування в Україні. Реформа має на меті змінити підходи до споживання їжі, навчити молоде покоління здоровому харчуванню, повідомляється на Facebook-сторінці Лиманської районної філії ООЦЗ.
З інформацією про можливість навчання з освоєння нових норм присутніх ознайомив директор Лиманської районної філії ООЦЗ Валентин Ковбаско на апаратній нараді Доброславської ОТГ.
В рамках короткотермінового курсу цільового призначення Державним навчальним закладом «Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» розроблено навчальну програму та навчальний план за напрямком «Сучасна теорія та практика харчування дітей в закладах освіти». Курс призначений для підвищення кваліфікації спеціалістів, що здійснюють роботу, пов’язану з харчуванням дітей в закладах освіти.
Начальник управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Доброславської ОТГ Жана Виноградова зацікавилася даною програмою та надала списки одинадцяти кухарів, які скористались можливістю та закінчили курси підвищення кваліфікації. Навчання відбувалось без відриву від виробництва — онлайн у другій половині дня.
Слухачам, які опанували курс підвищення кваліфікації в повному обсязі видали посвідчення про проходження курсів цільового призначення за зразком затвердженим Державним навчальним закладом «Одеський центр професійно-технічної освіти ДСЗ».
Нагадаємо, що у Лиманській районній філії Одеського обласного центру зайнятості одним із пріоритетних напрямків роботи є професійна орієнтація населення.