Архів
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
Жовтень 2023 (29)
ЛАН » Новини » В управлінні соціального захисту населення розповіли, хто може звертатися за коштами в держустанови (фото)

В управлінні соціального захисту населення розповіли, хто може звертатися за коштами в держустанови (фото)

В управлінні соціального захисту населення розповіли, хто може звертатися за коштами в держустанови (фото)

  Кожного року законодавчі органи України доповнюють чи вносять зміни до правил начислення соціальної допомоги різним категоріям громадян. Управління соціального захисту населення Лиманської РДА, як й аналогічні на території України, складається з декількох відділів, кожен з яких розв'язує певні питання.
В Управлінні соціального захисту населення розповіли, хто може звертатися за коштами в держустанови.Ольга Марченко, заст. начальника УСЗН, начальник відділу грошових виплат та компенсацій.

Наш відділ займається призначенням всіх видів державної соціальної допомоги та субсидій. У нас є дві ОТГ в районі та 20 сільських рад. На всі види державних соціальних допомог заяви можна подати як в УСЗН, так і в ОТГ та сільських радах. Ці заяви вони приймають, привозять нам, ми перевіряємо та призначаємо, - Ольга Марченко, заступник начальника УСЗН, начальник відділу грошових виплат та компенсацій.

В Управлінні соціального захисту населення розповіли, хто може звертатися за коштами в держустанови .  Управління займається призначенням допомоги у разі відсутності достатнього стажу або взагалі без нього, а також людям з інвалідністю. Призначаються субсидії для оплати за житлово-комунальні послуги, вони розділяються на два періоди - опалювальний та неопалювальний терміни. Допомога може бути призначена людині, якій виповнилося 60 років. При цьому, якщо сім’я зареєстрована за різними адресами, тобто дружина за однією, чоловік за іншою, - без урахування доходів однієї з осіб. Деякі зі старих правил отримання субсидій залишаються актуальними й нині. Наприклад, якщо громадянин зробив покупку на 50 або більше тисяч гривень, він повинен проінформувати про це управління соцзахисту. Тоді питання виноситься на комісію, яка вирішує, чи продовжити виплати далі. Субсидії не призначаються у разі, коли людина є власником приватного будинку площею більш як 250 м2 або квартири понад 120 м2.Ярослава Ящук, нач. відділу персоніфікованого обліку УСЗН.

В Лиманському районі перебуває близько 14 тисяч пільговиків (разом із членами сімей), кількість тих, хто отримує пільги - близько 5 тисяч. На пільги мають право учасники бойових дій, діти війни, ветерани військової служби, багатодітні, сільські медики, педагоги на пенсії та інші, - Ярослава Ящук, начальник відділу персоніфікованого обліку УСЗН.

В Управлінні соціального захисту населення розповіли, хто може звертатися за коштами в держустанови.  З жовтня 2019 року разом з безготівковою, як у минулий період, з’явилася й готівкова форма отримання допомоги, тобто на власний рахунок. Проте кожен вибирає те, що йому зручніше.В Управлінні соціального захисту населення розповіли, хто може звертатися за коштами в держустанови.  В управлінні соцзахисту населення робота завжди кипить, у кабінетах відбувається прийом громадян - кожному намагаються приділити необхідну увагу. Відкритість та людяність, а також бажання зрозуміти й допомогти є основними рисами характеру працівників Управління соціального захисту населення Лиманської райдержадміністрації.Валентина Пінонік, начальник УСЗН Лиманської райдержадміністрації.

У нас понад 13 видів соціальних допомог, які ми надаємо. Приходять з болем, приходять з різними думками. Наша мета - надати людям якісні послуги й те, щоб людина, яка вийшла від нас, була задоволена тим, що ми її прийняли, що зможемо надати відповідно чинному законодавству допомогу, - Валентина Пінонік, начальник УСЗН Лиманської райдержадміністрації.

  Соціальні працівники - це люди, які інакше не можуть, як не співчувати та не пропускати через себе проблеми, з якими приходять громадяни. І робота ця не обмежується рамками робочого дня.

Друк
На сесії Визирської сільради обговорювали перейменування Першотравневого (фото)12:00
29 бер
Як працює Інклюзивно-ресурсний центр Визирської сільради під час воєнного стану (відео)11:00
29 бер
«BALTIC FEST 2024»: вихованці Визирської Мистецької школи отримали нагороди (фото)10:00
29 бер
Валентина Харламбова: про роботу навчальних закладів Визирської громади під час війни (відео)09:00
29 бер
Визирська громада підписала меморандум про співробітництво з ГО «Центр політичних студій» (фото)11:54
28 бер
У Визирській громаді відбулося засідання депутатів сільради (відео)10:56
28 бер
У Визирці провели ярмарок вакансій (фото)10:00
28 бер
У Першотравневому комунальники висаджують молоді рослини (фото)09:47
27 бер
На вулиці Виноградній у Першотравневому встановили «лежачих поліцейських» (відео)08:53
27 бер
У Визирській громаді триває висадка молодих рослин (відео)09:57
26 бер
У селі Першотравневе встановили «лежачих поліцейських» (фото)08:47
26 бер
Визирський ліцей визнали опорним закладом освіти13:08
25 бер
У Любопільскому старостаті відбувся виїзний прийом першого заступника Визирського сільського голови10:00
25 бер
У Визирській громаді вшанували пам’ять воїна-героя Віталія Семибратова (фото)12:19
24 бер
У Визирському ліцеї діє учнівське самоврядування (фото)12:00
22 бер
У Визирському будинку культури відбудеться ярмарок вакансій11:00
22 бер
Комунальники Визирської СТГ відзначили професійне свято (відео)10:00
22 бер
Як працює учнівське самоврядування у Визирському ліцеї (відео)13:42
21 бер
У Визирській громаді відзначили День працівників ЖКГ (фото)11:51
21 бер
Як жителі Визирської СТГ можуть безкоштовно пройти курси водіїв (відео)10:54
21 бер
Жителі Визирської громади можуть безкоштовно пройти водійські курси (фото)12:00
20 бер
Працівники Визирського ЦНАПу поділилися результатами роботи за 2023 рік (відео)10:00
20 бер
У Першотравневому ліцеї провели тренінг з написання громадських проєктів для шкільних команд (фото)14:00
19 бер
Володимир Німчук: головне, що ми зберегли творчі колективи (відео)12:02
19 бер
У Визирському ЦНАПі підбили підсумки роботи за 2023 рік (фото)10:00
19 бер
TOP