Архів
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
Жовтень 2023 (29)
ЛАН » Новини » У селі Сичавка відкрилася підстанція швидкої медичної допомоги (фото)

У селі Сичавка відкрилася підстанція швидкої медичної допомоги (фото)

У селі Сичавка відкрилася підстанція швидкої медичної допомоги (фото)

  Швидка допомога повернулася у Сичавку. До квітня 2014 року в цьому приміщенні працювала бригада швидкої медичної допомоги центральної районної лікарні. Потім її перевели до міста Южне у зв'язку зі створенням Іванівської станції екстреної медичної допомоги, однієї з восьми, які були організовані в Одеській області. Два роки тому центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф провів ще один логістичний перерозподіл територій.У селі Сичавка відкрилася підстанція швидкої медичної допомоги.  Тепер південна частина Лиманського району, разом з містом Южне, обслуговується дев’ятою підстанцією швидкої допомоги міста Одеса. Фактично зона обслуговування не змінилася, але з метою доступності швидкої медичної допомоги для сільського населення було прийнято рішення повернути бригаду назад у Сичавку.Тетяна Чіфліклій, завідувач дев’ятої підстанції Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Радіус нашого обслуговування - територія до 30 кілометрів. У нас місто Южне, прибережна зона, села Сичавка, Любопіль, Визирка, селище Нові Біляри та всі підприємства порто-промислової зони. Ми працюємо спільно з медиками приватних страхових компаній. Якщо ж вони з кількістю викликів не справляються, то передзвонюють нам, і ми їдемо на їх виклики. Коли у нас сильне завантаження, особливо влітку, вони нам допомагають. Під час надзвичайних ситуацій працюють всі, - Тетяна Чіфліклій, завідувач дев’ятої підстанції Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

  Для того, щоб на території Сичавської амбулаторії запрацювала підстанція швидкої допомоги, потрібно було провести капітальний ремонт приміщення, яке кілька років не експлуатувалося, бо фахівці амбулаторії вже переїхали в нову, відкриту після капітального ремонту, будівлю.У селі Сичавка відкрилася підстанція швидкої медичної допомоги.

Сичавка нас прийняла чудово, й не тільки Сичавка, але і Визирська сільрада, і весь Лиманський район. Було виділено необхідні кошти на ремонт. Тут тепер в гарних умовах перебувають і водії, і медпрацівники. Є кімната для прийняття їжі, санвузли, душові, кімнати відпочинку. Умови в нас тут дуже добрі, - Тетяна Чіфліклій, завідувач дев’ятої підстанції Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

  Сьогодні на дев’ятій підстанції Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф працюють 3 лікарі, 8 фельдшерів, неукомплектованість кадрами становить майже 50%.
  Ліля Алхімова працює тут молодшою медсестрою. У 2017 році вона переїхала до міста Южне з Донецька, й нині задоволена місцем роботи та колективом.Ліля Алхімова, молодша медсестра Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Дуже добре, тепло, чисто, гарне начальство, душевне, - Лілія Алхімова, молодша медсестра Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

У селі Сичавка відкрилася підстанція швидкої медичної допомоги.  З двох машин швидкої допомоги, які дислокуються на території дев’ятої підстанції, водій Анатолій Поднеколінко працює на новенькому "Пежо", хоча з 2002 року побачив різні автомобілі.Анатолій Поднеколінко, водій машини швидкої допомоги.

Були "УАЗ", "РАФ", "Газель". А нині це - "Пежо", вона м'якша, швидкісна та зручна, - Анатолій Поднеколінко, водій машини швидкої допомоги.

  Після надходження сигналу про необхідну допомогу, бригада медиків виїжджає дійсно швидко.

В основному у нас виклики на гострі інфаркти міокарда, інсульти, судоми. Ми надаємо допомогу попри будь-які соціальні фактори, - абсолютно всім, - Тетяна Чіфліклій, завідувач дев’ятої підстанції Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

  Тетяна Чіфліклій нагадала, що швидка допомога надає екстрену допомогу, а не невідкладну.

Набираючи 103 подумайте, чи потрібні ми вам. Тому що в цей момент може задихатися дитина або десь бабуся лежить з інфарктом міокарда, а нас викликали, тому що хтось за сім днів застуди так і не дійшов до свого сімейного лікаря, не подзвонив йому і вирішив викликати швидку допомогу, - Тетяна Чіфліклій, завідувач дев’ятої підстанції Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

  Приводами для екстреного надання медичної допомоги є непритомність, судоми, раптові розлади дихання, раптовий біль в області серця, кровотеча, гострий біль у черевній порожнині, ознаки гострих інфекційних захворювань та гострі психічні розлади. В Україні для екіпажів швидкої допомоги законодавчо встановлена норма прибуття - 10 хвилин в місті, 20 хвилин за межами міста.

Друк
На сесії Визирської сільради обговорювали перейменування Першотравневого (фото)12:00
29 бер
Як працює Інклюзивно-ресурсний центр Визирської сільради під час воєнного стану (відео)11:00
29 бер
«BALTIC FEST 2024»: вихованці Визирської Мистецької школи отримали нагороди (фото)10:00
29 бер
Валентина Харламбова: про роботу навчальних закладів Визирської громади під час війни (відео)09:00
29 бер
Визирська громада підписала меморандум про співробітництво з ГО «Центр політичних студій» (фото)11:54
28 бер
У Визирській громаді відбулося засідання депутатів сільради (відео)10:56
28 бер
У Визирці провели ярмарок вакансій (фото)10:00
28 бер
У Першотравневому комунальники висаджують молоді рослини (фото)09:47
27 бер
На вулиці Виноградній у Першотравневому встановили «лежачих поліцейських» (відео)08:53
27 бер
У Визирській громаді триває висадка молодих рослин (відео)09:57
26 бер
У селі Першотравневе встановили «лежачих поліцейських» (фото)08:47
26 бер
Визирський ліцей визнали опорним закладом освіти13:08
25 бер
У Любопільскому старостаті відбувся виїзний прийом першого заступника Визирського сільського голови10:00
25 бер
У Визирській громаді вшанували пам’ять воїна-героя Віталія Семибратова (фото)12:19
24 бер
У Визирському ліцеї діє учнівське самоврядування (фото)12:00
22 бер
У Визирському будинку культури відбудеться ярмарок вакансій11:00
22 бер
Комунальники Визирської СТГ відзначили професійне свято (відео)10:00
22 бер
Як працює учнівське самоврядування у Визирському ліцеї (відео)13:42
21 бер
У Визирській громаді відзначили День працівників ЖКГ (фото)11:51
21 бер
Як жителі Визирської СТГ можуть безкоштовно пройти курси водіїв (відео)10:54
21 бер
Жителі Визирської громади можуть безкоштовно пройти водійські курси (фото)12:00
20 бер
Працівники Визирського ЦНАПу поділилися результатами роботи за 2023 рік (відео)10:00
20 бер
У Першотравневому ліцеї провели тренінг з написання громадських проєктів для шкільних команд (фото)14:00
19 бер
Володимир Німчук: головне, що ми зберегли творчі колективи (відео)12:02
19 бер
У Визирському ЦНАПі підбили підсумки роботи за 2023 рік (фото)10:00
19 бер
TOP