У понеділок, 4 лютого, був підписаний закон "Про інформацію для споживачів про харчові продукти", згідно з ним, посилюються вимоги до інформації на упаковці. Про це повідомляється на сайті українського парламенту.
Після набуття законом чинності виробникам будуть заборонені наступні дії:
- зазначення на етикетках невірних характеристик харчових продуктів, що стосуються складу, кількості, мінімального терміну придатності або дати виробництва, країни походження або місця походження, способу виробництва (виготовлення);
- приписування харчовим продуктам несправжніх властивостей або наслідків споживання;
- заміна назв компонентів або інгредієнтів.
До обов'язкових вимог відносяться:
- позначення мінімального терміну придатності або дати "вжити до";
- зазначення країни або місця походження продукту та, у разі необхідності, умов зберігання та використання;
- зазначення на упаковці даних про те, чи піддавався харчовий продукт розморожуванню.
Інформація про поживну цінність деяких продуктів стане необов'язковою. У разі порушення вимог щодо маркування передбачені штрафні санкції.