Архів
Квітень 2024 (46)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Новини » Визирська громада очікує виборів депутатів та голови ОТГ (фото)

Визирська громада очікує виборів депутатів та голови ОТГ (фото)

Визирська громада очікує виборів депутатів та голови ОТГ (фото)

  Вибороманія, яка охопила мешканців України останні кілька місяців, говорить про те, що суспільство прокинулося, люди зрозуміли цінність свого голосу і важливість активної участі у голосуванні для подальшого розвитку країни. Чекають виборів, ще й місцевого значення жителі сіл Визирської ОТГ. Об'єднана територіальна громада вже створена, але не може повноцінно запрацювати, як самостійна територіальна одиниця, тому що вибори депутатів і голови Визирської сільради в грудні були скасовані у зв'язку з введенням на цій території воєнного стану. Наталія Кириченко, заступник директора Першотравневого НВК, протягом усіх років роботи в школі багато сил віддає на те, щоб якість освіти дітей була високою. Сьогодні вона відчуває в собі достатньо сил, щоб почати піклуватися про розвиток усього рідного села.

  Таке прагнення з'явилося на тлі стрімких змін на краще, які сталися в Першотравневій школі останні кілька років. І Наталія повірила: у складі Визирської ОТГ життя в рідному селі може стати кращим.Визирська громада очікує виборів депутатів та голови ОТГ

Я думаю, що це все за рахунок проведення децентралізації. Коли гроші пішли на місця, за людьми. Ми це відчули на собі, багато робиться сьогодні в школі, і ремонти великі, і вікна замінили, і дах відремонтували, і оснащення йде класів, і все це за рахунок децентралізації. Депутатом я не була, я входжу до виконкому сільради. Чому вирішила стати депутатом? Тому що я тут народилася і розумію, що робити якомога більше для розвитку села, щоб люди себе почували господарями і знали, що про них піклуються, щоб вони знали до кого прийти зі своїми думками, зі своїми проханнями, - Наталія Кириченко, заступник директора Першотравневого НВК.

  Згадує Наталя Кириченко, як деякі жителі Першотравневого вимагали, щоб центром Визирської громади було їх село. Наталія вже тоді розуміла, що не кількість жителів визначає пріоритет центральної садиби, а той бюджет, який може внести в загальну скарбничку та чи інша громада. Наталя Кириченко вважає, що депутат новоствореної громади повинен мати певний світогляд, ширший, ніж інтереси лише своєї вулиці або свого села.

Потрібно розуміти, що у нас правда нічого немає, ми нічого не виробляємо, птахофабрики немає, і маленька надія, що вона запрацює. У нас багато побудовано, але все це занепадає і багато грошей потрібно, щоб все це підняти. Кількість людей на сьогодні не є пріоритетом в тому, де буде центр, тому що ми не зможемо обслуговувати самі себе. Ми розуміємо, що від Першотравневого буде більше депутатів і важливо, щоб депутати розуміли, що їм потрібно жити дружно з іншими селами, всі вони вимагають розвитку і вкладення коштів, скрізь живуть люди, про яких потрібно дбати і думати, - Наталія Кириченко, заступник директора Першотравневого НВК.

  Хоча Наталя Кириченко вперше планує обиратися депутатом сільради вона, як людина відповідальна, добре розуміє, який додатковий обсяг роботи їй належить вести, якщо виконувати обов'язки чесно, як того чекають від тебе люди. З прикладом такої депутатської діяльності Наталя часто стикається в своїй роботі, коли допомогу школі надає благодійний фонд імені Олексія Ставніцера.

Це Олег Джумберович, це Віталій Олегович, тому що я спілкувалася з цими людьми і вони для мене найкращий приклад, - Наталія Кириченко, заступник директора Першотравневого НВК.

  Сам Олег Кутателадзе готовий допомагати в навчанні, готувати до нової діяльності депутатів Визирської ОТГ, щоб їх робота була найбільш продуктивною. Визирська громада очікує виборів депутатів та голови ОТГ

Мета така, аби кожна копійка, яка надійшла до бюджету, пішла на розвиток громади, а не для того, щоб заробляти комусь. Сільська рада не підприємство. Це орган, який виконує соціальні функції. Тому люди повинні розуміти: йдучи до сільської ради потрібно не для того, щоб відкати тобі давали, тому треба щоб керівники отримували премії і потрібно підвищувати їх кваліфікацію, - Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

  Коли був оголошений старт виборчої кампанії у Визирській ОТГ, Наталію Кириченко неприємно здивувало, що серед великої кількості бажаючих, хто захотів стати депутатом чи головою сільради були і ті люди, які відкрито довгий час саботували створення Визирської об'єднаної громади.

Можливо, є свої інтереси у цих людей. Я вважаю, що депутатами мають бути люди, яких всі добре знаю, які тут живуть і буду робити все можливе, щоб їхні діти і внуки хотіли жити в селі, - Наталія Кириченко, заступник директора Першотравневого НВК.
Друк
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
TOP