Архів
Березень 2024 (22)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
Жовтень 2023 (29)
ЛАН » Статті » Електроні карти, молодь та платформа для бізнесу: як зробити громаду привабливою для інвестицій

Електроні карти, молодь та платформа для бізнесу: як зробити громаду привабливою для інвестицій

Електроні карти, молодь та платформа для бізнесу: як зробити громаду привабливою для інвестицій

  Нещодавно у Харкові пройшов форум "Партнерство заради сталого розвитку громад: зміцнення економічного потенціалу на місцях", де інвестори обговорювали проєкти розвитку та давали цінні поради.Електроні карти, молодь та платформа для бізнесу: як зробити громаду привабливою для інвестицій.  Ксенія Сидоркіна, заступник директора проєкт USAID "Підтримка аграрного та сільського розвитку" ("Агросільрозвиток"), запропонувала використовувати електронні карти з інформацією про усі ресурси та особливості громади. Якщо інвестор готовий побудувати об’єкт на території громади, йому буде необхідно мати інформацію про потенційно цікаві ділянки: скільки у них точок підключення електрики, які під’їзні шляхи до них, яка інфраструктура і які мережі, кому вони належать і чи є на них уся необхідна документація. Коли існує цифрова система обліку активів громади на основі GIS-технологій, або, електронна карта території, інвестору потрібно зовсім небагато часу, щоб проаналізувати всю наведену у ній інформацію й прийняти рішення. Зате коли таких карт немає, на отримання вичерпної інформації можуть піти місяці.Електроні карти, молодь та платформа для бізнесу: як зробити громаду привабливою для інвестицій.  Патрік Рейдер акцентував увагу присутніх на інклюзивності та створенні робочих місць.

Будьте інклюзивні, адже потрібно включати до своєї команди усіх, щоб досягати успіху. Навіть якщо ви думаєте, що ті чи інші члени вашої громади не погодяться на вашу пропозицію, все одно запросіть їх. Обов’язково залучайте до усіх справ жінок - вони такі ж розумні, як і чоловіки. Третя моя порада вам: інвестуйте у своє село. Якщо ви не будете інвестувати у створення робочих місць для молоді, вона виїде деінде і ваша громада помре. Знайдіть роботу для молоді, зробіть так, щоб молоді люди побачили себе у майбутньому активними членами ваших громад. І тоді ці громади будуть ефективними, - Патрік Рейдер, директор Проєкту USAID "Підтримка аграрного та сільського розвитку".

  Баррі Рід зазначив, що передовий досвід - основа розвитку громади.Баррі Рід, керівник програми "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" ("DOBRE").

Що стосується місцевого господарства, то у громаді має бути бізнес-середовище, платформа для розвитку бізнесу. Ми допомагаємо визначити громадам, на чому слід зосередити свої зусилля, ми навчаємо їх методології, як покращувати послуги у майбутньому. А набуття передового досвіду дає більше впевненості у роботі. Ми й надалі робитимемо все для того, щоб давати українцям засоби для успіху: знання і вміння працювати, - Баррі Рід, керівник програми "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" ("DOBRE").

  Підвищувати рівень надання послуг заради розвитку громадянського суспільства - ще один важливий проєкт для громад.

Головне для нас - посилення ролі громадянського суспільства. Ми готові організовувати традиційні тренінги: з питань прозорості, закупівель тощо. Ми вже працюємо над покращенням спроможності бюджетування. Ми надаємо допомогу у сфері розвитку технічної спроможності. Це детальний аналіз різноманітних послуг, які надають місцеві департаменти. Ми дивимося, що можна оптимізувати, щоб краще служити жителям громади. Ми весь час проводимо семінари для влади Донецької та Луганської областей і весь час шукаємо нових партнерів, з якими зможемо працювати. У нас чималий досвід щодо надання житлових субсидій. Ми можемо допомагати у створенні інклюзивних класів, починаючи від методології й закінчуючи купівлею меблів, - Аліса Хенсон, заступник керівника проєкту "Демократичне врядування у Східній Україні" ("DG-East").

  Олеся Залуська, заступник керівника програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України" ("CEP"), зазначила, що уряд США виділив чималий бюджет на створення бізнес-клімату в Україні - 41 млн. доларів.
  У форумі взяла участь і молодь. Молодіжна організація "Майбутні фермери України", яка вже налічує 10 осередків та 300 учасників, презентувала проєкт своєї організації. Молодь із громад-партнерів програми місцевого системного розвитку представила свій погляд на те, що для молодого покоління означає справжній розвиток громади. Юнаки та дівчата презентували свої відеороботи, кращі з яких отримали цінні призи.Баррі Рід, керівник програми  Гра-змагання на тему сталого розвитку стала родзинкою заходу. Мета гри - залучення громадськості до розв'язання питань економічного розвитку на місцях. Гра пройшла як серія коротких нескладних змагань в окремих секціях, де учасники навчалися основ процесу планування діяльності громади, проєктуванню для подальшого залучення інвестицій та забезпечення участі жителів у житті громади.
  Учасники гри розглянули законодавчі процедури, які необхідно враховувати у ході підготовки інвестиційних проєктів - від ідеї до презентації інвесторам. Окрема секція працювала над розробкою карт та плануванням використання землі у рамках підготовки інвестиційних проєктів. У форматі гри представники ОТГ обговорили реальні виклики та знайшли спільні рішення. Кожна із секцій представила власні рішення та рекомендації. А модератор "лабораторії ідей" скомпонував усі рекомендації, представивши комплексну і покрокову дорожню карту сталого розвитку громад.
  Наприкінці заходу землевпорядникам громад-партнерів, які пройшли курс навчання в рамках програми місцевого системного розвитку, урочисто вручили сертифікати.
  За матеріалами "Децентралізація".

Друк
Схожі новини:
На підприємстві «ТІС-Вугілля» є відкриті вакансії на посаду водіїв ковшових навантажувачів (відео)10:00
18 бер
У Визирському ЦНАПі відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (відео)13:00
15 бер
«ТІС-Вугілля» запрошує на роботу водіїв ковшових навантажувачів (фото)11:49
15 бер
У Визирці відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (фото)13:04
14 бер
Які заходи заплановані у Першотравневому будинку культури на 2024 рік (відео)12:00
14 бер
З робочим візитом Визирську громаду відвідала радниця голови Одеської РДА (фото)10:00
14 бер
До Визирської СТГ з робочим візитом завітали представники Міносвіти, Одеської ОВА та Одеської облради (фото)11:59
13 бер
У Першотравневому СБК підбили підсумки роботи за 2023 рік (фото)10:54
13 бер
Комунальники Визирської громади почали весняні роботи (відео)12:00
12 бер
У Першотравневому ліцеї провели заходи до дня народження Тараса Шевченка (фото)10:00
12 бер
У Визирському ЦНАПі відбудеться прийом громадян15:32
11 бер
У Визирській громаді почалися весняні роботи з благоустрою (фото)10:06
11 бер
Степанівка у живописі: В Одесі пройшла виставка «Пленери у старовинній садибі» (відео)12:00
08 бер
В Калинівському та Кордонському старостатах Визирської громади провели виїзний прийом громадян (фото)10:00
08 бер
Олександр Давиденко: у Визирській громаді оголосили день жалоби за загиблим воїном13:23
07 бер
В Одесі пройшла виставка картин з пейзажами Степанівки Визирської СТГ (фото)11:02
07 бер
Учні Першотравневого ліцею взяли участь у Всеукраїнському конкурсі з математики (фото)10:00
06 бер
Підбито підсумки громадського обговорення щодо перейменування села Першотравневе (фото)12:00
05 бер
У Визирці облаштовують пожежний майданчик (відео)10:00
05 бер
Як працює Доброславський відділ Одеського ОЦЗ (відео)12:00
04 бер
У селі Визирка побудували пожежний майданчик (фото)10:00
04 бер
У Визирській СТГ перевірили доступність соціальних послуг (фото)12:17
01 бер
У Доброславському відділі Одеського ОЦЗ можна отримати грант на розвиток власного бізнесу (фото)19:10
29 лют
Депутати Визирської сільради зібралися на позачерговій сесії (відео)17:00
29 лют
Першотравневий ліцей починає набір учнів до 1 класу15:00
29 лют
TOP