Архів
Квітень 2024 (37)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Інтерв'ю » Наталія Кириченко: "Самостійність учнів та самоврядування у школі - це запорука вдалої, у подальшому, об'єднаної територіальної громади"

Наталія Кириченко: "Самостійність учнів та самоврядування у школі - це запорука вдалої, у подальшому, об'єднаної територіальної громади"

Наталія Кириченко: "Самостійність учнів та самоврядування у школі  - це запорука вдалої, у подальшому, об'єднаної територіальної громади"
  - Навчальний рік завершується. Яким він був, що вдалося впровадити нового в процес навчання у Першотравневому НВК?
Рік був дуже цікавим. На сьогоднішній день можна сказати, що те, що задумали - ми зробили. Зрозуміло, що ми не хочемо зупинятися. Ми плануємо йти далі та ставимо собі нові завдання. Щоб вони збувалися - потрібна гарна команда, налаштована працювати разом, тоді все буде гаразд. Ми планували посилити методичну роботу, а також поліпшити якість освіти. Тут велику роль відіграє самоосвіта вчителів. І вони сьогодні дійсно працюють над підвищенням свого фахового рівня. За допомогою курсів підвищення кваліфікації і самонавчання, беручи участь в різних семінарах і тренінгах. У школі, так само, ми теж працюємо над цим. У нас сформована дуже добра команда вчителів. Вони хвилюються і переживають за результат, в нас є гарні керівники методичних груп. Ми створили в цьому році "проблемні лабораторії" (спеціальні групи для навчання - прим. ред.), і вчителі самі обрали в яку групу вони підуть, над якою проблемою будуть працювати. Вже потім свої напрацювання втілюють в свою навчальну роботу.
Наталія Кириченко: Самостійність учнів та самоврядування у школі  - це запорука вдалої, у подальшому, об'єднаної територіальної громади  - Який є розвиток позашкільної освіти?
Є плани про поліпшення роботи позашкільного освітнього центру, де діти матимуть можливість займатися своїми справами за власним подаванням. Наша мета - залучити у нього дорослих людей. На сьогоднішній день ми рухаємося в правильному напрямку. Ми вже починаємо набір першачків на експрес-курси, щоб підготувати їх до навчання і зняти стрес перед початком року. Всі говорять про Нову українську школу, але треба розуміти, що НУШ - це не ігри, це дуже серйозна робота, яка вимагає багато сил, як від батьків, так і від дітей. Ну, й звичайно від вчителів. Тому, багато планів з цього приводу.
Наталія Кириченко: Самостійність учнів та самоврядування у школі  - це запорука вдалої, у подальшому, об'єднаної територіальної громади  - Місцевий хаб, запрацював на повну у цьому навчальному році?
Так, звичайно. Ми планували комп'ютер в школу для дорослих людей - для тих, кому за 30-40 і в нас є така школа. В нас є чотири постійних слухачки, які приходять навчаються і вже можуть самі ділитися досвідом. Вони вже можуть спілкуватися в мережі і робити комунальні розрахунки через інтернет. По-друге - це дуже цікава можливість для того, щоб зустрічатися і спілкуватися.
Наталія Кириченко: Самостійність учнів та самоврядування у школі  - це запорука вдалої, у подальшому, об'єднаної територіальної громади  - Які ще є результати роботи хабу?
Сьогодні нашою гордістю роботи хабу є такий проект, як "Діти-дітям". Наш учень дев'ятого класу сам організував комп'ютерні курси для своїх друзів. Потім і вся школа почала приходити до нього. Всі охочі тепер відвідують ці курси комп'ютерних технологій. Цікавий факт: діти дуже гарно працюють самостійно, незважаючи на те, що над ними немає контролю. Вони приходять залюбки навчатися. Саме тоді, коли діти беруть ініціативу у свої руки, ініціативу в хабі - це те, заради чого ми починали цей проект. Саме у цьому і народжується громада. Я вважаю, що самостійність учнів та самоврядування в школі - це запорука вдалої, у подальшому, об'єднаної територіальної громади. Це те, що ми хочемо бачити, коли людина, яка живе на своїй землі, у своєму селі, у своїй школі - бере на себе якісь обов'язки та стає відповідальною. Вона хоче змін и може бути ініціатором таких змін. Це дуже важливо і ми будемо працювати у цьому напрямку.
Друк
Схожі новини:
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
Підприємці Визирської громади можуть взяти участь у вебінарному проєкті від «Дія.Бізнес»10:00
10 кві
У Любополі Визирської СТГ комунальники висаджують квіти (фото)12:00
09 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заходи до Всесвітнього дня здоров’я (фото)10:00
09 кві
У Визирській громаді підбили підсумки громадського обговорення щодо перейменування Першотравневого17:42
08 кві
У Визирській громаді почався набір у Школу Молодіжної ради14:43
08 кві
Тетяна Сливець: про роботу Любопільського СБК під час воєнного стану (відео)11:00
08 кві
У Першотравневому почалися громадські обговорення щодо перейменування двох вулиць10:00
08 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заняття з мінної безпеки для дітей (фото)13:00
05 кві
У Визирській громаді відзначили 80-ту річницю визволення від фашистських загарбників (фото)12:10
05 кві
TOP