Архів
Квітень 2024 (47)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Жителі Визирки обурені рішенням районної ради (фото)

Жителі Визирки обурені рішенням районної ради (фото)

Жителі Визирки обурені рішенням районної ради (фото)

  Жителі села Визирка обурені тим, що депутати Лиманської районної ради відмовилися виділити 2,5 мільйона гривень на ремонт в'їзної дороги до села. Проблема у тому, що Визирка розташована між двома трасами, Новою та Староимиколаївською дорогами. Фури, які везуть вантаж на підприємства портопромислової зони, часто проїжджають через село, не тільки розбиваючи місцеві дороги, а й доставляючи великі незручності визирчанам. Разом з тим, відомо, що левова частка податків з доходів фізичних осіб, які надходять в бюджет Лиманського району, йде саме від тих підприємств, які розташовані на території Визирської сільради.
Наталія Сивак, заступник голови Визирської сільради з економічних та фінансових питань.

Маючи таку статистику, такі цифри, що у 2017 році податок з доходів фізичних осіб склав 106 мільйонів, в 2018 році - 117 мільйонів, то в 2019 році він міг би бути 120-115 мільйонів. І сьогодні не виділити 2,5 мільйони на територію Визирки - дуже болюче питання,  - Наталія Сивак, заступник голови Визирської сільради з економічних та фінансових питань.

  Болючим це питання є, перш за все, для мешканців села. Районним депутатам, які приймають такі рішення, здається, що люди не будуть розбиратися, де зародилося зерно проблеми, та сваритимуть своїх керівників за погану дорогу. Але селяни набагато розумніші, ніж деякі депутати про них думають, і вже у всьому розібралися.Теофіл Гриндей, мешканець Визирки.

Я знаю, що підприємства, які працюють на території Визирської сільради, дуже багато коштів перераховують в районний бюджет. А сьогодні районний бюджет нам не виділяє 2 мільйони. Соромно, - Теофіл Гриндей, мешканець Визирки.

Юрій, мешканець Визирки.

Дорога ця належить Лиманському району, а не Визирці. А те, що вони не виділяють коштів, це погано. Бо кошти величезні в районі, а дороги погані. Хотілося б покращити ці дороги, - Юрій, мешканець Визирки.  

Олександр Волков, водій шкільного автобуса з Визирки.

Тільки робили наші, Токменінов і Осокало, все робили своїми силами. Ми знали, що район нам коштів не дасть. Я вважаю, що це грабунок, - Олександр Волков, водій шкільного автобуса з Визирки.

  Доречі, вивчаючи матеріали квітневої сесії, на якій районні депутати забрали у Визирської сільради кошти потрібні їй на ремонт в'їздної дороги видно, що керівництво району всіляко аргументувало депутатам, чому Визирській сільраді необхідно виділити гроші на ці роботи. Але ряд депутатів категорично виступали проти, тим самим демонструючи абсолютну зневагу до жителів Визирки, які самі і забезпечили появу цих грошей у районному бюджеті. Один з таких депутатів, можливо, і гадки не має, що підприємство "ТІС", за власний кошт, ще два роки тому побудувало поруч з Визиркою відстійник та власну дорогу для великовантажних автомобілів, і був чомусь впевнений, що по Визирці їдуть фури саме на "ТІС".Жителі Визирки обурені рішенням районної ради  А другий районний депутат зі своєю колегою по цеху, мабуть, теж вочевидь не знають, що Першотравнева, Любопільска та Визирська сільради півроку тому вже юридично і фактично створили єдину громаду. Інакше чим ще пояснити їх небажання виділяти гроші Визирці, а відтак і всій Визирській ОТГ, депутатами від сіл якої вони обиралися до райради. Визирська ОТГ сформована, але її бюджет весь пішов до районної скарбниці, тому що грудневі вибори у сільраду були скасовані у зв'язку з введенням воєнного стану. Тому жителі Визирської ОТГ тепер з ще більшим нетерпінням чекають на 30 червня, коли вони зможуть нарешті обрати до управління перевірених, шанованих своїх односельчан, які не стануть нехтувати потребами жителів сіл, дозволивши їм зайняти почесні місця депутатів місцевої ради.

Чекаємо того часу, коли наші депутати, нашої громади - Визирської, Першотравневої та Любопільської - будуть приймати рішення стосовно грошей. Адже вирішення цих питань вкрай необхідне нашій громаді і ми не будемо залежати від району, - Теофіл Гриндей, мешканець Визирки.

  Олександр Токменінов, голова Визирської сільради ще сподівається, що здоровий глузд переможе і депутати районної ради переглянути рішення, щодо ремонту дороги.Олександр Токменінов, очільник Визирки.   

У будь якому випадку ми до них ще будемо повертатися, бо ми вже створена громада, але керівний склад не сформовано і гроші пішли у районний бюджет. Я вважаю, що депутати зрозуміють нас і виділять кошти, бо ця дорога стратегічно важлива, - Олександр Токменінов, очільник Визирки.
Друк
Схожі новини:
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
TOP