Архів
Квітень 2024 (37)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Валерій Стоілакі: "Співдружність та добросусідські відносини - це запорука успіху Визирської об'єднаної територіальної громади"

Валерій Стоілакі: "Співдружність та добросусідські відносини - це запорука успіху Визирської об'єднаної територіальної громади"

Валерій Стоілакі: "Співдружність та добросусідські відносини - це запорука успіху Визирської об'єднаної територіальної громади"
  - Валерію Володимировичу, вибори у Визирську об'єднану територіальну громаду відбудуться 30 червня. Люди чекають цього?Валерій Стоілакі: Співдружність та добросусідські відносини - це запорука успіху Визирської об'єднаної територіальної громади
Так. Люди довго цього чекали. Вибори у Визирську об'єднану територіальну громаду визначать наше майбутнє. Від цього залежить життя і інфраструктура нашої громади. Всі ці податки, які будуть залишатися в об'єднаній громаді, і той факт, що люди самі будуть вирішувати пріоритети і самостійно розпоряджатися бюджетом, дають впевненість про великі перспективи. Я вважаю, що якщо населений пункт, упорядкований, в ньому є вода, газ, освітлення, хороша школа, дитячий сад та амбулаторії, то це живий і прогресивний населений пункт. У нього є перспектива і в ньому завжди будуть залишатися люди, щоб жити та розвивати його далі.
Валерій Стоілакі: Співдружність та добросусідські відносини - це запорука успіху Визирської об'єднаної територіальної громади  - Яка чисельність населення зараз в Першотравневому? Чи комфортно у ньому жити?
Я не перестаю говорити, що я виріс у цьому селі, я живу в ньому і люблю його. Я хочу, щоб воно було красиве і доглянуте. Щоб в ньому було більше дітей. Коли я йду повз Будинку культури, а в ньому йдуть репетиції, горять вогні, працює спорт-зал - для мене це радість. Тому що село повнокровно живе. За останніми даними у нас проживає трохи більше ніж 6000 чоловік. Я завжди говорив, що комфорт, це коли у людини крім побутових благ є ще й медичне обслуговування, школа, дитячий сад, центр культури. Якщо всі ці об'єкти функціонують, значить, ми не даремно працюємо та успішно розвиваємо соціальну сферу в цьому населеному пункті.
Валерій Стоілакі: Співдружність та добросусідські відносини - це запорука успіху Визирської об'єднаної територіальної громадиВалерій Стоілакі: Співдружність та добросусідські відносини - це запорука успіху Визирської об'єднаної територіальної громади  - Якщо все це є у Першотравневому, то чому люди захотіли в об'єднану територіальну громаду?
Коли у нас працювала птахофабрика, ми були дуже багатим селом. Ми могли самостійно гідно розвиватися. Але фабрика зараз банкрут. Інших виробництв у нас немає. І виходить, що на розвиток села у нас в бюджеті практично немає коштів. Перед нами стояв вибір - або об'єднуватися з Доброславом або із Визиркою. Ми провели збори по всім нашим семи населеним пунктам, та люди дали свою згоду на об'єднання з Визиркою. Це потенційно дуже потужна сільська рада. Там сконцентрована велика кількість підприємств. Відповідно надходять серйозні податки. Звідси й великі перспективи для розвитку інфраструктури всієї об'єднаної територіальної громади.
Валерій Стоілакі: Співдружність та добросусідські відносини - це запорука успіху Визирської об'єднаної територіальної громади  - На території громади функціонує громадська організація "Команда розвитку". Ви співпрацюєте з ними?
Ми вже встигли звикнути до цих людей і нам важлива така співпраця. Люди чекають на місцях, коли приїдуть представники "Команди розвитку" або фонду Олексія Ставніцера. Разом з ветеранськими організаціями ми організовуємо відвідування наших шановних трудівників і ветеранів на дому. І коли людині за 80 років - вона просто щаслива, що її відвідали. У них сльози на очах, що про них пам'ятають і їх поважають. Як приклад з добрих спільних справ, разом із фондом Олексія Ставніцера, ми вже зробили доріжку, яка веде до Першотравневого НВК. У Степанівці будемо робити дорогу, поставимо дитячий майданчик. Це все ми будемо робити з "Командою розвитку". Як об'єднана громада ми будемо цю команду розширювати, не дивлячись на те, що в її рядах вже є ефективні керівники з великим досвідом роботи. Як громадська організація, вона допомагає у вирішенні важливих соціально-економічних питань в нашій громаді.
Валерій Стоілакі: Співдружність та добросусідські відносини - це запорука успіху Визирської об'єднаної територіальної громадиВалерій Стоілакі: Співдружність та добросусідські відносини - це запорука успіху Визирської об'єднаної територіальної громади  - Хто повинен бути провідником інтересів жителів громади? Що хочете побажати виборцям, напередодні виборів 30 червня?
Вибирати потрібно з місцевих. Загалом у нас 26 депутатів. Місцевий депутат буде переживати за свій населений пункт, і знати всі його потреби. Ось всі говорять, що Першотравневе дуже великий населений пункт - у нас буде обрано 18 депутатів. Але цієї переваги не потрібно боятися. У нашому селі всі об'єкти соціальної інфраструктури є. Потрібно буде всім колегіально приймати рішення, щоб такі об'єкти були побудовані і у Любополі. Потрібно покращувати там умови в школі, побудувати дитячий садок, дорогу зробити. Визирка також повинна буде реалізовувати свій план розвитку інфраструктури. Так не можна жити, щоб думати тільки за себе. Ми повинні разом збиратися і разом приймати зважене рішення про пріоритетність виконання різних завдань для кожного населеного пункту. Любопіль вкрай потребує з'єднання із центральною дорогою. Так люди зможуть нею користуватися в будь-який час доби і зможуть виїхати або до Одеси, чи до м. Южне. Це стратегічно важливо, і важливо думати не тільки за себе, але і за сусіда. Щоб у нього також було все в порядку. Співдружність і добросусідські відносини - це запорука успіху, нашої, Визирської об'єднаної територіальної громади зараз і в майбутньому!
Друк
Схожі новини:
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
Підприємці Визирської громади можуть взяти участь у вебінарному проєкті від «Дія.Бізнес»10:00
10 кві
У Любополі Визирської СТГ комунальники висаджують квіти (фото)12:00
09 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заходи до Всесвітнього дня здоров’я (фото)10:00
09 кві
У Визирській громаді підбили підсумки громадського обговорення щодо перейменування Першотравневого17:42
08 кві
У Визирській громаді почався набір у Школу Молодіжної ради14:43
08 кві
Тетяна Сливець: про роботу Любопільського СБК під час воєнного стану (відео)11:00
08 кві
У Першотравневому почалися громадські обговорення щодо перейменування двох вулиць10:00
08 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заняття з мінної безпеки для дітей (фото)13:00
05 кві
У Визирській громаді відзначили 80-ту річницю визволення від фашистських загарбників (фото)12:10
05 кві
TOP