Архів
Березень 2024 (42)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
Жовтень 2023 (29)
ЛАН » Головні події дня » Віталій Кутателадзе: "Від вибору людей залежить майбутнє їхніх дітей і розвиток громади в цілому"

Віталій Кутателадзе: "Від вибору людей залежить майбутнє їхніх дітей і розвиток громади в цілому"

Віталій Кутателадзе: "Від вибору людей залежить майбутнє їхніх дітей і розвиток громади в цілому"

  - Які проєкти є у "Команди розвитку"?

У нас дуже багато напрямків щодо поліпшення життя в селах Визирської об'єднаної громади. У Першотравневому плануємо реалізувати великий проєкт будівництва стадіону і є ідея створити критий басейн. Про це говорили з головою сільської ради Валерієм Стоілакі. Це нововведення, але чому в Першотравневому не може бути так, як в місті Южне? "Команда розвитку", використовуючи ресурси підприємства "ТІС" і благодійного фонду О. Ставніцера, вирішила питання з соціальним магазином і з соціальною аптекою. Членом нашої команди є директор Першотравневого НВК Тетяна Казак. Ця найбільша школа в районі потребує ремонту. У Будинку культури необхідно також створити нормальні умови для дітей, як і в дитячому садку. Ще раз акцентую увагу, що всі наші проєкт пов'язані зі створенням комфортних умов проживання в усіх населених пунктах об'єднаної Визирської громади.

Віталій Кутателадзе: "Від вибору людей залежить майбутнє їхніх дітей і розвиток громади в цілому".  - Які є перспективи в інших населених пунктів громади?

У Любополі зосереджений рекреаційний потенціал. Найчистіший Тилігульський лиман завдяки діяльності депутатів обласної ради та Верховної Ради України наповнюється зараз водою. Для цього відновлений канал і збудовано шлюз. Там, на узбережжі, зараз прекрасні умови для відпочинку та рекреації. Ми розуміємо, що в Любополі є гострі соціальні питання. Необхідно побудувати дитячий сад і відремонтувати школу. Зараз це першочергові завдання. Крім цього необхідна дорога в цей населений пункт. Такі наші пріоритети. Тільки після цього можна буде приступати до розвитку рекреації. Нам необхідно пов'язати села громади Першотравневе, Ольшанку і Визирку дорогами між собою. Члени нашої команди знають всі першочергові завдання у всіх селах зсередини. Вони самі визначають, яке питання вирішувати в першу чергу.

Віталій Кутателадзе: "Від вибору людей залежить майбутнє їхніх дітей і розвиток громади в цілому".  - Які фінансові інструменти є для вирішення проблем в громаді?

Ми комплексно підходимо до пошуку фінансування. Це і кошти з бюджету, частково з благодійного фонду, частково коштом підприємства. Ще нам дуже активно допомагають фермери. Я їм дуже вдячний за те, що вони небайдужі до цієї місцевості, її проблем і жителів. Тільки виключно спільними зусиллями, об'єднавшись, можна вирішувати багато питань.

Віталій Кутателадзе: "Від вибору людей залежить майбутнє їхніх дітей і розвиток громади в цілому".  - Як будується взаємодія з головами сільських рад?

Це люди з великим життєвим досвідом. Вони відразу відгукуються, рекомендують і підказують як краще. Спільно з ними ми успішно реалізуємо зараз проєкт привітання ювілярів в 75, 80, 95, ось навіть і 100 років відзначали. Такі події святкують всім селом, як це було раніше. Це дуже об'єднує людей. Ось у Міщанці приємно працювати: там активно взаємодіє влада з людьми. Все робиться спільно, що дає таку силу, яка може подолати будь-яку перешкоду!

Віталій Кутателадзе: "Від вибору людей залежить майбутнє їхніх дітей і розвиток громади в цілому".  - Що вдається вирішувати на сесіях районної ради? Як йдуть справи з виділенням коштів на дорогу, яка з'єднує Визирку і трасу Одеса-Миколаїв? Ви просили передбачити 2,5 млн. гривень, але в кінцевому підсумку Вам відмовили. Чому?

Дякую, гарне питання. Ви знаєте, 2,5 млн. з 115 млн. - багато це чи мало, нехай кожен вирішує самостійно. Визирка знаходиться біля порту, куди спрямовується велика кількість вантажних автомобілів. З траси вони з'їжджають і проїжджають через Визирку і розбивають дорогу - вона в жалюгідному стані й, на жаль, не знаходиться на балансі Визирки. Вона знаходиться на балансі "Облавтодору". Але нам її не дають полагодити, хоча в нас є бюджетні гроші. На запит з приводу цих 115 млн. я отримав офіційну відповідь, що у зв'язку з об'єднанням Визирської громади, ці 115 млн., зайшли в районний бюджет. Тобто Визирка отримала нуль. Чи справедливо це? Ні!

Віталій Кутателадзе: "Від вибору людей залежить майбутнє їхніх дітей і розвиток громади в цілому".  - Як побудувати справедливий розподіл коштів, щоб ніякий населений пункт в громаді не постраждав і не був обділений?

Все давно прописано в законі про держбюджет, де виділяються безпосередньо гроші на громаду вже сформовану. В даному випадку, на Визирську. Закон про децентралізацію прямо говорить, що депутати об'єднаної територіальної громади визначають як використовувати ці кошти. Я впевнений, що якщо люди оберуть депутатів з місцевих, які тут живуть і працюють, такий розподіл буде максимально справедливим. Тому що тільки місцева людина розбирається в проблемах, що існують. Якщо ми пропишемо в бюджеті всі наші потреби, то все буде враховано. Тільки так будуть вирішуватися всі нагальні питання: демократичним, сучасними, цивілізованими, можна сказати - європейським шляхом.

Віталій Кутателадзе: "Від вибору людей залежить майбутнє їхніх дітей і розвиток громади в цілому".  - Які Ваші побажання жителям громади перед виборами 30 червня?

Перед нашою Визирською об'єднаною громадою відкриваються великі перспективи й гідний бюджет. Тому я хочу ще раз побажати нашим жителям громади підходити дуже вибірково до вибору майбутніх депутатів. Важливо дивитися на послужний список усіх претендентів, враховувати їх досвід і реальні справи. Люди повинні розуміти, що вони не мають права на помилку - від їхнього вибору буде залежати майбутнє їхніх дітей, і розвиток громади в цілому.
Друк
Схожі новини:
У Визирській громаді відбулося засідання депутатів сільради (відео)10:56
28 бер
У Визирці провели ярмарок вакансій (фото)10:00
28 бер
У Першотравневому комунальники висаджують молоді рослини (фото)09:47
27 бер
На вулиці Виноградній у Першотравневому встановили «лежачих поліцейських» (відео)08:53
27 бер
У Визирській громаді триває висадка молодих рослин (відео)09:57
26 бер
У селі Першотравневе встановили «лежачих поліцейських» (фото)08:47
26 бер
Визирський ліцей визнали опорним закладом освіти13:08
25 бер
У Любопільскому старостаті відбувся виїзний прийом першого заступника Визирського сільського голови10:00
25 бер
У Визирській громаді вшанували пам’ять воїна-героя Віталія Семибратова (фото)12:19
24 бер
У Визирському ліцеї діє учнівське самоврядування (фото)12:00
22 бер
У Визирському будинку культури відбудеться ярмарок вакансій11:00
22 бер
Комунальники Визирської СТГ відзначили професійне свято (відео)10:00
22 бер
Як працює учнівське самоврядування у Визирському ліцеї (відео)13:42
21 бер
У Визирській громаді відзначили День працівників ЖКГ (фото)11:51
21 бер
Як жителі Визирської СТГ можуть безкоштовно пройти курси водіїв (відео)10:54
21 бер
Жителі Визирської громади можуть безкоштовно пройти водійські курси (фото)12:00
20 бер
Працівники Визирського ЦНАПу поділилися результатами роботи за 2023 рік (відео)10:00
20 бер
У Першотравневому ліцеї провели тренінг з написання громадських проєктів для шкільних команд (фото)14:00
19 бер
Володимир Німчук: головне, що ми зберегли творчі колективи (відео)12:02
19 бер
У Визирському ЦНАПі підбили підсумки роботи за 2023 рік (фото)10:00
19 бер
На підприємстві «ТІС-Вугілля» є відкриті вакансії на посаду водіїв ковшових навантажувачів (відео)10:00
18 бер
У Визирському ЦНАПі відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (відео)13:00
15 бер
«ТІС-Вугілля» запрошує на роботу водіїв ковшових навантажувачів (фото)11:49
15 бер
У Визирці відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (фото)13:04
14 бер
Які заходи заплановані у Першотравневому будинку культури на 2024 рік (відео)12:00
14 бер
TOP