Архів
Квітень 2024 (48)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Валентина Попоніна: "Важливо використовувати приголомшливі можливості, які Сичавці надала природа"

Валентина Попоніна: "Важливо використовувати приголомшливі можливості, які Сичавці надала природа"

Валентина Попоніна: "Важливо використовувати приголомшливі можливості, які Сичавці надала природа"

  - Валентино Дмитрівно, які першочергові плани були у Вас на літо?

Ми, в першу чергу, продовжили ремонт доріг. Зараз вже зроблено капітальний ремонт по вулицях Хуторська, Степова, Перемоги та починаємо ремонт в селі Кошари вулиці Генерала Галая.

Валентина Попоніна: "Важливо використовувати приголомшливі можливості, які Сичавці надала природа".Валентина Попоніна: "Важливо використовувати приголомшливі можливості, які Сичавці надала природа".

Також в літній період у нас завжди виникає велика проблема з водопостачанням. Водоканал не забезпечує нам тиск, який потрібен населенню. Крайні вулиці села зовсім не мають води. Цього літа у нас була критична ситуація. Ми бочками завозили людям воду, тому що у кожного є своє господарство і вода в ньому необхідна. Зараз трохи налагодилися ситуація, вже тиск збільшився. У свою чергу ми звернулися до міста Южне, до "Южводоканалу". Нам вже розробили технічні умови, щоб на літній період ми могли споживати воду. Не все так просто, після технічних умов нам потрібно зробити проєкт, а потім - провести необхідні роботи. Зараз бюджетом на проєкт виділено 200 тисяч гривень. Його вже замовили, він розробляється. Якщо не в цьому році, то в наступному буде зроблено все, щоб люди були забезпечені повністю водою в літній період.

  - Як визначалися з пріоритетами?

Річ у тому, що бюджет не гумовий, з початку року ми його орієнтували на соціально-економічний розвиток. В першу чергу він був спрямований на ремонт доріг. Чому дороги? Тому що з водопостачанням у нас пік напруженості - 2 місяці влітку, коли вода не доходить до крайніх вулиць. А ось взимку і навесні всі на 100% забезпечені водою. Зате тепер дороги у нас стали значно краще. Люди кажуть, що можуть пройтися не тільки по сусідній асфальтованої вулиці без гумових чобіт, а й по своїй. Тому ми й вирішили, що в першу чергу робимо дороги. У минулому році ми реконструювали вуличне освітлення. Освітлення, без заміни опор разом з кабельними лініями, ми теж робити не можемо, необхідно все робити по черзі. Ось ми та узгоджували з РЕМом, щоб реалізувати все разом одночасно. Люди, які не мають світла на вулицях, просили замінити неробочі лампи, тому ми вирішили закупити їх і на осінь плануємо встановити.

Валентина Попоніна: "Важливо використовувати приголомшливі можливості, які Сичавці надала природа".  - На Ваш погляд, як розвивається село за шкалою в 5 балів? Якими темпами?

Хотілося б звичайно, щоб було за цією шкалою - 5 з плюсом, щоб все було і відразу. Потрібно, щоб бюджет наш збільшувався, а для цього треба розвивати рекреаційну зону. У нас є Генеральний план, він розроблений, але поки не встановлені межі сільради. А без цього ми не можемо розробити детальний план розвитку нашої рекреаційної зони. Коли ми станемо в ній господарями, то почнемо розмовляти з людьми, щоб вони робили документи, щоб офіційно платити податки для збільшення нашого бюджету. На даний момент дуже мало хто платить з рекреаційної зони. Нашій громаді вкрай необхідно використовувати ці приголомшливі можливості, яка надала природа нашої території.

  - Чи є у Вас зразок для наслідування?

Так. Ми сусіди з Визиркою, бачимо як розвивається селище, коли податки зростають.

Валентина Попоніна: "Важливо використовувати приголомшливі можливості, які Сичавці надала природа".

Дійсно, тоді можна будувати й площі, і фонтани, і парки. Дороги асфальтовані, вулиці освітлені, вивозиться сміття, водопостачання забезпечено в повній мірі. Коли ти йдеш по квітучому селу - душа радіє. Ми будемо дивитися на наших сусідів і розвиватися, щоб ми теж ставали успішною сільрадою.

Валентина Попоніна: "Важливо використовувати приголомшливі можливості, які Сичавці надала природа".Валентина Попоніна: "Важливо використовувати приголомшливі можливості, які Сичавці надала природа".Валентина Попоніна: "Важливо використовувати приголомшливі можливості, які Сичавці надала природа".  - Майже місяць тому створена Визирська об'єднана громада. Ваші побажання сусідам?

Я хочу привітати Визирську громаду, яка утворилася, тому що вони довго йшли до цієї мети. Бажаю, щоб у всіх селах було так, як у Визирці!

  - А що потрібно робити, щоб було більше коштів і люди підключалися до вирішення своїх проблем?

Щоб село розвивалося - повинен добре працювати депутатський корпус. Коли люди їх обирали, вони розуміли, що ця людина повинна представляти їхні інтереси в сільській раді та домагатися певних результатів, постояти за свій округ - щоб була і дорога, і вода, і освітлення. Багато звернень йде через депутатський корпус про матеріальну допомогу. Тому що є люди, які потребують лікування, які знаходяться в складних життєвих обставинах. Я думаю, що депутати повинні працювати злагоджено, а не як лебідь, рак та щука з відомої байки. Вони повинні працювати на підвищення добробуту нашого села. Дуже шкода, що є такі депутати, які приходять на сесії тільки тоді, коли розглядаються їхні питання. Іноді вони навіть не відповідають на телефонні дзвінки. Шкода, що деякі з них не працюють на випередження складних ситуацій. Але я нагадую, що мої двері відкриті завжди, і до мене можна звернутися в будь-який день і в будь-який час. Я завжди прийму людину з будь-якого питання. Якщо його можна вирішити, ми це зробимо. Необхідно завжди думати - кого ми вибираємо і як будуть працювати ці депутати, як будуть відстоювати права своїх виборців.

Валентина Попоніна: "Важливо використовувати приголомшливі можливості, які Сичавці надала природа".

  - Ви говорили, що громадські активісти контролюють, як кошти місцевого бюджету витрачаються. А самі вони допомагають працювати над наповненням цього бюджету?

На жаль, у нас активісти люблять ділити бюджет. А як спекти "бюджетний коровай", вони, мабуть, не знають. Для цього потрібно десь працювати та платити податки, щоб вони наповнювали цей бюджет. Тому я думаю, було б непогано, щоб активісти трошки допомагали справою своїй громаді, якщо вони хочуть потім ефективно використовувати ці кошти для вирішення нагальних питань в селі.

  - Якою Ви бачите співпрацю з Визирською громадою?

У нас із Визирською територіальною громадою дуже хороші відносини. Завжди, коли потрібно, вони нам простягають руку допомоги в будь-якій ситуації. І таких прикладів чимало. Визирська громада закупила нещодавно нову пожежну машину, і коли у нас сталася пожежа, вони нам дуже допомогли в ліквідації цієї надзвичайної ситуації. Нам ніколи не відмовляють. І я думаю, що і не відмовлять - у нас такі дуже відкриті добросусідські відносини.

Валентина Попоніна: "Важливо використовувати приголомшливі можливості, які Сичавці надала природа".Валентина Попоніна: "Важливо використовувати приголомшливі можливості, які Сичавці надала природа".Валентина Попоніна: "Важливо використовувати приголомшливі можливості, які Сичавці надала природа".  - Яке у жителів Сичавки ставлення до децентралізації?

У 2016 році у нас були опитування серед населення. Більшість захотіла приєднатися до Визирської громади. А потім настав дуже складний час, коли всі між собою сперечалися і не було консенсусу серед жителів села. Ми прийняли рішення, що пізніше, до кінця 2019 року, повернемося до цього питання. Я думаю, що питання децентралізації у нас першочергове. Все залежить від того, який люди зроблять вибір для свого майбутнього.
Друк
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
TOP