Архів
Липень 2024 (47)
Червень 2024 (38)
Травень 2024 (64)
Квітень 2024 (56)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
ЛАН » Головні події дня » Новинки навчального процесу Першотравневого НВК: "Культура добросусідства". Частина 3 (фото)

Новинки навчального процесу Першотравневого НВК: "Культура добросусідства". Частина 3 (фото)

Новинки навчального процесу Першотравневого НВК: "Культура добросусідства". Частина 3 (фото)

  "Культура добросусідства" - це унікальний педагогічний курс народжений у Криму у 2013 році. Цю методику рекомендовано Міністерством освіти України, та саме її активно впроваджують у Першотравневому НВК. Адже ідея методики полягає в тому, щоб об’єднати вчителів, батьків і дітей та навчити їх найкращих якостей сучасної людини.Новинки навчального процесу Першотравневого НВК: "Культура добросусідства".  Вчителі початкових класів Галина Голуб та Оксана Замосянчук працюють над новими технологіями викладання у Першотравневому НВК, в тому числі вони займаються проєктом "Культура добросусідства".Наталія Кириченко, депутат Визирської сільради, заст. директора Першотравневого НВК "ЗОШ I-III ступенів-ліцею".

Наш заклад і наші вчителі почали шукати шляхи до нової освіти не 2 роки тому, а набагато раніше. Нашому закладу є чим пишатися. У нас є люди, які ведуть за собою інших. Завдяки Галині Федорівні та Оксані Леонідівні про наш заклад знають по всій Україні, - Наталія Кириченко, депутат Визирської сільради, заст. директора Першотравневого НВК "ЗОШ I-III ступенів-ліцею".

Тетяна Казак, депутат Визирської сільради, директор Першотравневого НВК "ЗОШ I-III ступенів-ліцею".

Курс "Культура добросусідства" навчає взаємоповаги. Все починається з дитинства: повага та порозуміння дозволить нашим вихованцям ніколи не робити зла вже у дорослому віці, - Тетяна Казак, депутат Визирської сільради, директор Першотравневого НВК "ЗОШ I-III ступенів-ліцею".

  У 2013 році Оксана Замосянчук взяла участь у конкурсі "Вчитель року", а потім поїхала на курси "Культура добросусідства", де з 25 слухачів ніхто не залишився байдужим.Оксана Замосянчук, вчитель початкових класів Першотравневого НВК "ЗОШ I-III ступенів-ліцею".

Ідею, яку було закладено, я поширюю на уроках: не може бути неправильної думки, ми всі різні й це різноманіття - це чудово, це класно, це круто, - Оксана Замосянчук, вчитель початкових класів Першотравневого НВК "ЗОШ I-III ступенів-ліцею".

Галина Голуб, вчитель початкових класів Першотравневого НВК "ЗОШ I-III ступенів-ліцею".

Я вважаю, що курс "Культура добросусідства" дуже важливий. Я його фанат. Головне - це виховання патріотизму, громадянської позиції та толерантності, - Галина Голуб, вчитель початкових класів Першотравневого НВК "ЗОШ I-III ступенів-ліцею".

Новинки навчального процесу Першотравневого НВК: "Культура добросусідства".

"Культура добросусідства" - плід роботи творчих людей, які побачили, що треба навчитись домовлятися та цінувати одне одного, цінувати іншу мову, культуру, традиції. Коли створили цей курс стало зрозуміло, що він необхідний не лише в Криму. Одеська область стала першою, куди він переїхав до материкової України. Курс почав спочатку викладатися у прикордонних областях України, де є етнічне різноманіття. Цього року до 11 областей приєдналися Миколаївська та Сумська області. Ведуться перемовини ще з 4 центральними областями, тому що в кожному регіоні є своя родзинка. Унікальність курсу у тому, що він розроблений для слухачів від дитячих садочків, крізь школу до вищих навчальних закладів. Тобто для всіх ступенів освіти, - Оксана Замосянчук, вчитель початкових класів Першотравневого НВК "ЗОШ I-III ступенів-ліцею".

  У рамках культури спільної роботи вчителі започаткували новий формат батьківських зборів.

Восени 2016 року було оголошено конкурс на участь у проєкті за підтримки Посольства Нідерландів в Україні під назвою "Від школи до громади". Його метою стало гуртування всіх учасників освітнього процесу. Було відібрано 60 вчителів. Так, ми з Оксаною Замосянчук потрапили у цей проєкт та отримали завдання проводити батьківські збори по-новому, - Галина Голуб, вчитель початкових класів Першотравневого НВК "ЗОШ I-III ступенів-ліцею".

Новинки навчального процесу Першотравневого НВК: "Культура добросусідства".

Багато класних керівників сьогодні застосовують ці технології у роботі з батьками. Галина Федорівна Голуб - чинний тренер - її послугами користуються та запрошують в інші міста України. Саме ця робота з батьками дала результат - за 4 роки вони згуртувалися, стали дружніми та ініціативними. Сьогодні силами цих батьків у нашому Першотравневому НВК ставлять майже на всі свята мюзикли та концерти, - Наталія Кириченко, депутат Визирської сільради, заст. директора Першотравневого НВК "ЗОШ I-III ступенів-ліцею". 

Новинки навчального процесу Першотравневого НВК: "Культура добросусідства".

Ми проводимо разом з батьками дуже багато часу. Підготовчий період до концертів іноді складає від 2 до 4 місяців. Батьки за цей час стають більш уважними до шкільного життя та своєї дитини. А дітям більшого і не треба, - Галина Голуб, вчитель початкових класів Першотравневого НВК "ЗОШ I-III ступенів-ліцею".

Новинки навчального процесу Першотравневого НВК: "Культура добросусідства".

На даний час готується до друку збірка "Батьківські збори по-новому". Ми є тими першими ластівками, які її розробили. Зараз про такі методики лише починають говорити у суспільстві. А ми з цим живемо вже давно, - Оксана Замосянчук, вчитель початкових класів Першотравневого НВК "ЗОШ I-III ступенів-ліцею".

  Оксана Леонідівна та Галина Федорівна вже 2 роки подорожують Україною та навчають вчителів нашої держави та зокрема педагогів Лиманського району.

Ми багато подорожували по Україні. І на семінарах, ми виступаємо як практики. Обмінювалися досвідом і в Одесі. Ми завжди ділимося цими напрацюваннями з вчителями нашого Лиманського району, - Галина Голуб, вчитель початкових класів Першотравневого НВК "ЗОШ I-III ступенів-ліцею".

Оксана Замосянчук, вчитель початкових класів Першотравневого НВК "ЗОШ I-III ступенів-ліцею".

Якщо говорити про наш НВК, то курс "Культура добросусідства" допомагає жити єдиним цілим з нашою громадою. Ми через батьків та через дітей транслюємо це толерантне ставлення до різноманіття та прийняття людини такою, яка вона є. Я впевнена у тому, що саме курс є тим інструментом, який виховує свідомого громадянина з кожної дитини. Вони будуть цінувати це різноманіття, бо це дуже здорово, якщо поруч з тобою живе інша людина. Вони стануть такими громадянами, за яких нам не буде соромно. Мені хочеться, щоб цю філософію добросусідства наші діти пам’ятали, несли у серці й вона була з ними разом завжди, - Оксана Замосянчук, вчитель початкових класів Першотравневого НВК "ЗОШ I-III ступенів-ліцею".

  У Першотравневому НВК викладацький колектив відкритий до нових ініціатив та проєктів, читайте також, як тут впроваджують інновації у навчальний процес.

  Читайте також, як тут впроваджують інновації у навчальний процес.


Друк
Схожі новини:
У Визирській громаді 27 липня оголосили Днем жалоби14:41
26 лип
Працівники Першотравневого СБК готують різноманітні заходи для відвідувачів (фото)11:25
26 лип
Жителька Визирської громади Ірина Калкатіна отримала звання Мати-героїня (відео)08:44
26 лип
Мешканка Визирки Ірина Калкатіна отримала почесне звання Мати-героїня (фото)12:38
25 лип
Пожежники Визирської громади нагадали про правила пожежної безпеки у літній період (фото)12:00
22 лип
Мешканцям Визирської громади надали поради, як впоратися з літньою спекою (відео)10:00
22 лип
Захищаючи Україну загинув військовий з Калинівки Сергій Мінаєв12:53
21 лип
У Визирській СТГ нагадали про правила пожежної безпеки влітку (відео)12:00
19 лип
У Визирському ЦПМСД надали поради, як поводитися під час літньої спеки (фото)11:20
19 лип
Як працює Визирське відділення Укрпошти під час війни (відео)10:57
19 лип
Комунальники Визирської СТГ отримали новий щепоріз від проєкту USAID «ГОВЕРЛА» (фото)07:01
19 лип
У Визирському відділенні Укрпошти скоротили посаду листоноші (фото)13:00
18 лип
Визирська громада отримала новий щепоріз від проєкту USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
18 лип
Військовий з Першотравневого Владислав Тирба повернувся додому з полону11:06
18 лип
Олександр Гринчак назвав Визирську громаду лідером з допомоги захисникам (відео)10:00
18 лип
У Визирській громаді вшанували пам’ять військового з Любополя Олексія Подоляна (фото)18:17
17 лип
Василь Хміленко: про життя Першотравневого старостату під час дефіциту електроенергії (відео)10:09
17 лип
Визирська громада виділяє кошти на підтримку військових (фото)08:40
17 лип
ТІС запрошує на роботу фахівців багатьох спеціальностей (відео)14:00
16 лип
Комунальники Визирської громади забезпечують водопостачання під час відключень електроенергії (фото)08:58
16 лип
Засідання сесії Визирської сільради відвідав голова Одеської РВА Олександр Гринчак (відео)08:10
16 лип
Мешканцям Визирської громади нагадали про правила пожежної безпеки15:40
15 лип
На ТІС з’явилися нові відкриті вакансії (фото)11:39
15 лип
Як у Визирській громаді забезпечують водопостачання під час відключень електроенергії (відео)11:11
15 лип
У Визирці відбулося засідання виконкому та сесія сільради (фото)10:00
15 лип
TOP