Архів
Квітень 2024 (35)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » В Одесі пройшло свято Тбілісоба та відкриття Центру грузинської культури (фото)

В Одесі пройшло свято Тбілісоба та відкриття Центру грузинської культури (фото)

В Одесі пройшло свято Тбілісоба та відкриття Центру грузинської культури (фото)

  Тбілісоба - свято, яке присвячене збору врожаю та традиційно відзначається в столиці Грузії в перші вихідні жовтня. Вперше його святкували 28 жовтня 1979 року. В Одесі це свято вже другий рік поспіль проводить грузинська діаспора.В Одесі пройшло свято Тбілісоба та відкриття Центру грузинської культури.  Майже для двох з половиною тисяч грузин Одеса та Одеська область є другою Батьківщиною. Саме для того, щоб поширювати культуру, історію та духовність серед грузинської діаспори, на Фонтанській дорозі, 60 відкрив свої двері грузинський культурно-духовний центр. Шлях його створення, довжиною 9 років, не був легким, але він міцно об’єднав однодумців.Торніке Берекашвілі, консул Грузії в Одесі.

На такий центр дуже чекала наша діаспора. З Божою поміччю і з благословення Патріарха та за підтримки друзів, Олега Джумберовича Кутателадзе, ми відкрили цей центр. Тут діти й не тільки наші діти будуть знайомитися з традиціями Грузії. Одеса дуже схожа на Тбілісі, в якому теж дуже багато національностей і конфесій живе в мирі та дуже дружно, - Торніке Берекашвілі, консул Грузії в Одесі.

  Недільна школа при культурно-освітньому центрі "Іверія" вже багато років існує в Одесі. Але саме зараз вона здобула затишний дім, двері якого відкрито для всіх. Відкриття центра саме в день Тбілісоба стало дуже символічним.Шорена Гегешидзе, керівник грузинського культурно-освітнього центру "Іверія".

У нас тепер є прекрасна двоповерхова будівля, ми будемо тут вивчати історію, культуру, рідну мову для всіх, віком від 4-ох років і більше. Тут будуть проводиться уроки музики та багато інших дуже цікавих та важливих заходів. Ласкаво просимо - наші двері відкриті завжди та для всіх, - Шорена Гегешидзе, керівник грузинського культурно-освітнього центру "Іверія".

В Одесі пройшло свято Тбілісоба та відкриття Центру грузинської культури.

  Олег Джумберович Кутателадзе розповів про те, як і хто допомагав у зведенні цього центру.

Ми тут намагалися щось зробити, але не було місця. Завдяки моєму великому другу та меценату Аднану Ківану ми збудували цей центр, - Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

  Не тільки культура, а й духовність - дві важливі складові, які стануть основою діяльності грузинського культурного центру. Тут же на території чекає освячення храм в ім'я Цариці Тамари. Для грузинської діаспори, це знакова подія як у сфері релігії, так і у сфері просвіти.Протоієрей Сергій, клірик храму Одеської духовної семінарії.

Така освіта буде заснована на православній вірі, що дуже важливо для сучасної України та Європи. Сьогодні ми бачимо, як сімейні та релігійні цінності іноді нівелюються, тому коли діти будуть отримувати правильну освіту - це позначиться в цілому позитивно для суспільства, - Протоієрей Сергій, клірик храму Одеської духовної семінарії.

  Потужна спільнота Грузії в Одесі є зразком побудови ще сильнішої країни завдяки культурної дипломатії, яка єднає народи та забезпечує мир та спокій.Протоієрей Сергій, клірик храму Одеської духовної семінарії.Сунь Ліцунь, Генеральний консул Китайської народної республіки в Одесі.

Багатонаціональність - це дуже важливо, тому що багато національностей живуть однією сім'єю. Користуючись нагодою, я б дуже хотів сердечно привітати з відкриттям грузинського культурного центру від імені Генерального Консульства Китаю в Одесі, - Сунь Ліцунь, Генеральний консул Китайської народної республіки в Одесі.

Володимир Новацький, міський голова Южного.

У міста Южне є побратимські зв'язки з грузинським містом Кобулеті, і ми із задоволенням обмінюємося делегаціями. І з генеральним консулом Грузії в нас прекрасні взаємини. Це дуже важливо, що не тільки бізнес поєднує міста, а й соціальні проєкти, - Володимир Новацький, міський голова Южного.

В Одесі пройшло свято Тбілісоба та відкриття Центру грузинської культури.  На церемонії відкриття звучали щирі слова подяки усім тим, хто був причетний до створення грузинського культурного центру. Адже всі вони, без перебільшення, є послами миру.Теймураз Нішніанідзе, екс-генконсул Грузії в Одесі.

Кожен проєкт має своє ім'я. Ім'я цього проєкту Олег Джумберович Кутателадзе. Без нього всього цього б не було. У світі немає аналогів, щоб було відкрито культурний центр і храм у єдиному комплексі. Прекрасно, що це все сталося саме в Одесі. Як колишній генеральний консул, я розумію, який це був складний шлях і скільки років потрібно було вести цю роботу, щоб цей проєкт відбувся, - Теймураз Нішніанідзе, екс-генконсул Грузії в Одесі.

Марина Жуковська, ведуча та член Одеського дипломатичного клубу.

Сьогодні справжнє свято для всіх членів дипломатичного клубу. Вітаю наших грузинських колег, з початком такого прекрасного напрямку, як прищеплення грузинської культури і традицій. Нехай з українською культурою цей центр поєднує спільний шлях. Всіх одеситів вітаю з такою чудовою подією, - Марина Жуковська, ведуча та член Одеського дипломатичного клубу.

  Сандро Топурія та Іраклі Макацарія впевнені в тому, що Грузинський культурний центр стане часткою енергетики Грузії.Іраклі Макацарія, продюсер.

Грузинська історія, культура та релігія - ті цінності, які ми зберігаємо. Відкриваючи цей центр, ми дякуємо Олегу Джумберовичу Кутателадзе і Генеральному Консулу Торніке Берекашвілі, які доклали максимум зусиль для того, щоб цей чудовий день настав. Величезна подяка тим людям, які побудували це і передають державі. Хочу всіх привітати зі святом Тбілісоба - це важливий день для кожного грузина, - Іраклі Макацарія, продюсер.

Сандро Топурія, молодіжний посол Грузії в Україні.

Це перший прецедент, коли в Україні відкрився грузинський духовний центр, навчальний центр, де молоді люди зможуть отримувати освіту і поєднувати її з духовністю. Я радий, що в Одесі нам надали таку можливість, - Сандро Топурія, молодіжний посол Грузії в Україні.

  Грандіозне свято врожаю та осені Тбілісоба стало продовженням урочистих заходів. Поєднання культур - це найкращий інструмент для поглиблення міжнародних стосунків.В Одесі пройшло свято Тбілісоба та відкриття Центру грузинської культури.Сергій Орлов, виконувач обов’язків представника Міністерства закордонних справ України в Одесі.

Культура дуже допомагає звичайній дипломатії та дозволяє побудувати довіру, - Сергій Орлов, виконувач обов’язків представника Міністерства закордонних справ України в Одесі.

Віталій Кутателадзе, депутат Лиманської районної ради.

Грузинський народ сьогодні ділиться багаторічною історією і культурою. Ми святкуємо Тбілісоба так, щоб одесити могли побачити, як це відбувається в Грузії і які культурні коріння має грузинський народ. Це все дає потужний заряд позитиву й разом ми стаємо тільки сильнішими, - Віталій Кутателадзе, депутат Лиманської районної ради.

В Одесі пройшло свято Тбілісоба та відкриття Центру грузинської культури.В Одесі пройшло свято Тбілісоба та відкриття Центру грузинської культури.  На території "Фреш-маркету", який гостинно приймав всіх гостей свята Тбілісоба майже вісім годин не стихала грузинська музика, а національна кухня додавала особливого колориту. Численні смаколики, фуд-корти та фотозони користувалися великою популярністю. Але, головна місія свята у формуванні толерантності у суспільстві, адже це все - споконвічні традиції багатонаціональної Одеси.Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

Одеса - багатонаціональне місто, тут мешкають представники понад 100 національностей. Кожну культуру потрібно пропагувати. Грузинський народ тісно пов’язаний з українським народом і я вдячний, що грузинський консул вже багато років веде активну роботу по згуртуванню грузин і робить все, щоб одесити бачили цю культуру. У нас є побратимські відносини і з Батумі, і з Кобулеті. Я переконаний, що це дуже важливо у сучасному світі, - Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

В Одесі пройшло свято Тбілісоба та відкриття Центру грузинської культури.В Одесі пройшло свято Тбілісоба та відкриття Центру грузинської культури.  Неповторний колорит ансамблю "Сакартвело", українських виконавців, а також популярної грузинської співачки Ніно Чхеідзе стали незабутнім яскравим доповненням свята Тбілісоба-2019 в Одесі.

Друк
Схожі новини:
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
Підприємці Визирської громади можуть взяти участь у вебінарному проєкті від «Дія.Бізнес»10:00
10 кві
У Любополі Визирської СТГ комунальники висаджують квіти (фото)12:00
09 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заходи до Всесвітнього дня здоров’я (фото)10:00
09 кві
У Визирській громаді підбили підсумки громадського обговорення щодо перейменування Першотравневого17:42
08 кві
У Визирській громаді почався набір у Школу Молодіжної ради14:43
08 кві
Тетяна Сливець: про роботу Любопільського СБК під час воєнного стану (відео)11:00
08 кві
У Першотравневому почалися громадські обговорення щодо перейменування двох вулиць10:00
08 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заняття з мінної безпеки для дітей (фото)13:00
05 кві
У Визирській громаді відзначили 80-ту річницю визволення від фашистських загарбників (фото)12:10
05 кві
У Визирській громаді відбувся освітній тренінг для молоді12:00
04 кві
Жителі Першотравневого можуть проголосувати за нову назву села (відео)10:00
04 кві
TOP