Архів
Березень 2024 (43)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
Жовтень 2023 (29)
ЛАН » Головні події дня » Жителі села Дмитрівка розповіли, з ким хотіли б об’єднатися (фото)

Жителі села Дмитрівка розповіли, з ким хотіли б об’єднатися (фото)

Жителі села Дмитрівка розповіли, з ким хотіли б об’єднатися (фото)

  Дмитрівській сільраді підпорядкована невелика за населенням Бутівка, що розташована поруч. Обом населеним пунктам в останні роки живеться, м’яко кажучи, несолодко. Є свої складнощі й з ремонтом доріг, й з вирішенням інших елементарних життєвих питань. Адже бюджетоутворювальних підприємств замало. Згідно з законом України про децентралізацію, є можливість почати відновлювати ці населені пункти через об'єднання з більш потужними та заможними селами. Вже певний час місцева влада у Дмитрівці проводила слухання та роз’яснювальну роботу з місцевим населенням щодо приєднання до Визирської ОТГ, яка, до речі, за досить короткий час вже продемонструвала свою ефективність.Жителі села Дмитрівка розповіли, з ким хотіли б об’єднатися.Галина, місцева жителька.

Найбільш популярна думка всього нашого села - що краще приєднатися до Визирки. Ми думаємо, що там міцна сільська рада, нам допоможуть якось. У нас нічого немає, що б приносило певний прибуток. Нас тут живе не дуже багато, може й дороги тут відремонтують. Краще жити стане, може якусь роботу нам тут влаштують, - Галина, місцева жителька.

Наталія, місцева жителька.

Об'єднатися? То - так. А чим краще буде? Аби людям краще жилося, - Наталія, місцева жителька.

  Є ті, що побоюються об’єднання з Визирською ОТГ, бо вважають, що це ускладнить вирішення низки питань, як то оформлення документів тощо.Віктор, місцевий житель.

Я вважаю, що ні, тому що далеко нам їздити до Визирки. У нас тут район, поруч все. Сільрада, все буде там. Тому ми не згодні, - Віктор, місцевий житель.

  У свою чергу Наталія Антонян пояснює певні моменти, заперечуючи попередні побоювання місцевого жителя.Наталія Антонян, директор Дмитрівського НВК ЗОШ І-ІІ ступенів.

На сьогодні єдиним способом зберегти школу в тому статусі, в якому вона є (9-річна школа) - це приєднання до Визирської громади. Ми знаємо, що, наприклад, Доброславська громада, яка має утворитися, до якої нам теж пропонували приєднатися, має опорну школу і вона пропонує зробити філії. А філії - це початкова школа. А наші батьки тільки за те, щоб зберегти школу у тому ж статусі, в якому вона є, - Наталія Антонян, директор Дмитрівського НВК ЗОШ І-ІІ ступенів.

  На думку Наталії Антонян, приєднання до Визирської громади надасть можливості зберегти й медичну установу, утримувати місцевий Будинок культури й всі інші установи. До того ж, у разі об'єднання, наприклад, місцева лікарня так і залишиться, сільрада, хоча і в статусі офісу старости, проте теж залишається на місці. Всі довідки та необхідні документи можна буде отримати у Дмитрівці. Ще серед плюсів, згідно з законом про децентралізацію, до всіх нових необхідних закладів у центрі ОТГ буде забезпечене транспортне сполучення.Віталій, місцевий житель.

В цілому - так. Може і буде краще, техніка буде ходити взимку, автобуси. А то зараз автобус лише раз на тиждень, - Віталій, місцевий житель.

  Наталія Муравйова говорить, що завжди спілкується з громадою та добре знає настрої людей.Наталія Муравйова, голова Дмитрівської сільради.

Всі жителі проголосували за Визирку: тут були слухання, анкетування, збори. Ми всі бачимо Визирку як пріоритет для об’єднання, - Наталія Муравйова, голова Дмитрівської сільради.

  Керівництво Визирської ОТГ теж висловило свою думку щодо бажання жителів Дмитрівки приєднатися до найуспішнішого у Лиманському районі адміністративного утворення.Валерій Стоілакі, голова Визирської сільради.

Питання щодо Дмитрівки було давно, аби приєднатися їй до Визирської ОТГ. Вони звернулися до нас. Вони пройшли обговорення, з людьми зустрічалися. Вони збирали підписи хто - "за", хто - "проти". 30-40 людей було проти, ця частина хотіла у Доброслав, але більшість за приєднання до Визирської ОТГ, - Валерій Стоілакі, голова Визирської сільради.

  За словами Валерія Стоілакі, навіть після об’єднання миттєвих змін одразу очікувати не варто, бо треба докласти чималих спільних зусиль для отримання певних результатів.Жителі села Дмитрівка розповіли, з ким хотіли б об’єднатися.

Після об’єднання у Визирську ОТГ не посиплеться манна з неба. Для цього ми робимо економічні розрахунки. Перше найголовніше питання, аби громада існувала - це зробити під’їзні шляхи, - Валерій Стоілакі голова Визирської сільради.

Жителі села Дмитрівка розповіли, з ким хотіли б об’єднатися.  Після цього у пріоритеті - соціальний розвиток на селі. Школи, дитячі садки, будинки культури, амбулаторії та вуличне освітлення. Проте боятися того, що розв'язання деяких питань потребуватиме часу, теж не варто. Наприклад, всі основні документи, як і раніше, можна буде оформити на місці. Замість сільради буде працювати місцевий староста з необхідними повноваженнями.Жителі села Дмитрівка розповіли, з ким хотіли б об’єднатися.  У свою чергу Віталій Кутателадзе задоволений тим, що Визирська ОТГ демонструє позитивну динаміку розвитку, тому логічним є бажання сусідів до неї приєднатися.Віталій Кутателадзе, депутат Лиманської районної ради.

Це була командна робота. Я радий, що люди можуть приїхати у Визирку і все побачити. Радий тому, що села, розташовані поруч, теж хочуть приєднатися до Визирки. Звичайно, ми обговоримо бажання Дмитрівки з жителями Визирської громади, проведемо всі процедурні заходи й після цього вже скажемо своє слово, - Віталій Кутателадзе, депутат Лиманської районної ради.

  Віталій Кутателадзе, впевнений, що у будь-якому разі, після всіх організаційних заходів члени Визирської громади приймуть правильне рішення і в населених пунктах, що увійдуть до її складу, продовжуватиметься економічне зростання.

Друк
Схожі новини:
Визирська громада підписала меморандум про співробітництво з ГО «Центр політичних студій» (фото)11:54
28 бер
У Визирській громаді відбулося засідання депутатів сільради (відео)10:56
28 бер
У Визирці провели ярмарок вакансій (фото)10:00
28 бер
У Першотравневому комунальники висаджують молоді рослини (фото)09:47
27 бер
На вулиці Виноградній у Першотравневому встановили «лежачих поліцейських» (відео)08:53
27 бер
У Визирській громаді триває висадка молодих рослин (відео)09:57
26 бер
У селі Першотравневе встановили «лежачих поліцейських» (фото)08:47
26 бер
Визирський ліцей визнали опорним закладом освіти13:08
25 бер
У Любопільскому старостаті відбувся виїзний прийом першого заступника Визирського сільського голови10:00
25 бер
У Визирській громаді вшанували пам’ять воїна-героя Віталія Семибратова (фото)12:19
24 бер
У Визирському ліцеї діє учнівське самоврядування (фото)12:00
22 бер
У Визирському будинку культури відбудеться ярмарок вакансій11:00
22 бер
Комунальники Визирської СТГ відзначили професійне свято (відео)10:00
22 бер
Як працює учнівське самоврядування у Визирському ліцеї (відео)13:42
21 бер
У Визирській громаді відзначили День працівників ЖКГ (фото)11:51
21 бер
Як жителі Визирської СТГ можуть безкоштовно пройти курси водіїв (відео)10:54
21 бер
Жителі Визирської громади можуть безкоштовно пройти водійські курси (фото)12:00
20 бер
Працівники Визирського ЦНАПу поділилися результатами роботи за 2023 рік (відео)10:00
20 бер
У Першотравневому ліцеї провели тренінг з написання громадських проєктів для шкільних команд (фото)14:00
19 бер
Володимир Німчук: головне, що ми зберегли творчі колективи (відео)12:02
19 бер
У Визирському ЦНАПі підбили підсумки роботи за 2023 рік (фото)10:00
19 бер
На підприємстві «ТІС-Вугілля» є відкриті вакансії на посаду водіїв ковшових навантажувачів (відео)10:00
18 бер
У Визирському ЦНАПі відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (відео)13:00
15 бер
«ТІС-Вугілля» запрошує на роботу водіїв ковшових навантажувачів (фото)11:49
15 бер
У Визирці відбувся виїзний прийом фахівця Пенсійного фонду (фото)13:04
14 бер
TOP