Архів
Квітень 2024 (46)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » Віталій Кутателадзе: "У Визирській громаді є потенціал, який потрібно використовувати"

Віталій Кутателадзе: "У Визирській громаді є потенціал, який потрібно використовувати"

Віталій Кутателадзе: "У Визирській громаді є потенціал, який потрібно використовувати"

  - Які нові інфраструктурні об'єкти з'являться в центрі громади у 2020 році?

Завжди приємно розповідати про те, що і як у нас буде добре. Ми плануємо реалізувати кілька важливих проєктів. Це реконструкція дитячого садка. Мій улюблений показник - це відсутність вільних місць в дитячому садку, адже це свідчить про зростання народжуваності, а це - найкраще підтвердження віри людей, що живуть тут, в успішне майбутнє Визирської громади. Зараз дуже серйозний дефіцит місць в садочку, це означає, що є приплив населення, люди залишаються тут, хочуть віддати дитину в садок, щоб йти на роботу. Гроші на реконструкцію вже виділені - сесія Визирської сільради це затвердила. В недалекому майбутньому ми побачимо у Визирці вже новий, реконструйований, сучасний дитячий садок, де буде понад 200 місць. До речі, в минулому році саме компанія "ТІС" придбала поруч земельну ділянку і подарувала її Визирській громаді, щоб територіально забезпечити можливість розширення дитячого садка.

Друге - це розбирання недобудованого об'єкта - законсервованої ще в дев'яності роки школи. Нагадаю, що компанія "ТІС", свого часу, допомогла побудувати нову школу в Визирці, але поруч з нею вже багато років знаходиться прямо в центрі села ця страшна недобудована споруда, яку ми спочатку сподівалися реанімувати. Але після проведення спеціальних досліджень стало очевидно, що всі будівельні конструкції були виморожені й вже давно втратили свої несні здібності. Багато років ми намагалися будівлю знести. Тільки зараз з'явилася можливість розв’язати це завдання. З огляду на те, що в селі є проблема з відсутністю цивілізованого місця для проведення спортивних змагань, а попит з боку молоді Визирки зростає, ми вирішили побудувати сучасний стадіон зі спортивним комплексом. Нарешті ми наблизилися до реалізації цієї ідеї - у нас вже є проєкт, який був замовлений в Києві. Зараз ми приступаємо до демонтажу будівельних конструкцій та підготовки майданчика. В першу чергу буде побудований стадіон, а потім - сучасний спортивний комплекс.

Третій проєкт - ми будемо завершувати почате будівництво моста через балку. Визирка розділена на дві частини великою балкою, по ній дуже складно пересуватися, особливо літнім людям, та ще й в зимовий період. Міст має комфортно з'єднати обидві частини нашого села і водночас прикрасити його. У Визирці є унікальне місце - старовинне річище річки Тітова - велике плато, яке розділяє село і дачний житловий масив, там ми плануємо створити ландшафтний парк. Гадаю, що в нашому селі має з'явитися місце, де люди змогли б комфортно і цивілізовано проводити своє дозвілля, щоб це був центр тяжіння і для людей, які зможуть приїжджати не тільки з довколишніх сіл, а й з Одеси, Южного та Миколаївської області.

Щодо інших "родзинок" Визирки - у нас є прекрасний ставок, розділений пересипною дамбою. У цьому ставку можна ловити рибу - дуже мальовниче місце. Ми обговорюємо проєкт створення тут набережної, щоб зробити гарну пішохідну доріжку, організувати освітлення. Люди зможуть і тут проводити свій вільний час із задоволенням.

  - Такі грандіозні плани для села?

Плани з одного боку грандіозні, а з іншого - вони реальні, я вважаю. Маючи такий потенціал під рукою, чому це не використовувати? Я думаю, що в Європі давно б це використали. І ми повинні. У нас багато планів і проєктів є з розвитку Визирки - ми впораємося.

  - У 2020 році нова амбулаторія в Визирці вже почне приймати відвідувачів?

Нова амбулаторія вже готова на 90%. Проводяться роботи з доброустрій та ведуться переговори про те, щоб скоріше завершити будівництво. У селі проживає багато людей похилого віку - сучасна амбулаторія їм потрібна в першу чергу.

  - Чому Ви вирішили взяти участь у проєкті видання книги Надії Мовчан-Карпусь?

Одного разу до мене на прийом прийшла Надія Михайлівна. Вона - член Спілки письменників України, відома в Одеській області письменниця, поетеса. Мене дуже здивувало те, що вона з Любополя, живе тут, в нашій громаді. Вона прийшла з проханням допомогти опублікувати її збірку віршів. Мені було приємно це зробити. Цю ідею підтримав й Олег Джумберович Кутателадзе, депутат обласної ради. За сприяння компанії "ТІС", ми опублікували цю чудову книгу.

Основною темою цієї книги є любов до Батьківщини, любов до людей, до краси у всіх її проявах. Мені було важливо, щоб в кожній школі нашої громади пройшла презентація цієї книги, щоб діти познайомилися з поезією живого слова через його носія. Коли письменник приходить і презентує свою книгу, читає і пояснює свої вірші - діти бачать, що існують в житті не тільки планшети, телефони, телевізори, що може бути й живе цікаве спілкування, що зачіпає будь-які теми. Я вважаю, що для дітей дуже важливі такі зустрічі з представниками інтелектуальної еліти нашої громади, саме зараз, у вік цифрових технологій. Діти повинні розуміти, що є цінності, які не схильні до впливу часу. Я впевнений, що інтелектуальний розвиток ніколи не вийде з моди.

  - Які у Вас є побажання для жителів Визирської громади?

Бажаю всім жителям Визирської громади та нашій країні миру - це те найголовніше, що потрібно нам зараз. Зокрема, жителям громади хочу побажати, щоб вони не були байдужими, щоб вони вірили в те, що в нашому житті дійсно змінити можна багато чого, змінити на краще тут в нашій громаді. Ви незабаром побачите ці стадіон, парк та міст. Ви зможете прийти, прогулятися, і переконатися на власні очі в тому, що гроші, які громада генерує, завдяки активності людей, що працюють в ній, залишаються в цій громаді, і вони залишаються тут не тільки для Вас, але й для Ваших дітей.Хочеться, щоб люди це розуміли, щоб люди проявляли себе, допомагали один одному та об'єднавшись разом, будували майбутнє, яке ми вже давно заслужили.

  За матеріалами ТРК "ТІС-ТВ".

Друк
Схожі новини:
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
TOP