Архів
Квітень 2024 (49)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » У Красносільській ОТГ питання соціального захисту вирішують у скорочені строки, завдяки програмі "Соціальна громада” (фото)

У Красносільській ОТГ питання соціального захисту вирішують у скорочені строки, завдяки програмі "Соціальна громада” (фото)

У Красносільській ОТГ питання соціального захисту вирішують у скорочені строки, завдяки програмі "Соціальна громада” (фото)

  Мешканці Красносільської ОТГ можуть отримувати послуги з питань соціального захисту громадян в електронному форматі. На території громади проходить тестування електронного сервісу "Соціальна громада".

Ми встановили цей програмний комплекс і розпочали надавати послуги, які в нас мають найбільшим попит - з питань соціального захисту наших громадян. Суть цього сервісу - зведення усіх справ в електронному вигляді та передача їх до Управління соцзахисту населення, - Марина Архірій, перший заступник Красносільського сільського голови.

  За допомогою цього електронного сервісу відбувається передача всіх необхідних документів у цифровому вигляді до Управління соціального захисту. В цьому випадку - Лиманської райдержадміністрації. Це значно скорочує терміни розгляду таких звернень. Якщо раніше соціальними працівниками раз на тиждень доставлялись пакети документів у центр району, тепер на місці за 15-20 хвилин заводиться справа, скануються необхідні папери й все це відразу відправляється до райдержадміністрації. За три дні тут вже мають відповідь.Михайлина Дідик, начальник відділу соціального захисту населення виконавчого органу Красносільської сільської ради.

До нас звертаються про надання послуги по вагітності та пологам, послуги при народженні дитини та догляду її до трирічного віку, послуги одиноким матерям, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства 1, 2 та 3 групи, - Михайлина Дідик, начальник відділу соціального захисту населення виконавчого органу Красносільської сільської ради.

  Також до переліку послуг електронного сервісу входять надбавки для догляду дітей-інвалідів від 6 до 18 років та послуги з догляду за психічнохворими.

  У Красносільській сільраді є свій штат з п'яти працівників, які обслуговують одиноких громадян у них вдома. Допомагають купувати продукти, здійснюють оплату комунальних послуг, супроводжують до лікарні або допомагають обробляти присадибні ділянки. Соціальні працівники також відвідують малозабезпечені родини не менш, ніж раз на місяць, проводять з ними консультативну та юридичну роботу. Багато уваги приділяється захисту дітей.Тетяна Паршикова, спеціаліст І категорії відділу у справах дітей та соціального захисту населення виконавчого органу Красносільської сільської ради.

Дітям-сиротам, позбавленим батьківського піклування надається послуга раннього втручання. Працюють вчитель-реабілітолог, психолог, логопед. Вони займаються скринінгом дітей, розвитком дитини від її народження до 4 років. Надається комплексна оцінка та допомога сім'ям дітей з особливими потребами, - Тетяна Паршикова, спеціаліст І категорії відділу у справах дітей та соціального захисту населення виконавчого органу Красносільської сільської ради.

  Новий сервіс "Соціальна громада" вже добре опанований працівниками, тепер вони навіть зможуть консультувати інші громади щодо цього програмного комплексу.

Марина Архірій, перший заступник Красносільського сільського голови.

Ми успішно працюємо та консультуємо. Наразі до нас звертається багато громад, аби перейняти наш досвід. Ми в принципі відкриті, намагаємося всім розповісти, яким чином це відбувається, - Марина Архірій, перший заступник Красносільського сільського голови.

   Окрім іншого, у Красносільській сільраді діє також прийнята на сесії програма "Милосердя в дії" на 2020-22 рр. Згідно з нею коштом місцевого бюджету надається ще 29 послуг, серед яких: грошова допомога на лікування жителів громади, малозабезпеченим родинам, сім’ям, де є діти з обмеженими можливостями та інші.

Автор: Сергій Бяков.

Друк
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
TOP