Архів
Квітень 2024 (49)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Новини » У хабі Першотравневого втілюють новітні методики дитячого виховання (фото)

У хабі Першотравневого втілюють новітні методики дитячого виховання (фото)

У хабі Першотравневого втілюють новітні методики дитячого виховання (фото)

  Світлана Шефер працює вчителем початкових класів у школі Першотравневого вже 28 років. Відданий своїй справі фахівець, вона багато читає про новітні методики виховання та навчання дітей, що добре зарекомендували себе в усьому світі, але в рамках вітчизняної шкільної програми, впроваджувати їх було складно. Це відомі методики Марії Монтессорі та Глена Домана. Втілити їх допоміг хаб - "Центр освіти впродовж життя", який  відкрився у Першотравневому, на базі рідної школи, завдяки допомозі благодійного фонду Олексія Ставніцера. Коли почали опитувати жителів села, які освітні програми їм були б цікаві, батьки маленьких дітей зробили запит до Центру розвитку для малюків.

Світлана Шефер, вчитель початкових класів Першотравневого НВК

Все, напевно, розпочалося з того, що до нас звернулася мама маленької дівчинки. Одну кімнату ми обладнали для того, аби створити невеличку школу раннього розвитку для дітей від 2,5 до 3,5 років. Так і вийшло, що до нас приєдналася ще й група першачків по бажанню їхніх батьків, - Світлана Шефер, вчитель початкових класів Першотравневого НВК.

У ХАБі Першотравневого втілюють новітні методики дитячого вихованняУ ХАБі Першотравневого втілюють новітні методики дитячого виховання  Яскраві меблі, стелажі, заповнені комплектами ігор, куточок для активного відпочинку і навіть сухий басейн з різнокольоровими кульками - все це дозволяє дитині повноцінно і корисно для себе провести відведений на заняття час. Склад групи не більше 7 осіб, це та кількість дітей, яким можна індивідуально приділити увагу на занятті. Дитина втягується в гру. Хоче, грає сама, хоче, разом з іншими. На такі уроки Валентина Гладченко, мешканка Першотравневого, возила свого старшого сина до обласного центру.Валентина Гладченко, мешканка Першотравневого

Старшого сина я відвозила до Одеси у школу раннього розвитку. Коли з'явився хаб, ми відразу прийшли сюди. Це великий розвиток. Якби це ще й було частиною дитсадка, було б взагалі прекрасно, - Валентина Гладченко, мешканка Першотравневого.

  У Світлани Сергіївни великий досвід роботи з дітьми і вона знає основні проблеми, з якими доводиться стикатися при навчанні, це погано розвинена логіка, малий словниковий запас, а іноді, на жаль і недоброзичливе ставлення до оточуючих.Світлана Шефер, вчитель початкових класів Першотравневого НВК.

Ми не стільки вчимо літери, як розвиваємо пам'ять, увагу, мислення, всі психічні процеси для того, щоб дитина прийшла в школу підготовленою для сприйняття матеріалу. Граючись, ми звичайно не можемо обійтися без навчального матеріалу, ми постійно повертаємося до математики, до логіки, тому, що всі наші ігри спрямовані на розвиток дитини, всебічний, гармонійний. Ігри вчать спілкуватися, якщо 7 дітей грають в одну гру, вони при цьому не лаються. Ми навчилися за кілька місяців домовлятися, поступатися один одному, а це зараз дуже важливо, - Світлана Шефер, вчитель початкових класів Першотравневого НВК.

  На думку керівника "Центр розвитку протягом життя" Наталії Кириченко, школа дитячого розвитку "Смайлик" сьогодні найзатребуваніша у Першотравневому хабі. Вона складається з трьох вікових груп і бажаючих її відвідувати дедалі більшає.Наталія Кириченко, заступник директора Першотравневого НВК.

Ми задумували її, чесно кажучи, платною, але завдяки благодійному фонду, який нас взяв "під своє крило", за всі ці заняття оплати немає. Єдине - не було місця в групі і батьки придбали ще меблі, щоб з'явилося додаткове місце для відвідування. Коли батьки хочуть зробити благодійні внески, ми їм не відмовляємо, - Наталія Кириченко, заступник директора Першотравневого НВК.

  На кошти благодійного фонду імені Олексія Ставніцера було закуплено не тільки все необхідне для школи дитячого розвитку "Смайлик", а ще й оснащено комп'ютерний клас, проведено ремонт приміщень крила школи, відведеного під хаб. Тепер важливо, щоб діти і дорослі різних сіл Визирської об'єднаної громади мали можливість відвідувати Першотравневий хаб і отримувати безкоштовно додаткову освіту. На думку членів громадської організації "Команда розвитку", важливо якнайшвидше ремонтувати місцеві дороги та організовувати систематичне автобусне сполучення між селами громади. 

Друк
У Визирській громаді почала роботу Школа Молодіжної ради (фото)12:00
26 кві
Керівник проєкту USAID «Говерла» завітав до Визирської громади (фото)12:00
25 кві
Співробітники Визирського ЦПМСД провели у Першотравневому ліцеї освітній захід щодо вакцинації (відео)10:00
25 кві
На Тилігулі зацвів червонокнижний Тюльпан Шренка (фото)11:19
24 кві
У Першотравневому ліцеї провели просвітницький захід щодо вакцинації (фото)08:56
24 кві
Як працює Визирська сільрада в умовах воєнного стану (відео)12:00
23 кві
На ТІС з’явилися нові вакансії прибиральників10:55
23 кві
У Визирській громаді облаштували просторе укриття в одній із гімназій (відео)09:08
23 кві
У Визирській громаді підтримують місцевих жителів та переселенців під час війни (фото)14:00
22 кві
23 квітня у Визирській громаді оголошено Днем жалоби13:21
22 кві
Як у Визирській громаді реалізується проєкт USAID «ГОВЕРЛА» (відео)12:00
22 кві
У одній з гімназій Визирської СТГ побудували сучасне укриття (фото)10:00
22 кві
Визирська СТГ співпрацює з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (фото)12:00
19 кві
Захищаючи Україну загинув військовий з Бутівки Сергій Редозубов10:33
19 кві
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
TOP