Архів
Квітень 2024 (35)
Березень 2024 (47)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (36)
Грудень 2023 (42)
Листопад 2023 (43)
ЛАН » Головні події дня » У Доброславі піднявся галас через підозрілі цистерни на колишній фермі (фото)

У Доброславі піднявся галас через підозрілі цистерни на колишній фермі (фото)

У Доброславі піднявся галас через підозрілі цистерни на колишній фермі (фото)

  Компанія "Агропівдень" вже більше 9 років працює на території Лиманського району. За цей час вона дала роботу не одному десятку жителів, наповнює районний бюджет, регулярно підтримує соціальну сферу в селах Лиманщини. Однак минулого тижня компанія потрапила в неприємну ситуацію. Але про це трохи пізніше.

У Доброславі піднявся галас через підозрілі цистерни на колишній фермі.У Доброславі піднявся галас через підозрілі цистерни на колишній фермі.  Все почалося з того, що "Агропівдень" вирішив перенести свої адміністративні будівлі на територію Доброславскої селищної ради. Компанія купила у приватної особи будови (колишня ферма біля траси) і за Законом, зобов'язана була платити податок на користування землею. Приводом для оплати могло бути або право власності, або договір оренди. Отримавши проект у землевпорядника, "Агропівдень" відправила його до Доброславської селищної рада на розгляд сесією. Депутати ухвалили документ. Минуло 11 місяців ... Компанія, оплачуючи щомісячні податки, вирішила викупити землю під будівлями.

Віктор Полозський

Була затверджена нормативна оцінка даної земельної ділянки в розмірі 5 мільйонів гривень і депутати на сесії ухвалили це. З документами все в порядку, компанія справно щомісяця платила до бюджету гроші за користування даною землею, - Віктор Полозський, фахівець із земельних питань Доброславскої селищної ради.

У Доброславі піднявся галас через підозрілі цистерни на колишній фермі.  Компанія, керуючись тим, що має повне право на території колишньої ферми розміщувати комплектуючі виробництва, привезла порожні цистерни. Все таки посівний сезон, скоро знадобиться тара для палива і води на поля. Але в селищі піднялася паніка. Деякі жителі в соцмережах писали, що там буде будуватися хімічний завод з переробки отрутохімікатів. Дійшло до того, що люди масово виходили на "сходки".

У Доброславі піднявся галас через підозрілі цистерни на колишній фермі.  Наші кореспонденти поспілкувалися з директором компанії, щоб зрозуміти: для чого були привезені цистерни і чи буде дійсно будуватися склад отрутохімікатів на території селища.

Олександр Іванов

Я вважаю, що люди не до кінця володіли всією інформацією. Їм дали уривки якихось фраз і все. А потім населення просто вже не вірить подальшим словами, аргументуючи це тим, що у компанії є гроші і вона все купить. На даний момент, і ми вже не один раз про це говорили, ділянка, площею в 12 гектар, буде використовуватися, як машинно-тракторний парк. Трохи пізніше ми плануємо побудувати силоси. Ніяких складів і заводів ми не маємо права будувати по санітарним нормам. Цистерни були порожніми! Ми планували їх використовувати для води і палива. Ми аграрне підприємство, яке не один рік працює на території району. Ну прийшов час будувати щось своє, а не орендувати постійно, - Олександр Іванов, директор ТОВ "Агропівдень - 1", "Агропівдень - 2".

У Доброславі піднявся галас через підозрілі цистерни на колишній фермі.  Прокоментувала дану ситуацію і голова Доброславскої селищної ради. Людмила Прокопечко розповіла, що селищу гріх втрачати такого інвестора, який постійно платить податки і допомагає в соціально - економічних питаннях.

Людмила Прокопечко

Це штучно створена ситуація в інтересах інших людей. У компанії все по закону, всі документи в порядку. Ми перевірили особисто, що знаходиться на території орендованої землі. Крім того, директор запрошував всіх бажаючих приїхати і подивитися, що там є. Навіть техніку виділяв. Але, на жаль, не всі захотіли поїхати і на власні очі подивитися. Мітинг, який пройшов ось недавно, нарешті розставив все на свої місця. Багато учасників зрозуміли, що підприємство дійсно не збирається нічого забороненого будувати. Дуже хочеться вірити в те, що з часом люди побачать, хто мав рацію, а хто ні. Тим більше, що "Агропівдень" приносить гроші в наш бюджет, а це значить, що ми зможемо більше виділити грошей на соціально - економічну сферу, - Людмила Прокопечко, очільниця Доброслава.

  Варто відзначити, що жителі, які хочуть особисто ознайомитися з виробничими потужностями та будівлями компанії "Агропівдень", можуть звернутися до селищної ради для отримання будь-якої інформації, яка їх цікавить.

Друк
Учні Визирського ліцею стають переможцями та призерами предметних олімпіад (відео)12:00
18 кві
Учениця Визирської Мистецької школи здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Свято весни — 2024»09:42
18 кві
У Першотравневому спеціалісти Визирського ЦПМСД проведуть виїзний прийом17:50
17 кві
Вчителі Визирського ліцею готують учнів для участі у предметних олімпіадах (фото)17:24
17 кві
У Визирській громаді провели позачергову сесію сільради (відео)10:00
16 кві
У Визирській сільраді затвердили рішення щодо перейменування Першотравневого (фото)12:00
15 кві
У Визирській сільраді відбулася позачергова сесія (фото)11:00
15 кві
У Тилігульському регіональному ландшафтному парку зацвіла сон-трава10:00
15 кві
Село Першотравневе Визирської СТГ отримає нову назву (відео)17:09
12 кві
У Визирській громаді депутати обрали нового секретаря сільради (фото)12:46
12 кві
У Визирці випустили у ставок мальків трьох видів риб (фото)12:00
12 кві
У Першотравневому ліцеї військові провели благодійний концерт (фото)10:00
12 кві
У Визирській громаді вшанували пам’ять героїв-захисників (фото)12:00
11 кві
У Визирці відсвяткували 20-річчя дитячого садка «Пролісок» (фото)10:39
11 кві
Підприємці Визирської громади можуть взяти участь у вебінарному проєкті від «Дія.Бізнес»10:00
10 кві
У Любополі Визирської СТГ комунальники висаджують квіти (фото)12:00
09 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заходи до Всесвітнього дня здоров’я (фото)10:00
09 кві
У Визирській громаді підбили підсумки громадського обговорення щодо перейменування Першотравневого17:42
08 кві
У Визирській громаді почався набір у Школу Молодіжної ради14:43
08 кві
Тетяна Сливець: про роботу Любопільського СБК під час воєнного стану (відео)11:00
08 кві
У Першотравневому почалися громадські обговорення щодо перейменування двох вулиць10:00
08 кві
У Першотравневому ліцеї відбулися заняття з мінної безпеки для дітей (фото)13:00
05 кві
У Визирській громаді відзначили 80-ту річницю визволення від фашистських загарбників (фото)12:10
05 кві
У Визирській громаді відбувся освітній тренінг для молоді12:00
04 кві
Жителі Першотравневого можуть проголосувати за нову назву села (відео)10:00
04 кві
TOP